Thefka Skrevet 24. august 2010 Del Skrevet 24. august 2010 Tar du skade av for mye sukker, fremfor unaturlige søtningsmiddel? Jeg skjønner ikke jaget etter en erstatning, ingen ting kan erstatte sukker på alle dets bruksområder. Lenke til kommentar
Osecia Skrevet 24. august 2010 Del Skrevet 24. august 2010 Søtningsmidddel er ikke midre skadelig enn sukker, og smaker helt forferdelig. Lenke til kommentar
Keiseren av Grønland Skrevet 24. august 2010 Forfatter Del Skrevet 24. august 2010 Tar du skade av for mye sukker, fremfor unaturlige søtningsmiddel? Jeg skjønner ikke jaget etter en erstatning, ingen ting kan erstatte sukker på alle dets bruksområder. Leser du ikke det jeg skriver? Da blir det vanskelig å diskutere dette. Lenke til kommentar
del_diablo Skrevet 24. august 2010 Del Skrevet 24. august 2010 Tar du skade av for mye sukker, fremfor unaturlige søtningsmiddel? Jeg skjønner ikke jaget etter en erstatning, ingen ting kan erstatte sukker på alle dets bruksområder. Ta det vanelig sukker inntaket til en person. Legg til 1 stk colaflaske ved siden av. Problemet blir egentlig brus, og ligende som inneholder latterlige mengder sukker, og ikke selve sukkeret. Problemet med brus er at det sukkerfrie inneholder aspartan(smaker ikke søtt!), og at det ikke er prøvd å solgte flere brusvarianter med andre sukkererstattere en aspartan. Lenke til kommentar
Bonna86 Skrevet 26. august 2010 Del Skrevet 26. august 2010 (endret) Sukrin. Jeg kjenner ihvertfall ikke forskjell mellom sukrin og sukker, og jeg bruker det som erstatning for sukker når jeg baker, lager mat osv. Det ser også ut som sukker. Mer om sukrin her. I motsetning til mange andre søtningsstoffer er også sukrin 100% naturlig. Sukrin får du på vanlig helsekost. Endret 26. august 2010 av yvonne2 Lenke til kommentar
Keiseren av Grønland Skrevet 26. august 2010 Forfatter Del Skrevet 26. august 2010 Sukrin. Jeg kjenner ihvertfall ikke forskjell mellom sukrin og sukker, og jeg bruker det som erstatning for sukker når jeg baker, lager mat osv. Det ser også ut som sukker. Mer om sukrin her. I motsetning til mange andre søtningsstoffer er også sukrin 100% naturlig. Sukrin får du på vanlig helsekost. Lest en del om dette, men syns jeg liksom ikke får svarene jeg er ute etter. Du sier det smaker som sukker? Det er positivt. Når du baker, bruker du samme mengde sukrin som sukker, eller reduserer du? Kan du lage karamell av sukrin? Får du noen dårlige bivirkninger som mageknipe eller lignende? Hvor mye koster en pakke sukrin? Lenke til kommentar
Bonna86 Skrevet 26. august 2010 Del Skrevet 26. august 2010 Lest en del om dette, men syns jeg liksom ikke får svarene jeg er ute etter. Du sier det smaker som sukker? Det er positivt. Når du baker, bruker du samme mengde sukrin som sukker, eller reduserer du? Kan du lage karamell av sukrin? Får du noen dårlige bivirkninger som mageknipe eller lignende? Hvor mye koster en pakke sukrin? Jeg bruker samme mengde sukrin som sukker, noen ganger litt mer siden sukrin kan oppleves som ikke like søtt. Allikevel, jeg merker ikke store forskjellen, bare så det sagt. Ja, man kan lage karamell av sukrin. Nei, jeg har aldri fått bivirkninger som mageknipe eller lignende av sukrin. En pakke koster vel 40-50 kr tenker jeg? Jeg må nesten sjekke når jeg kommer hjem. Den holder ihvertfall lenge. Lenke til kommentar
Cie Skrevet 26. august 2010 Del Skrevet 26. august 2010 Jeg for min del liker ikke sukrin, dessverre. Det har en merkelig (men svak) bismak som gjør at f.eks eggedosisen jeg lager ikke smaker sånn som eggedosis skal. I tillegg er det mange som kan kjenne at sukrin "iser" litt i halsen når man spiser noe med mye sukrin i, det kjenner jeg også. Det er likevel smaken som plager meg mest. Tror man må prøve seg fram, for vi har så forskjellig smak alle sammen at det den ene mener smaker sukker, mener den andre smaker gjørme... Lenke til kommentar
Keiseren av Grønland Skrevet 26. august 2010 Forfatter Del Skrevet 26. august 2010 Det er også noen andre vi ikke har nevnt. Divers Splenda produkter, natreen, canderel, fribol og aspartam. Vi kan vel alle si oss enige i at suketter smaker tiss. Lenke til kommentar
Penance Skrevet 3. september 2010 Del Skrevet 3. september 2010 Kommer an på hva du skal bruke sukkeret/erstatningen til, men jeg liker å bruke Stevia der jeg kan. Brukte det sist til rørte bær, helt fortreffelig! Lenke til kommentar
Keiseren av Grønland Skrevet 3. september 2010 Forfatter Del Skrevet 3. september 2010 Bake deiger, ha på havregrøten, ha i sauser, karemelisere grønnsaker i panna, osv. Lenke til kommentar
Keiseren av Grønland Skrevet 29. april 2011 Forfatter Del Skrevet 29. april 2011 Vil bare gjenopplive denne for en kort melding. Jeg har nå testet ut sukrin til forskjellige formål, og konklusjonen er at det er oppskrytt, og smaker ingenting. Den siste testen var rett og slett klassikeren jordbær med fløte og sukker, hvor jeg da byttet ut sukkeret med sukrin. Her burde det vært lett og kunne kjenne selv den mildeste søtsmaken. Men det gjorde jeg ikke. Så hadde jeg på litt mer sukrin, og det hjalp minimalt. Så drøssa jeg SKIKKELIG mye på, og selv om det da ble litt søtere, var det så mye sukrin på at det nesten var som jordbæra var dekket i kvikksand. Jeg fraråder alle å kjøpe sukrin, fordi det ikke er en verdig erstatning til sukker. Rett og slett fordi den ikke gjør maten søtere. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå