Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Beskjed /w anmerkning


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvis du for eksempel holder på med helt andre ting i timene enn skolearbeid, f.eks. spiller dataspill, og læreren ser det kan det selvfølgelig settes anmerkning. Det er normalt å si i fra, men det er ikke noe krav.

Ofte er situasjonen den at læreren gir beskjed, når eleven da ikke bryr seg om å høre etter, trengs det ikke noe ytterligere beskjed. Læreren trenger heller ikke koble advarselen til trusel om anmerkning.

Vi leker da ikke skole, selv om enkelte tror det!

  • Liker 1
Lenke til kommentar

I henhold til Opplæringsloven §2-9 og §3-7 skal eleven ha anledning til å forklare seg muntlig før det blir tatt avgjørelse om refsing. Denne forklaringen skal kunne skje overfor den som avgjør refsen. Anmerkning som du her kaller det, er refs, og den skal med andre ord ikke komme overraskende på en elev selv om enkelte forventer at alle skal skjønne når de har gjort noe gale og at det kan bli anmerkning av det.

 

Så uansett hva enkelte skriver her i tråden, så er du nok pr. lov pålagt å følge denne prosessen.

 

I tillegg så er det også krevd gjennom opplæringsloven fra de samme paragrafene at alle skoler skal ha tydelige retningslinjer for hvordan slike situasjoner skal gjennomføres, derunder også fremgangsmåten overfor elevene. Disse bør derfor inneholde en instruks om at eleven skal ha anledning til å forklare seg først.

 

Hvis du til stadighet skriver anmerkninger uten å innhente forklaringer, så er det desverre en overhengende fare for at en del av anmerkningene er i overkant strenge; tilogmed feil.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...