Gå til innhold

Tåler fårikål å stå i romtemperatur til dagen etter?


anaconda

Anbefalte innlegg

Koker fårikål til middag i dag. Blir ganske mye, så er nok til middag i morgen også. Noen sier at fårikål kan stå på kjøkkenet i romtemperatur til dagen etter, men er veldig usikker på grunn av bakterier. Hva mener dere? Tåler den å stå i romtemperatur, eller bør den settes kjølig? Nå er det begrenset med plass i kjøleskapet, og tviler på at jeg får den inn der, er det greit å sette den ute? Temperaturen ligger på rundt 5 grader.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Får-i-Kål er aller best ved 3. gangs oppvarming.

Gryta skal stå innerst på komfyren mellom oppvarmingen, så det betyr romtemperatur i (minst) 3 dager uten problem. :)

 

Det er egentlig en myte at absolutt all mat blir ødelagt av romtemperatur.

Vi har faktisk alltid gjordt som ovenstående og med minst to "ettervarminger". Så lenge du koker opp hele gryten hver gang, så kverker du jo bakteriene som skulle ha "superformert" seg, og de må starte på nytt..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...