Gå til innhold

Hjelp til innkjøp av stasjonær til 3D design og animasjon


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

et geforce 4 kort vil være bra nok i studie tida

 

så et gtx 460 vil være veldig bra i studie tida (mye bedre enn det jeg har)

 

så det er ingen vits i å kjøpe et dyrt skjermkort med mindre du skal spille mye spill på full grafikk

 

det er folk som sitter å produserer vanvittig kule oppgaver som er langt større en de du får i studie tida på en pc som ikke er halvparten så god som den du handler

 

gtx 460 er et meget godt kjøp.

 

folk her kommer til å vri seg i alle retninger hele veien i mange sider så du må bare trykke på kjøp med engang med det oppsettet du har satt opp og bli ferdig med det

 

du kommer ikke til å angre, det garanterer jeg

Lenke til kommentar

Jeg kjører selv et 4870 moddet til firepro kort. Disse får du brukt for en slikk og ingenting.

 

Gir bedre ytelse enn kortet som er satt opp til 1/3 av prisen. Det er jo ikke kun snakk om ytelse, men også regelrette bugs med bruk av 4xx serien.

 

Nå kan det som Badcat sier, være at 460 serien ikke er like hardt rammet som de andre kortene i serien. Det vet ikke jeg noe om, men hvis det er et kort du skal bruke i et par år, i en maskin som skal brukes masse i skolesammenheng ville jeg nå definitivt forvisset meg om at det fungerer skikkelig før et eventuelt kjøp.

 

Og Drhawkins, hvis du har kjørt med et 4890 kort, yter det faktisk bedre enn ett 470 i 3dsmax...

 

Er helt enig i at det ikke er vits i å kjøpe et dyrt skjermkort, men når du får billigere skjermkort som yter bedre, ser jeg ikke vitsen i å kjøpe ett 460.

 

Som en gaming maskin så hadde jeg vært enig med deg...

Lenke til kommentar

Da bestilles det snart, men har noen siste spørsmål før bestilling.

 

Burde jeg ha en ekstra CPU kjøler, som f.eks Cooler Master V8 eller en annen?

Kommer Radeon 5850 til å yte greit for oppsettet mitt, eller burde jeg ha et annet skjermkort?

Hvis jeg skal ha mer en stockvifter, hvilke er da et bra alternativ?

 

Og jeg kommer til å kjøpe SSD ved en senere anledning =)

Lenke til kommentar

5830 for eksempel

 

og ja du burde ha med en v8 kjøler fordi når du rendrer så bruker du cpu 100% konstant og forvent deg rendering tid på flere timer så da blir den varm og en stock kjøler gjør ikke jobben.

 

finn et skjermkort som er på lager (kan være 5850 bare anna merke eller 5830 eller noe i den duren)

legg til en v8 eller noctua nh-d14 og trykk kjøp

;)

Lenke til kommentar

trenger jeg i tillegg f.eks 2stk 120mm vifter i sidedøren? og hvilke isåfall?

 

unnskylder for så mye newbie spørsmål, men har ikke så mye peiling så takker utrolig mye for all hjelpen jeg har fått av alle. Og DrHawkins, er du på 3Dhue også? x) så noen poster der og husker ikke om det var deg eller ikke :p

Endret av Kaffesau
Lenke til kommentar

Da er det siste sjekk før det er klart for bestilling. Pcen skal altså brukes til 3D animasjon og design, som jeg skal studere. Oppgavene blir ikke de aller tyngste, noe som har ført til at jeg ikke trenger det beste av det beste til oppsettet mitt. Prisantydningen jeg hadde til kjøp av ny pc lå orginalt på 10.000kr til 12.000kr.

 

3D Animasjon og Design

 

 

Informasjon om valg av komponenter.

 

Valget av kabinettet ble grunnlagt av termiske egenskaper, størrelse samt monteringsløsninger. Jeg vet det ikke er det kabinettet med best varmereduksjon, men det holder for mitt bruk og jeg kan alltids installere flere vifter.

 

Jeg valgte en PSU med 750W for å ha nok i tilfelle jeg skal kjøre crossfire senere. Kan hende det er litt overkill, men prisforskjellen var ikke så stor på 650W og 750W.

 

Valget av CPU falt altså på Intel Core i7 950, som burde klare å takle oppgavene som jeg skal bruke pcen til. Etter prisen falt på i7 950 ble det også et prismessig bra valg.

 

Som Hovedkort valgte jeg Asus P6T Deluxe V2 på grunnlag av ytelse og pris. Ikke det beste hovedkortet som finnes for mitt bruk, men til prisen får jeg et bra nok hovedkort for mitt bruk.

 

Som HDD har jeg valgt Samsung Spinpoint med 1TB lagrinskapasitet. Prisen er grei og skulle jeg trenge mer er det lett å sette inn en til.

 

Fant ut at jeg bare trengte 6gb med i starten, som er grunnen til at jeg har valgt Corsair DDR3 6GB RAM med 1333Mhz. Planen er å kjøpe 6gb til når det er behov. Skulle egentlig ha OCZ sine 3x2gb ram brikker, men ventetiden var for lang, så jeg skiftet til Corsair sine.

 

Som Skjerm valgte jeg en enkel og grei BenQ. Grunnen var at jeg ikke er så opptatt av hvor bra skjermen er, bare den ikke er helt på jordet dårlig. Prisen er rimelig og den skulle holde til mitt bruk.

 

 

Angående CPU-kjøler, SSD samt tastatur/mus.

 

Når det gjelder CPU-kjøler så skal jeg ha det mest sannsynlig, men da etter å ha sjekket temperaturen uten for å se om det er nødvendig for meg i starten. Valget falt på Cooler Master V8 ettersom det er en helt grei CPU-kjøler i forhold til pris. Hvis noen har noen andre innvendinger så bare si ifra. Denne er ikke med i handlelisten

 

Jeg skal anskaffe en SSD senere, ettersom jeg ikke har budsjett til det akkurat nå.

 

Angående tastatur og mus så skal jeg også anskaffe det, bare at det ikke er med i handlelisten. Det blir da Logitech G15 som tastatur og Logitech MX518 som mus.

 

 

Hvis noen har noen innvendinger eller siste tanker angående oppsettet mitt er det hyggelig hvis dere sier deres meninger. Takker alle som tidligere har hjulpet meg i denne tråden.

 

PS: Alle komponenter som ikke er med i handlelisten har jeg lagt til i en annen liste av den grunn av at jeg enten skal ha det senere, eller at det ikke har noe å si for ytelsen.

Endret av Kaffesau
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...