Gå til innhold

Hjelp m/Siemens SL55


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Småfunksjonene er helt rå... :D

Som talekomando på sms, kalender, profil og lignende. Dessuten er telefonboka superrask!

 

Synd med den lyden da... Gidder ikke reklamere hvis det skal være sånn. Hadde du kunnet sjekke telefonen til dama di, for å se om det er det samme der? Lyden er uovertruffen når "iiiii"'et har lagt seg...

 

Takk for xellent support Molna... Jeg begynner å bli sikker på at du jobber i Siemens :lol:

Lenke til kommentar
Når jeg svarer telefonen eller ringer, er de første 20 sekundene preget av en irriterende pipe-lyd. Er dette normalt? det er liksom en høfrevent "iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii" i bakgrunnen. Ikke høylytt, men fortsatt irriterende...

Har samme tl, med samme "problem"... update til sw-versjon 9 ordnet det problemet.... (*#06# -> info-> sw-version)

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Leste nettopp Amobils SL55-test og er mildt sagt sjokkert... terningkast 4.

 

Hvorfor trekker man poeng for displayet på SL55 når man ikke gjorde det på T610?

 

Veldig rart at man gir SL55-kameraet terningkast 4, mens man gir det mye dårligere T610-kameraet terningkast 5. Det sier _LITT_ om hvor testerne ønsker å få plassert T610 (hadde sikkert bestemt seg for 6'er før man i det hele tatt fikk prøvd den...)

 

Også morsomt å merke seg at man skriver at SL55 har mindre minne enn T610, når man burde begynne å forstå at T610 har bare 1MB minne i praksis nå.

 

Under 'Teknologi' står det bare positivt, men likevel bare en 4'er. Man bør i det minste nevne hva man har trukket hele 2 poeng for. Samme gjelder under 'Nyttefunksjoner'.

 

Jeg gir Amobils tester terningkast 1 8)

 

Skal man være seriøse, får man teste seriøst også, uten å favorisere enkelt-produsenter slik det er gjort med T610 :grumpy:

Lenke til kommentar

Nå er det ikke jeg som har skrevet testen av SL55, men kan allikevel svare på et par av spørsmålene dine vedrørende testresultatene til telefonen.

 

Først og fremst er det viktig å understreke at testerene selvsagt til en viss grad vil la poenggivningen bli farget av sine subjektive meninger og preferanser, det er ikke til å komme vekk fra. Og det er nettopp derfor man føyer til teksten til terningkastene slik at leseren selv kan avgjøre hva man vektlegger og hvordan man prioriterer de forskjellige egenskapene til telefonen.

 

For det andre skal det nevnes at SL55 er en dyrere telefon enn T610, med en forskjell i pris på tusen kroner. Det gjør at man selvsagt stiller høyere krav til telefonen for å oppnå samme score i de forskjellige testkategoriene.

 

Til sist stiller SL55 stort sett likt med eller svakere enn S55 (og til en viss grad M55) på de fleste områder (maskinvare, teknologi, grensesnitt, nytteverdi, underholdningsmuligheter, osv), men er flere tusenlapper dyrere. Disse telefonene har dratt inn femmere på terningkastene, og da synes jeg det er helt fornuftig at en ren designtelefon som SL55 dermed blir et svakere kjøp og får en 4er.

 

Veldig rart at man gir SL55-kameraet terningkast 4, mens man gir det mye dårligere T610-kameraet terningkast 5. Det sier _LITT_ om hvor testerne ønsker å få plassert T610 (hadde sikkert bestemt seg for 6'er før man i det hele tatt fikk prøvd den...)

 

Jeg hadde personlig gitt kameraet til SL55 en 2er eller 3er, rett og slett fordi det er et eksternt kamera som må klikkes på etter behov. Det tar vekk muligheten for å ta øyeblikksbilder, noe som i mine øyne er den viktigste funksjonen til et mobilkamera. Men at det målt i bildekvalitet er det beste kameraet på markedet nevnes jo faktisk i testen, og det er vel også hovedårsaken til at det faktisk får en 4er (uten at jeg skal spekulere i Auduns argumentasjon for dette valget).

 

Ellers takk for tilbakemeldinger.

Lenke til kommentar

Ligger uvitenheten til testerne på samme nivået som ditt?

 

SL55 og t610 koster akkurat det samme, nemlig 3600,-

 

Du skriver:

"Til sist stiller SL55 stort sett likt med eller svakere enn S55 på de fleste områder (maskinvare, teknologi, grensesnitt, nytteverdi, underholdningsmuligheter, osv)"

 

Javel, og dette vrøvlet står du altså for?

Hva mer enn Bluetooth har S55 i forhold til SL55?

 

En ting til:

Det er tydelig at den som har testet SL55 har skrevet direkte fra SL55-reviewet på Club-Siemens flere steder (bl.a om filsystem og det faktim at SL55-displayet er 1,5mm lavere enn S55-displayet). Dette skal jeg ta opp med undertegnede tester via mail, men bare nevner det slik at folk er oppmerksom på det.

Lenke til kommentar
Ligger uvitenheten til testerne på samme nivået som ditt? SL55 og t610 koster akkurat det samme, nemlig 3600,-

 

Nå må du huske at vi testet modellen med kamera. Den koster riktignok kun 400,- mer enn T610, så 1000,- var et lite feilslag, men den er altså dyrere.

 

Du skriver:

"Til sist stiller SL55 stort sett likt med eller svakere enn S55 på de fleste områder (maskinvare, teknologi, grensesnitt, nytteverdi, underholdningsmuligheter, osv)"

 

Javel, og dette vrøvlet står du altså for?

Hva mer enn Bluetooth har S55 i forhold til SL55?

 

Det gjør jeg.

 

Blir ikke spørsmålet "hva mer har SL55 i forhold til S55" ? (4096-fargers skjerm, 0,6 MB minne og mindre dimensjoner som jeg kan komme på, kontra mangel på Blåtann og dårligere batterilevetid)

 

Tatt i betraktning av at SL55 er tusenlappen dyrere, gir den i våre øyne på langt nær så mye for pengene som S55, og dermed vil selvsagt S55 komme bedre ut.

 

Men nok en gang, dette er en individuell vurdering. Ingen som tvinger deg til å godta terningkastene våre, det er bare å lese selve teksten og trekke dine egne slutninger. Vi kan rett og slett ikke mene det samme som alle leserene der ute samtidig, og må gjøre våre egne konklusjoner. Det håper jeg at du kan ha forståelse for.

 

Når det gjelder testen til Club-Siemens er det bare å sende en mail eller PM, så skal vi få tatt en titt på det. Stiller meg allikevel tvilende til at dere er den eneste kilden der ute med så elementære opplysninger som høyden til displayet og beskrivelse av filsystemet.

Lenke til kommentar

Er ikke først å fremst opplysningene i seg selv, men måten de er skrevet på som er helt like.

 

Så fra listen over hvilke områder S55 er bedre på, så ender du nå opp med 2 ting: BT og batteritid, som ifølge deg går under: maskinvare, teknologi, grensesnitt, nytteverdi, underholdningsmuligheter, osv...

 

Er flere ting SL55 slår S55 på, bl.a. en utmerket høyttaler (som faktisk gjør at SL55 slår T610 på lyd), bedre støtte for wallpaper/animasjoner, bedre WAP-støtte. Dette i tillegg til mer minne, bedre display og mye bedre design forsvarer de 800,- ekstra i forhold til S55.

 

400,- ekstra i forhold til T610 burde også være logisk, når man får blitz, høyttalerfunksjon, bedre java, bedre og mer minne, enklere brukergrensesnitt, selvoppgradering og en generelt mye mer stabil mobil på kjøpet.

 

T610 får 6'er når man overser alle problemene og manglene, mens SL55 får 4'er uten at man nevner spesielle negative ting ved den... :roll:

Lenke til kommentar

Hvis du hadde kikket litt næmere hadde du sett at jeg skrev:

 

Til sist stiller SL55 stort sett likt med eller svakere enn S55 (og til en viss grad M55) på de fleste områder.

 

Du er flink til å ramse opp fordeler ved SL55, og jeg kan sikkert nevne en masse fordeler med T610 (høyere oppløsning, større fargedybde, Mophun, Blåtann, osv), men jeg tror ikke vi kommer noe lenger av den grunn. Vi er tydeligvis uenige i hva vi vektlegger i en mobiltelefon, og jeg tror nesten vi får slå oss til ro med det.

 

Som sagt, ellers takk for tilbakemeldingene, vi tar selvsagt imot alt av tilbakemeldinger. Men vi har ikke tenkt å bruke timevis på å forsvare testavgjørelsene våre ovenfor leserene, da tror jeg ærlig talt vi har adskillig bedre ting å bruke tiden på.

Lenke til kommentar

Eller det Molna at du ikke helt stiller deg nøytral i forhold til produsent. Vi gjør det her på amobil, og jeg mener det var rett utifra å ha lest testen å gi den de poengsummene den fikk. T610 er bedre i forhold til pris, sånn er det bare.

 

Tok en titt på testen av SL55 på club-siemens, og der nevner de ikke displayets "fargeblasshet" på noen måte, men sier istendenfor:

 

The SL55s display is more bright and shows the colours more precisely. Image dithering is a problem on the S55, but this is not a issue on the SL55

 

Ser man på bildene der, så synes det litt at noen farger er litt matte, noe som sikkert skyldes STN-skjermen, men som understøtter amobil.no sin test av telefonen i avsnittet skjerm og grensesnitt.

 

Når det gjelder fireren i forhold til sekseren som T610 fikk, så er det fordi T610 er en veldig godt sammensveiset mobil, men har som du sier noen feil den og. Ingen mobiler er perfekte, og heller ikke SL55.

Lenke til kommentar

Dere innrømmer at T610 har feil, og da er det uforståelig å gi den 6'er. Når vi også vet hvor seriøse feil dette er (bl.a. dårlig display og dårlig filsystem) burde en side som prøver å være norgest mest seriøse mobil-side selv være seriøs nok til å trekke kraftig ned på slike feil.

 

SL55-displayet er ikke _litt_ matt engang. I motsetning til T610, kan man på SL55 justere både kontrast og lysstyrke slik at man får displayet akkurat slik man vil.

Og levlex: T610 har da STN-skjerm den også, er jo mye derfor den er såpass dårlig som den er hvis man sammenligner med TFT-displayene til f.eks 7650/3650 og Samsung.

 

'Godt sammensveiset mobil', det er jo nettopp det T610 ikke er!

Jeg (og sikkert dere også), skulle gjerne sett at T610 ble en skikkelig mobil, ikke noe som er halvhjertet sammensatt og med mange problemer.

 

Får unnskylde meg, men de testresultatene deres henger ikke helt på greip i forhold til virkeligheten :)

Lenke til kommentar

Jeg er enig med testerne fra Amobil. Man kan ikke forvente at en mobil er perfekt og feilfri, og en mobil skal kunne fortjene en 6'er selv om den har feil.

 

Å vente på en feilfri mobil er å vente evig. 6'ern må gis i forhold til hva man kan forvente i forhold til prisen. Ellers kunne man f.eks. ikke gitt en billigmobil til tusen kroner noe særlig annet enn 1'er eller 2'er.

 

Forresten, kontrasten på T610's skjerm kan justeres.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...