Gjest medlem-1432 Skrevet 16. august 2010 Del Skrevet 16. august 2010 På en enkel måte? kan jeg bruke en ferdigpose hvitsaus og få den tykkere på en måte? Og jeg har kjøpt en pakke med fisk, lettsaltet torsk. Den går ut på dato i dag, men kan jeg bruke den i overmorgen? Blir fisk fort dårlig etter utløpsdato? Lenke til kommentar
weebl Skrevet 16. august 2010 Del Skrevet 16. august 2010 fisken holder seg sikkert en dag eller to ekstra, spørs på om den er kjøpt fersk, vakumpakket eller dypfryst. gulrotstuing er jo bare gulrot i hvitsaus, og vil du ha den tykkere har du i lys maizena. eventuelt lager du stuingen fra scratch, det er latterlig enkelt Lenke til kommentar
Gjest medlem-1432 Skrevet 16. august 2010 Del Skrevet 16. august 2010 Fisken er fersk, kjøpte den i en sånn pakke på coop obs. Usikker på om jeg har maisenna, kan jeg bruke f.eks potetmel i stedet, og skal jeg ha oppi noe annet? Lenke til kommentar
valentino Skrevet 16. august 2010 Del Skrevet 16. august 2010 (endret) Når jeg lager gulrotstuing pleier jeg å skjære gulrøtter i små terninger. Disse koker jeg til de blir møre. Kokevannet fra gulrøttene bruker jeg som kraft til hvitsausen så ikke tøm det ut. Når du vurderer hvor mye gulrøtter du trenger så ta rikelig. Det blir godt og det går mye mer enn du tror. Hvitsausen er som weebl sier latterlig enkel. Smelt smør (ikke brun det). Ta noen spiseskjeer med hvetemel i smøret til du får passelig tykkelse. dvs. ikke rennende og ikke tørt. (pass på at du ikke bruner dette heller) Legg til kraft fra gulrøttene, men ikke alt. Legg til melk/fløte (gir en fin hvit farge og god smak) Smak til med krydder. Salt, pepper, malt muskat (bare en klype av dette). Karri er også mulig, men jeg liker best uten. Konsistensen på sausen skal være tykkere enn vanlig hvitsaus, men ikke pudding. Hust at den blir tykkere når den får stå litt. Tilsett mer kraft fra gulrøtter etter behov. Tilsett de møre gulrøttene og hold varmt til fisken er ferdig. Personlig synes jeg dette passer best til røkt torsk, men det er nydelig så det funker sikkert fint med lettsaltet torsk også. Endret 16. august 2010 av valentino Lenke til kommentar
Gjest medlem-1432 Skrevet 16. august 2010 Del Skrevet 16. august 2010 Takk, tor jeg prøver din oppskrift. Lenke til kommentar
TheHead Skrevet 16. august 2010 Del Skrevet 16. august 2010 (endret) Personlig lager jeg denne alltid fra scratch, siden jeg ikke liker posesausen (den er ofte tilsatt løk...). Et godt alternativ til maizena, er å bruke litt mel rørt ut i kaldt vann og spe med det til sausen har en noenlunde bra tykkelse. Husk at det da må koke litt etter at du er ferdig med å spe for å sikre at det ikke er melsmak igjen. Potetmel derimot har jeg ikke prøvd med selv, men jeg har en anelse om at det kan bli litt .. hmm.. seigt? Edit: kom et par poster før denne, så jeg må bare kommentere at oppskriften til valentino er helt etter hva jeg selv bruker å gjøre :-) Endret 16. august 2010 av TheHead Lenke til kommentar
valentino Skrevet 16. august 2010 Del Skrevet 16. august 2010 TheHead har selvsagt rett i det med å koke den litt for å bli kvitt melsmaken. Dersom du ønsker mer smak kan du også tilsette litt grønnsakbuljong når du koker gulrøttene. Lenke til kommentar
TheHead Skrevet 16. august 2010 Del Skrevet 16. august 2010 Ok.. etter å ha deltatt i denne tråden.. så har jeg besluttet røkt fisk til middag i morgen Lenke til kommentar
wingeer Skrevet 19. august 2010 Del Skrevet 19. august 2010 Jeg ville heller brukt "beurre manié" fremfor hvetemel i kaldt vann. Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 19. august 2010 Del Skrevet 19. august 2010 Jeg ville heller brukt "beurre manié" fremfor hvetemel i kaldt vann. Sånn! No offense, men en person som spør om hvordan man lager gulrotstuing vet nok ikke uten videre hva "beurre manié" er.. Lenke til kommentar
TheHead Skrevet 22. august 2010 Del Skrevet 22. august 2010 Jeg ville heller brukt "beurre manié" fremfor hvetemel i kaldt vann. Hvorfor det? Det er snakk om å blande hvetemel i kaldt vann, eller i smør som du foreslår. Det er mer arbeid å røre dette inn i smør, og hvis man er ute etter litt jevning er mel og kaldt vann en rask og effektiv metode. Det handler bare om å ikke røre for mye mel inn med en gang, for å unngå klumper. Uansett må sausen koke litt for å få bort melsmaken... Lenke til kommentar
wingeer Skrevet 24. august 2010 Del Skrevet 24. august 2010 Hvorfor det? På grunn av smaken. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå