Gå til innhold

Stereo- og surroundkaféen


Eirik

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Har en gammel NAD 3130 fra 1987 som jeg har arvet fra faren min. Den har tjent meg godt i et par år, men av og til har det blitt lav lyd på høyre høyttaler. Da har jeg bare skrudd den av, ventet litt, og skrudd på igjen, så har det blitt bra igjen. Men når jeg kom hjem fra en ukes tur hos familien min så spiller den lav lyd på høyre høyttaler hele tiden, selv etter å ha skrudd av/på. Den funket helt fint rett før jeg dro, hvor jeg brukte anlegget endel, så jeg vil tro kablingen er ok.

 

Er dette et tegn på at forsterkeren begynner å ta kvelden, eller burde jeg sjekke opp kablingen nøyere? Spør først fordi det er -veldig- trangt med kabler i TV-benken hvor jeg har den.

 

Edit:

Hehe, denne gangen var det ikke forsterkern som tulla gitt, men Ubuntu. Lyden var sentrert, men den oppførte seg som om den var helt til venstre. Når jeg da flyttet den frem og tilbake til høyre/senter så ble den sentrert igjen :)

 

Er fortsatt litt nysgjerrig på hvorfor den noen ganger har en tendens til å spille lyden over på venstre side og krever av/på.

Endret av Occi
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
  • 2 uker senere...

Hei! Jeg lurer nå på å gå til innkjøp av sorround/stereo annlegg, men jeg har svært lite peiling på denne biten. Lurer på om det jeg skal gå for en surround eller en stereo forsterker? Eller har dette noe å si i det hele tatt?

 

Surround høytalere, eller litt større klosser som tar mere plass?

 

Har plass til større høytalere men da begynner det å koste mere også...

 

Tenkte å bruke ca 5k nå i første omgang, for så å handle inn det jeg måtte trenge senere.

 

Så jeg håper på å få noen tips om hva som kan være et godt kjøp for meg :) Skal brukes til å høre musikk, og til film. (Er ikke den største filmentusiasten så det trenger ikke være 100% surround :p)

Lenke til kommentar

Det spørs kva du skal bruke den til. Ein stereoforsterker til 5k er bedre enn ein surroundforsterker til 5k. Men du får kun stereo.

 

Eg er i samme situasjon som deg. Liker å sjå film, men musikkanlegget blir mest brukt til musikk. Har ein stereoforsterker sjølv, og er godt fornøygd med det, også til film.

Lenke til kommentar

Hva med en slik en? http://www.hifiklubben.no/produkter/stereo/receivere/denon_dra-f107_receiver_sort_m_dabfm.htm

Ok prisklasse, så har jeg litt ekstra til høyttalere.

 

Trodde ikke det var så dyrt for stereo! :p Tror jeg legger meg på 3-5k på forsterker, og 5-7k for høytalere.

Men slike ståendes høytalere, er kun diskant på dem, så jeg må ha en sub òg?

 

Tror jeg går for receiver. Er ikke så dumt med radio når jeg tenker meg om.

 

Hvor er det bra å og kjøpe dette? Hifi klubben? elkjøp? spaceworld? :p på nett eller i butikk?

Lenke til kommentar

Jeg ville skippet radio i forsterkeren (men det er meg). NAD C356 sammen med Dali Lektor 6 er en fin kombinasjon innen prisen du sikter deg inn på. Om du bor i "sentrumsnære" strøk ville jeg tuslet innom Hi-Fi Klubben, Soundgarden og eventuelle andre butikker (Stereofil, lokale sjapper) og hørt på litt forskjellige anlegg før du bestemte deg. Dette vil dog bare gi en pekepinn, da rommet ditt vil påvirke sluttresultatet i stor grad.

 

Ser du på kvaliteten på forsterkeren vil en stereo-amp gi mer enn en surround-reciever.

Lenke til kommentar

Kjøp en surround reciver og ett par gulvhøytalere. Mitt tips. Surround reciver for du vil bli bitt av basillen og kommer til og oppgradere, hvilken enee du begynner i er jo vanskelig og si, derfor en reciver som har støtte for flere høy osv

 

Sjekk ut avforum.no sin brukt del, her får du mye mer lyd for pengene, og du kan sjekke ut hva slags tilbakemeldinger selger har fått på andre salg.

 

Hvis ikke sjekk surround.no de har noen kurrante pakker.

Lenke til kommentar

Da har jeg handlet, NAD C356, DALI sensor 7 og e-12 f.

 

Så langt så fornøgd!

 

Merket nå en ''spesiell'' lyd i løpet av by the way, med rhcp. En slags electronica lyd på en måte :p

Hører dere den? Mellom 40-50 sekunder inn, så er der en lyd, som ikke er ''normal''.

 

Skjønner jeg har gått glipp av en del, om jeg først nå hører hva et godt anlegg er :D

Endret av per_kAre
Lenke til kommentar

Noen som har noen bananplugger å anbefale? Noen jeg har hatt er alt for store, så det er ett helvete å få de inn i utgangene, og selv de som ikke er det har det drittopplegget med å skru inn skruer for å feste kabelen, som er upraktisk, spesielt med tynnere stranded kabler. Finnes det virkelig ingen bedre varianter? Noe som fester kablene uten å bruke tynne skruer til å holde de fast?

 

AtW

Lenke til kommentar

Heisann

 

Har et Jamo sorround anlegg med Yamaha forsterker til ca 12k. Dette er koblet gjennom PC-Forsterker-TV alt via HDMI fra skjermkortet på pc'en. Har et integrert lydkort i hovedkortet. Lurer i grunn på om jeg bør oppgradere til et eget pci lydkort? Vil det kunne samarbeide med HDMI inngangen på skjermkortet? Håper ikke jeg er for offtopic her, hadde verdt strålende med litt tips.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...