Gå til innhold

Hvordan finne ut om man har 1k eller 2k på skroget?


Anbefalte innlegg

Hei!

Har pusset en 19" fots plastbåt helt ned til polyesterarmeringen, under vannlinjen pga. kjøl-reprasjoner. Skal straks gå i gang med å prime/grunne/lakke. Har selvfølgelig lyst å bruke to-komponentsprodukter, men er litt bekymret for hva som skjer når jeg skal "knytte det sammen" med den gamle lakken som ligger over vannlinjen, siden jeg ikke vet om det er en- eller to-komponentsprodukter som er brukt der fra før.

 

Har selvfølgelig klart å søle noen dråper polyester over den gamle lakken over vannlinjen, uten at det har kokt i den. Skal man ta det for god fisk at det er 2k som er brukt på båten da?

 

Forøvring så har det ikke vært gjort noe med båten siden den var bygget hjemme i en eller annen skitten garasje tidlig på 80-tallet en gang. Kanskje det bare fantes 2k på den tiden?

 

ThomasS

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Topcoat har eksistert like lenge som glassfiberbåter har eksistert,så hvis båten har originalt topcoat så er det ingen fare.

 

Hvis du ikke er sikker på om lakkproduktet som båten har er riktig kan du ta litt aceton på ei fille og gnukke litt,hvis fargen smitter så er det sannsynligvis en bil-lakk på skroget.

 

Skal du bare lakke under vannlinjen eller hele skroget ?

 

Etter at du har pusset og sparklet opp skroget kan du bruke en sealer for og lukke skroget 100%.

 

Ps:hvis båten noengang har vært polert er det sikkert rester etter silikon og det må fjernes med silikonremover før man begynner og lakke med vann/oljebaserte lakkprodukter.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...