Gå til innhold

TIPS! Snu viften i Chieftec-kabinettene, dere !


Anbefalte innlegg

Chieftec-kabinettene har ei vifte i døra som blåser INNOVER mot skjermkortet. Strømforsyningen blåser UTOVER. Dvs luftstrømmen går fra vifta i døra til strømforsyningen som blåser den ut igjen. Fint for de som har kraftig overklokking på skjermkort og trenger kraftig PUNKT-avkjøling i det området.

 

MEN den aller beste løsningen er å SNU vifta i døra. Den blåser da UTOVER, slik at all varmen fra skjermkortet blir suget UT istedenfor å spres videre i kabinettet. I tillegg blir luftstrømmen DOBBELT så stor, da det er 2 vifter som blåser luft UT av kabinettet, istendenfor bare 1. Luftinntaket blir automatisk da åpningene i front og bak ved prosessoren. Harddiskene og CPU får da en luftstrøm utenfra. Husk at en ikke må ha vifter som blåser hver sin vei. Når en har vifter som blåser den ene veien, må luften komme et steds fra, og det er alle andre åpninger i kabinettet.

 

Dette har jeg gjort på alle mine Chieftec-kabinetter gjennom tidene og funker fint som f....

Det er også svært enkelt. 4 plast-plugger dras ut uten verktøy, viften snus, og pluggene settes på igjen.

 

Mvh

Kjetil

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er riktig som du sier, det er mer effektivt å ha vifter som blåser i paralell (ved siden av hverandre) enn serioe (i hver sin ende av et rør f.eks.). Jeg mener jeg leste at faktoren for seriekibling var ca 1.3, dev det hjelper kun 30% hvis man legger til en vifte i serie.

 

Det beste er at alle vifter blåser ut omtrent fra samme sted, dvs. bak. Hvis viftene blåser ut i alle kanter blir det jo bortimot vindstille inni...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...