Gå til innhold

Logitech Wireless G930 (Creative CMSS:3D vs Dolby Headphones)


Anbefalte innlegg

Jeg har alltid vært svært skeptisk til trådløst, det er jo et faktum at trådløst internett blant annet har høyere forsinkelse og MYE lavere båndbredde kontra det å strekke en enkelt CAT5e kabel og kombinere dette med gigabit koblinger.

 

Har også generelt hatt dårlig erfaring med trådløst utstyr generelt, det blir etterslepp på grunn av svak responstid over det trådløse i tide og utide, du er gjerne avhengig av batterier og noen ganger fungerer det rett og slett ikke i det hele tatt.

 

 

Har stort sett alltid vært en av de som kjører kabel fordi det rett og slett er mer til å stole på, slipper å tenke på batterier og alle mulig slags potensielle problemer som kan forekomme med trådløse forbindelser.

 

 

 

Den tiden har begynt å falme litt hos meg nå, etter jeg nettopp fikk meg min Logitech Wireless G700 mus som jeg til nå hvert fall opplever som minst like responsiv og god som min tidligere G500 med kabel og det samtidig er muligheten for on-the-fly ladning samt et utskiftbart batteri så syntes jeg ting begynner å se mer lovende ut!

 

Jeg er på ingen måter kommet dit at jeg overhode vurderer å kjøre trådløst nettverk fremfor kabel (bort sett fra til bærbare maskiner av praktiske årsaker) hvor rå ytelse teller, jeg vil aldri bytte CAT6a kabel med trådløst f.eks.

 

Men når det kommer til diverse utstyr som mus, tastatur osv.. Så ser jeg et lys i enden av tullen som sier meg at en dag så vil dette potensielt fungere så godt som smertefritt og optimalt som mulig, ettersom det ikke er verdens største distanser eller voldsomme datamengder det er snakk om.. Har den dagen endelig kommet?

 

 

 

De situasjonene hvor jeg i det hele tatt vurderer trådløst er i situasjoner jeg finner det fordelaktig fremfor kabel, føler jeg at det ikke gjøres noen større kompromisser når det kommer til ren ytelse (som med G500 --> G700) så syntes jeg trådløst er fordelaktig over kabel på mange måter, men jeg ofrer gjerne ikke den ekstra ytelsen for å få ting trådløst, om det gir noen mening?

 

 

Så med G700 som oppleves minst like god og stabil som min G500 så var valget enkelt, jeg går for trådløst for da slipper jeg en ekstra kabel som irriterer meg og ofte er i veien når den strekkes over pulten!

 

 

 

Nå forsøker jeg å vurdere hvorvidt kanskje en trådløst headsett kan være neste steg på veien til en mer trådløs verden? For er det noe jeg virkelig ser fordelen av at er trådløst så er det headsettet! Det er ingen kabel ved PC-en som irriterer meg mer enn nettopp den til headsettet og det er vell knapt noen enhet som jeg bruker ved PC-en som jeg oftere skulle ønske at faktisk var trådløs!

 

 

Bare tanken av å slippe den slitsomme kabelen, som attpåtil er det som som oftest feiler ved headsett (hvor ofte blir det ikke brudd på kabelen??) og faktisk ha muligheten til å reise meg opp og bare gå rundt med headsettet på hode når jeg skal hente meg mat, drikke eller whatever er veldig befriende! Og når jeg leser at enkelte som har testet G930 opplevde at han faktisk kunne gå til nesten andre siden av huset uten å merke noen merkbare problemer med lydbildet på musikken han spilte av på PC-en så får jeg bare enda mer vann i munnen!

 

 

 

 

Men så er jo det store spørsmålet hvorvidt G930 er verdt det eller ikke? Hvilken kvalitet holder det, spesielt da sammenlignet med det jeg har fra før av?

 

 

Det som gjør meg mest skeptisk til trådløse headsett og da G930 her er det integrerte lydkortet, som nesten må til ettersom dette faktisk går via USB. Saken er nemlig den at jeg har et Auzentech Home Theater HD lydkort som jeg er stor fornøyd med, men dette blir halvveis meningsløst kombinert med G930 da det ikke blir brukt overhode?

 

Jeg lurer også på hvor bra Dolby Headphone sin 7.1 surround virtualisering fungerer i da spesielt spillsammenheng sammenlignet med Creative sin CMSS:3D? Har stort sett alltid hatt inntrykket av at Creative har hatt et lite edge når det kommer til spillyd og at Dolby har hatt et lite edge når det kommer til musikk og film?

 

 

I dag kjører jeg Sennheiser PC 350 med 7.1 virtualisering i form av Creative CMSS:3D på Auzentech Home Theater HD, hvordan vil Logitech G930 føles opp imot dette tror dere?

 

 

 

Jeg vet at Creative og deres EAX greie har blitt ganske meningsløs nå med Vista / Windows7 som stort sett kjører OpenAL som gjør at spill rett og slett visstnok ikke kan benytte seg av EAX sine fordeler innen spillyd som tidlgere med Windows XP? Er dette med på å gjøre at Dolby Headphone er på nivå med CMSS:3D?

 

 

 

Så det store spørsmålet er friheten av trådløst med G930 eller holde seg til Sennheiser PC 350 + Auzentech Home Theater HD (Creative XFI2)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...