Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

6-7 år lang historie - hva pokker gjør jeg nå?


Anbefalte innlegg

Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle fortelle hele denne historien på et nettforum, men jeg føler at mine egne overveielser ikke er pålitelige eller gode nok, så jeg trenger litt nøytral input.

 

Det dreier seg om en jente jeg møtte i 1. Gym, som nå er 8 år siden. Jeg hadde begynt på en skole hvor jeg knapt kjente noen, og på det tidspunktet var jeg ganske umoden. Jeg vet ikke helt om hun var interessert den gangen, men jeg tror kanskje hun var det. Jeg kunne uansett ikke se det da, og det var ikke gjensidig den gangen. Jeg var faktisk litt drittsekk på den tiden, og i enkelte tilfeller mot henne også. Det er selvfølgelig noe jeg ikke er veldig stolt av, men ting forandret seg i 2. Klasse på videregående. Kort sagt var det en helt ny klasse, og jeg fikk nye venner, nye impulser og nye perspektiver. Så, på en hyttetur, kysset vi hverandre. Det gjorde meg virkelig nysgjerrig, og vi begynte å treffes veldig ofte. Problemet nå var at hun hadde truffet en australsk fyr i London, og det var planer om at hun skulle flytte dit, hvilket hun også gjorde. I tidsrommet mellom hytteturen og når hun dro ble jeg vilt forelsket, og vurderte hele tiden om jeg skulle fortelle henne hva jeg følte. Long story short gjorde jeg det nesten, men innså nok at jeg bare var en veldig god venn. Tenkte også at det ville være urettferdig ovenfor henne å dumpe noe sånt på henne rett før hun skulle dra.

 

Når hun flyttet holdt vi kontakt over telefon en periode, men det tok slutt etterhvert. Ellers var det lite nytt til hun tok med seg typen hjem til Norge. Et halvt år etter det skjedde dro jeg til utlandet for å studere (hvilket jeg fortsatt gjør), og kontakten blesporadisk opprettholdt når jeg var hjemme. Så, for ca. et år siden, merket jeg at noe hadde endret seg. Vanskelig å putte fingeren på det, men det begynte med at jeg ble vitne til en krangel i full åpenhet på en fest hvor jeg var den eneste fyren som var venn med henne. Måten hun kommuniserte med meg på endret seg, og hun tok mer initiativer til å treffes. Dette pågikk helt frem til i sommer, hvor forholdet hennes tok slutt.

 

Problemet mitt nå er at hele dynamikken i vårt forhold har endret seg. Jeg trodde jeg hadde greid å effektivt begrave følelsene fra tidligere i løpet av alle disse årene, men de kommer boblende til overflaten igjen nå. På grunn av disse følelsene vet jeg at jeg ikke objektivt kan tolke mine egne observasjoner, fordi jeg bare ser det jeg vil se. På den andre siden er jeg nesten sikker på at det er noe å ta tak i her, men jeg er redd for at jeg overanalyserer og feiltolket allikevel. Tingen er at jeg aldri har møtt en jente som forstår meg og kjenner meg på den måten hun gjør. Pr. dags dato er hun en av mine beste venner, og en person jeg virkelig kan fortelle alt til. Det jeg er redd for er å miste en utrolig venn hvis jeg er ærlig om hva jeg føler. Samtidig tror jeg ikke jeg kan takle å se at hun havner i et nytt forhold, særlig etter å ha opplevd gamle følelser returnere nå nylig.

 

Etter forholdet tok slutt har vi truffet hverandre flere ganger, og jeg har flere konkrete eksempler på ting hun sier og gjør som får meg til å tenke på henne på den måten. Blant annet tar hun ofte opp en gammel historie vi har om at vi skal gifte oss hvis vi er single når vi fyller 30. Det høres kanskje ut som en spøk, men sett i kontekst kan jeg garantere at det ikke er det. Hun har også flere ganger fortalt meg hvordan hun har blitt sjalu når andre damer har vært involvert fordi jeg er "hennes", og dette skjedde også når hun var i et forhold. Hun forteller meg også hvor spesiell jeg er for henne, og generelt sett virker hun stolt av meg og det jeg har oppnådd så langt i livet. Det finnes hundrevis av andre småting jeg henger meg opp i, men det kan jeg fortelle mer om hvis det er ønskelig.

 

Dette begynner å bli langt, så jeg skal avslutte med noen konkrete spørsmål. Tror dere det er noe her (litt vanskelig å vurdere fra en tekst, men allikevel)? Er det nok til at jeg skal sette vennerelasjonen på linja og være ærlig om hva jeg føler? Er det noe spesielt jeg bør foreta meg før jeg evt. hopper uti med begge bena?

 

Dette her har surret og kokt lenge nok i mitt eget hode nå, så jeg setter pris på alle tilbakemeldinger! Spør gjerne hvis dere vil vite mer.

Endret av Oovz
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kan i alle fall si at når man spøker om noe sånt så er det som regel ett snev av sannhet i det. Hvordan du ellers skal gå frem er nok ikke jeg rette personen til å svare på. Men føler hun det samme for deg og det er noe fremtid spiller vel det neppe noe særlig rolle.

 

Du kan kanskje prøve å spøke om å prøve å bli sammen eller noe? Kanskje tar hun hintet. Jenter skal jo være så gode på sånt. :!:

 

Hvis ikke er dere antageligvis fremdeles gode venner.

Lenke til kommentar

Så spm er;

Om du bør gjøre noe med dine følelser for henne?

Eller

Holde kjeft om det og forsatt være bestevenner?

 

Du skriver selv at det var tøft å se henne i et forhold med en annen, og du vil/klarer ikke å gå igjennom det en gang til.

Vil det da funke at dere er bestevenner? Mens hun er i et forhold med en annen?

Jeg hadde ikke klart det og jeg har vært i den situasjonene du er i.

Så, siden det faktis har gått noen år og du forsatt føler det er noe mellom deg og henne, så ville jeg ha satset på å fortelle henne om det.

Men det er som sagt helt opp til deg.

Lenke til kommentar

Noe av problemet er vel kanskje også at det ville være utrolig tøft å bli skutt ned av henne. Det er en så lang og komplisert historie, og hun er så spesiell for meg at jeg tror det vil gi en stor bulk i selvtilliten min hvis hun bare liker meg som en venn. Det jeg kanskje innser etter å ha fått ut noen tanker her er at det å takle et eventuelt nytt forhold vil være enklere enn å takle avvisning. Jeg nevnte at jeg ikke sa noe før hun dro til australia fordi jeg tenkte at hun hadde nok å tenke på. Nå i sommer har tankegangen vært at det er for kort tid siden bruddet hennes til å ha den samtalen. Men hvis man spiller uten innsats vinner man jo aldri heller?

Lenke til kommentar

Ikke si noe, de kvinnfolka leter etter raskeste vei ut, og det blir neppe noe forhold ut av det.

 

Neste gang dere er ute, få igang kroppskontakt/flørting, og gå inn for kyss. Hvis hun begynner å lure på om du har tenkt å kysse henne, så spøk gjerne med "man må kysse en del frosker før man finner sin prins/prinsesse, så vi kan korte ned ventetiden litt"

Må kun brukes hvis du greier å få fram dette med humor!

 

Har tidligere brukt lignende med hell :thumbup: Men ikke på besteveninne, det skal sies.

 

Uansett, lykke til, og skal det gå noen vei for deg, må det gjøres fysisk!

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hva med å bare sende denne diskusjonen til jenta?

 

Pro's: Da får hun en usminket versjon av hva som bobler inni deg.

Men det skumle ved dette er om det går galt. Som i alle lignende saker hvor man beveger seg vekk fra friend-zone, så får det meget negative konsekvenser for forholdet dersom følelsene ikke er gjensidige.

 

Og det er her din egen dømmekraft kommer inn i bildet. Disse tegnene du snakker om er vanskelige, om ikke umulige for forumdeltakere her inne å konstantere noe om. Det kan både ligge noe i dem, eller ikke. Mennesker er forskjellige. Enkelte damer har svært flørtende personligheter, noe jeg selv har fått smertelig erfare. Men du har som du sier kjent jenta i 7-8 år. Du bør ha et solid grunnlag å dømme etter. Du må ta for deg de tegnene du har fått på en objektiv måte. Dersom du mener det ligger noe mer enn et nært vennskapsforhold i disse mange konkrete tegnene du har fått, bør du gjøre noe med dette. Ta saken videre. Vinne jenta i ditt liv.

 

Jeg får følelsen av at du har rett av å lese innlegget ditt. At det ligger noe i det. Dermed synes jeg du bør fortelle henne om følelsene dine, gjerne på en litt ekstrem, romantisk måte. Men det blir for vanskelig å dømme utfra dette. Jeg ønsker deg uansett lykke til.

Endret av ochryl
Lenke til kommentar

hei. tenkte jeg kunne skrive slik at du kan få et synspunkt fra en jente også :)

 

Dersom jeg var deg ville jeg sagt det på en "flørtemåte" en gang dere er litt fulle. Høres kanskje litt teit ut. Men hadde absolutt foretrukket det slik selv istede for en "alvor" samtale om dette i en edru tilstand.

 

Du kunne liksom sagt noe slikt som " Jeg liker deg ganske godt:)" og så sett hennes reaksjon. Og dersom hun hadde svart det tilbake kunne du jo prøvdt å flørte enda mer med henne, og kanskje holdt litt rundt henne eller kysst henne på kinnet. Og så kunne du handlet ut av hennes reaksjon.

 

Eller det går nok fint også å fortelle det til henne ellers også. Men ville hatt en liten flørte hygge tone når jeg hadde sagt det. Vet ikke helt hvordan dere er sammen edru/brisne.

 

Lykke til :)

 

Du bør i alle fall si det på en måte :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...