Gå til innhold

Civilization 5 - Tråden


Anbefalte innlegg

Hahaha, av alle city states å komme over, Oslo! :D

Det er kanskje å pirke, men burde det ikke vært Kristiania?

Byen het Oslo før den het Kristiania.

Synes bystatene skulle hatt egne spesialenheter. Da kunne Oslo hatt "narveren". Enheten loker rundt og infiltrerer byer. Siden han har dårlig innflytelse på arbeidslyst, humør og smak, gir dette fratrekk i produksjon, lykke og kultur.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hahaha, av alle city states å komme over, Oslo! :D

Det er kanskje å pirke, men burde det ikke vært Kristiania?

 

Noen er ikke så stødige på historiekunnskapene sine her :p Byen het da Oslo (Eller Ásló eller noe lignende på norrønt) før danskene kom og rævpulte oss og omdøpte byen til Christiania.

 

Og siden danskeperioden er sett på som et svart høl i den norske historien synes jeg Oslo er et bedre alternativ.

 

Og utenlandske spillere vil ikke ha hatt snøring på hvor i helvete "Christiania" er i verden i dag, om det var det navnet byen skulle ha hatt i Civ 5. :roll::roll:

Endret av Chris9
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Du var heldig vikingkylling, eg har Japan, Kina og Songhai etter meg. Kun fordi eg forsvarte meg sjølv mot aztekarane. Japan var først, og då tok eg ein av deira byar. Då kom songhai og yppa, og plutseleg angreip kina også.

Eg har heldigvis riflemen mot deira archers :cool:

 

Men jeg hadde ikke gjort noe? Alt jeg gjorde var å beskytte meg mot barbarer, utforske kartet og hjelpe noen city states. Er det ikke lenger mulig å spille som passiv og heller satse på romfart og sånt?

 

Tror jeg har funnet ut hvorfor jeg og mange andre ikke får kjørt DX10/11-modus. Det ser ut til at modusen er skrevet for DX 10.1, og mitt GTX295 støtter bare 10.0. Da er det bare å klare seg med DX9 til de får ut fingeren.

 

Jeg har et Radeon HD 5830 som støtter DX11, så DX10 og DX10.1 burde ikke være noe problem. Jeg får forsåvidt startet i DX10/11 modus, men markøren får helt feil fokus. Spillet laster til den første menyen, men der sier det stopp siden jeg ikke får trykket noen knapper.

Lenke til kommentar

Tror det er en annen bug enn den som rammer meg (det er tydeligvis mange å ta av). Jeg får svart skjerm og kanskje en musepeker, men når jeg klikker lukkes bare programmet. Hvis jeg er heldig får jeg en feilmelding. Da har jeg prøvd det meste, inkludert reinstall av drivere og runtime. PC-en min er forøvrig bunnsolid og kræsjer aldri ellers. DX9-modus funker noenlunde fint, har bare hatt noen få kræsj i forbindelse med save og load.

Jeg mistenker at jeg fikk en del bedre ytelse etter å ha installert betadrivere fra Nvidia og/eller oppdatert DX til juni10-utgaven (den som ligger i steam-mappa er ikke kurant). Spillet er jo tross alt ganske nytt.

Endret av Isbilen
Lenke til kommentar

Til dere som sliter med DirectX. Jeg hadde samme problem med mitt 9800GT. Oppdaterte drivere og leste om hvor godt kortet støttet Civ 5 (stod ikke før jeg oppdaterte drivere) og der stod at mitt kort slet med fog of war og det burde stå på low. Etter å ha fikset på dette så kjører spillet mye glattere i Directx11.

 

Kom over denne:

spartaleonidasciv5.jpg

Endret av Ercles
Lenke til kommentar

Spiller som Iroquois, og de får The Great Warpath (Units move through Forest and Jungle in friendly territory as if it is Road. These tiles can be used to establish trade routes.)

 

Disse skog-rutene erstatter i stor grad vei for meg, og det er digg! Men er det noen som vet om jeg kan kombinere vanlig vei med disse skog-rutene? Hvis det er hull i skogen, kan jeg liksom bygge en vei der også blir trade routen komplett?

 

Også lurer jeg på, hvis jeg lar arbeiderene mine være på auto-modus, vil de da hogge skog slik som de vanligvis gjør? Eller vet de at de burde la være, pga. Warpath-bonusen? Har ikke turt å ha de på auto, vil ikke at de skal ødelegge.

Endret av Whalecore
Lenke til kommentar

Fant ut jeg har noobet meg litt. Trodde Montezuma hadde et kjemperike ved siden av meg. Turte ikke å gjøre annet enn å gå med på avtaler med han. Fant ut at han hadde to små byer. Sånn går det når man ikke utforsker. Både Napoleon og han asiateren har kjempedigre riker. Og det suger.

Lenke til kommentar

Spilte nettopp en game (Map: Earth) der jeg (Caesar) havnet alene i Afrika, mens 4 andre riker var på Euroasia. Kina startet ca. i Russland og klarte gradvis å erobre til seg alt fra Skandinavia i nord og helt nederst i Øst-Asia. De grenset til midtøsten og Nord-Afrika, og det eneste de ikke hadde i Europa var sør-Europa og Balkan, som Siam hadde. Napoleon og Askia ble utslettet. Tør nesten ikke å fortsette da slike riker har en tendens til å erklære krig mot meg, selv om vennskapet vårt har vart i flere årtusen. :mellow:

Lenke til kommentar

Lyst til å prøve noe gøy? Hvis du ligger et skritt foran en motstander på militærteknologi, gift en par-tre heftige enheter til en bystat han/hun er i krig med og len deg tilbake. En annen fordel med dette er at du kan få en potensiell trussel til å slite seg ut på noe annet enn deg selv. Har nettopp kost meg med synet av et England etterlatt i flammer av Helsinkis Mech-inf de fikk av meg i julegave. :devil:

Lenke til kommentar

Aprpopos bugs; er det noen andre som opplever at introen ikke vil avslutte før samtalen mellom far og sønn er i gang? Jeg har prøvd å tappe og holde inn Esc, men det tar alltid irriterende lang tid før jeg kommer til hovedmenyen.

Ja. Hadde egentlig bare slått meg til ro med det og regner med at spillet laster filer og greier i bakgrunnen og ikke er klart til å gå videre før da.

Og etter nærmere lesing i tråden, stor takk til Isbilen som forteller hvordan det løses :-)

Endret av Flippo
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...