Gå til innhold

Tråden om vekteryrket.


Anbefalte innlegg

Husk forskjellen på å anholde og pågripe :)

 

Du må jo bare vurdere om det er en person du vil risikere å måtte holde fast i alt fra 10min til 1 time. Hvis ikke kan du ringe polisen og følge etter han helt til de kommer. Parkere inne bilen om mulig elns. Bare å være kreativ ;-D

 

Anholdelse og pågripelse er det samme.

 

Verdt å notere bak øret:

 

Straffeprosessloven § 173. Den som treffes på fersk gjerning og ikke avstår fra den straffbare virksomhet, kan pågripes uten hensyn til størrelsen av straffen.

Endret av Xtend
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Så om jeg runker offentlig og gjør meg ferdig selv om jeg har blitt fersket, kan jeg legges ned med makt :p

 

 

Med "klarer ikke å gjøre opp for seg", mener du da at han ikke har/ikke vil vise legitimasjon? Jeg trodde standard prosedyre var å anholde og/eller ringe politi dersom det skjer. Eventuelt ringe eieren av objektet. Dette er en ting man vurderer selv, mtp egen sikkerhet. Men det jeg vil anbefale å gjøre uansett situasjon er å skrive ned bilnummer, skaffe legitimasjon om mulig, skrive en rapport med signalement.

Lenke til kommentar

Nei, du kan normalt ikke legges ned med makt om du blir fersket i å runke.

Det bør vel også nevnes at maktbruk nødvendigvis ikke betyr nedleggelse, å holde en person i skulderen eller geleiding defineres også som maktbruk.

 

Makten som tas i bruk må være proporsjonell med hvor alvorig lovbruddet er. Ved nasking er det ganske begrenset hva man kan ta i bruk med mindre personen angriper deg (dvs. gjengjelder på noen måte hvis vedkommende blir lett holdt igjen i skulderen). Det er i alle fall hva jeg gikk etter når jeg var på senter. Selvtekt åpner vel for litt mer igjen, det fine med den er jo at den åpner for å holde igjen selv mindreårige til du f.eks. får godset tilbake.

 

Jeg har heller mindre kunnskap om hvordan det blir med mobilt, det er jo et helt annet scenario. Jeg var dog på lier mentalsykehus, og der pågrep vi jo folk som hadde klatret over gjerdene da det gikk som innbrudd så kan en vel trekke likheter mellom et mobilobjekt og lier. Jeg regner med at man kan ta en del mer i bruk når det gjelder et innbrudd, men det er alltid fint å få andres syn og tanker rundt det.

Lenke til kommentar

Spørs helt hvor du jobber. Noen steder er du helt alene der du rusler rundt natterstid, mens andre steder er det litt flere folk man treffer på.

 

Hmm, hva du kan forvente? Tja, det er mørkt og kjedelig? hehe, neida. Du kan forvente at det kan bli litt jobbing, du har kanskje mange objekter og liten tid?

Lenke til kommentar

Jeg har i løpet av min relativt korte tid i yrket (1år) opplevd x antall artige/spesielle situasjoner, kanskje mest på Lier. Var der bare i to dager, men var en som var veldig morsom. Jeg og makkeren min gikk mot parkeringa etter endt runde, og støtte på 3 unggutter. Vi spurte hva de gjorde der og fikk til svar at de bare skulle tusle igjennom, så vi henviste dem til nærmeste vei så de kunne forsette ferden der. Når vi kommer til parkeringa (som ligger veldig sentralt på objektet), ser vi en bil som ikke har stått der før, og skjønner umiddelbart hva gutta skulle. Ettersom de ble sendt til veien, gikk vi til en spesifikk sti som var bekkmørk og veldig trang med mye plantevekst. Vi visste det var veldig sannsynlig at de kom til å gå inn her, så vi gikk litt opp til siden, og hørte rett som det er flere stemmer bare minuttet etterpå. Jeg hadde helt nye batterier i mag'en, som også var relativt ny og ga fra seg et helvete med lys. Det ble brått veldig morsomt når vi står rundt 15 meter fra dem, uten at de hadde lagt merke til oss. Mobilene de brukte for å lyse opp holdt bare til å lyse stien rett foran dem. Jeg smeller på magen rett i trynet dems, og for å si det sånn, ansiktene til 3 unggutter som drar dit med forutsetninger om spøkelser og skumle ting; priceless. En av dem la på sprang mens de to andre ble stående stive av skrekk. Tredjemann kom seg heller ikke så langt uten sjåføren, så han måtte se seg pent nødt til å gå the walk of shame tilbake.

 

Nei og nei, det er morsomt å skremme barn som forventer skumle ting, det går jo nok av vandrehistorier om Lier mener jeg. Jeg tror faktisk jeg kunne klart meg uten lønn de to dagene, det sier jo litt. Ellers har du jo det gamle narkomane ekteparet som sitter på en benk, helt nyrusa, lent inntil hverandre, mens de prøver å telle opp mynter til ei sprøyte utenfor apoteket. Det er jo ikke direkte morsomt, men det kan jo fort bli komisk når de teller; eeeen..... tree.... firee..... *lang pause der begge sovner og så våkner opp igjen* ØH ÅH, femten.... De syntes for ordens skyld det var morsomt selv når de var tilbake noen dager etterpå, hehe. Ser mye rart på et kjøpesenter, alle stereotypene du kan tenke deg rangler innom fra tid til annen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

*snip*

Ja det blir at man har alle 3 delene i ett kjør. Dog vet jeg at selv om man er godkjent som vekter i andre firmaer så må man igjennom hele 160 timene med undervisning hos firmaet mitt uansett. Men slik er det kanskje mange steder.

 

Likevel er ikke ditt firma størst, best og mest kjent for kvalitet i landet?

Hehehehehehehehehehehehehehe

 

 

Hehehe

 

Heh..

 

Skjønner ikke helt hva du mener med den kommentaren, jeg er ikke i noe stort firma.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...