Gå til innhold

Høy ping, hastigheten som den skal


Anbefalte innlegg

Har høy ping. Hatt det lenge. Ut i fra speedtest har vi akkurat den hastigheten vi betaler for, men på pingtest får jeg dette:

 

22166019.png

914845421.png

 

I for eksempel onlinespill hvor det spilles på norske servere har jeg alltid mellom 35-50 cirka. Mens de andre har fra 5-25. Hastigheten på nettet vårt er 10Mbit ned og 1Mbit opp, så burde ikke ha så høy ping. ISP er Get, med modem og router. Har prøvd å sette rett i modem uten forskjell. Mellom modem og veggen, har vi en U-splitt etter hva jeg har skjønt. Dette fordi kabelen som skal i veggen ikke passer og derfor går gjennom splitten. Har kanskje tenkt at det pingproblemet skyldes denne?

Endret av Krokanrull
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ping og båndbredde er ikke det samme(for å forklare veldig kort, ping = tid fra a til b, båndbredde = hvor mange biter man kan sende innen et tidsinterval). Selv om du sitter på en 10 Mb/s linje, betyr ikke det at pingen din er liten. eks. min mors linje(sitter hjemme akkurat nå):

 

22167442.png

Som du ser er det forskjeller på distanser.

22168271.png

914856044.png

 

 

Det er flere forhold som har noe å si. Den "høye" pingen din kan være flere ting, kvaliteten på kablene til huset ditt, sentralen du er koblet opp mot. Om noen andre bruker linjen din akkurat nå, hvor langt det er til serveren du spiller på osv osv. Det er ikke mye du kan gjøre for å minske pingen din dessverre. Utenom å kontakte Get vis du har store problemer med det. 35 mikrosekunder millisekunder er ikke en ekstremt dårlig ping.

Endret av xaco
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Har nesten samme problem, De folka familien leier hos hadde før telenor men gikk over til canal digital :thumbdown:

Det gikk jo sånn passe, De er jo sånn passe krevende med internett kapasitet og sånt... Men etter dem gikk over til c-d så er det vært kjempe store svingninger som da jeg spiller bfbc2 på ps3.

Det hender flere dager at det går ganske treigt på dagen men sånn passe på kvelden og sånt...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...