Gå til innhold

19" skjerm, trenger anbefalinger!


MrCrool

Anbefalte innlegg

Jeg trenger en ny 19" skjerm, men har ikke særlig mye erfaringer med skjermer, så jeg kunne tenke meg noen anbefalinger.

Jeg har lest forumet opp og ned etter gode tips, men som de fleste opplever, så er man minst like mye i tvil etterpå.

 

Krav den bør møte:

-Den skal ligge i 3000kr klassen.

-Den skal ha et klart og skarpt bilde, også når man skal lese tekst

-Den skal kunne takle høye oppløsninger og Hz

-Den skal være god å spille spill på

 

Har lest endel poster om viewsonic p90f. Den virker grei bortsett ifra at mange mener den er uskarp på deler av skjermen. Det kan jo være noe i dette da den har forskjellig pitch på midten og i hjørnene (henholdsvis 0.25 og 0.27).

Mange har også anbefalt Samsung skjermer av ulike slag, hvilken modell er den beste, og hvorfor?

Iiyama er det også mange som anbefaler, hvilke modeller av denne er det som er bra?

 

Noen forslag eller anbefalinger? Vennligst gi en god begrunnelese på bakgrunn av kravene nevnt ovenfor. :woot:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 

Noen andre her har sikkert erfaringer med Huyndaien.. :)

 

 

Jeg har prøvd den skjermen, helt grusom. Det er jo en skjerm og joda den er billig. Men der stopper det positive spør du meg. Det at den er "dynaflat" dvs har ei flat glassplate som skal gjøre bildet helt flatt fungerer bare ikke i praksis! Geometerien er ikke helt bra, fargegjengivelsen ligger evig langt bak aperture grill skjermer som Samsung 959NF. Det finnes de som er fornøyde med Hyundai, spørsmålet er om de noen gang har hatt en ny skjerm og ikke vært fornøyd ;)

 

Se forøvrig denne testen og merk spesielt dette bildet

Lenke til kommentar

Hei

Jeg har fått min P90f (ViewSonic) i dag -- veldig spent på resultatet.

Så langt se den bra ut.

Når det gjelder spill/grafikk så vil jeg gi den en 6'er.

Når det gjelder "Word applikasjoner" så vil jeg kanskje si at den virker litt uklar i hjørnene, men dette kan justeres inn.

Utrolig mange justeringsmuligheter.

 

Vurdering fra meg : Meget Bra skjerm til kr.3000,-

Lenke til kommentar

Har nevnte hyundai-skjerm og jeg kan bare si meg fornøyd med den. Klart, det er en billig skjerm, men til prisen er den super. Greit nok, det er en "jukseflat" skjerm, men det er ikke noe man legger merke til. Salgstriks kalles det. Og dette med at fargegjengivelsen er på jordet, er jeg ikke enig i. Har testet den mot et par skjermer i samme prisklasse ca (husker ikke alle modellene, men det var iallefall en hansol og en samsung pluss noen til) og jeg må si meg storfornøyd. Bra kontraster, fine farger og høy skarphet/klarhet... Men som sagt; det er en billig skjerm, man får det man betaler for. :wink:

Lenke til kommentar

Takker for tipesene så langt :)

 

Når det gjelder viewsonic p90f, er den såpass uklar i bildet på enkelte områder at det kan bli irriterende å lese tekst? Hvordan er skarpheten i 1600x1200?

Hvordan er Samsungen på dette området? Har den to striper på skjermen? I såfall, hvor godt synlige er de (hører det er forskjell på hvor godt de synes)?

Lenke til kommentar

Hei

Vet ikke om du har rota rundt på forumet i dag, men vi har en diskusjon i gang om skjermer på "ulyd i høytalere" Henta en Compaq 9500 i går og den er ganske skitbra etter prisen (varierer litt mellom 1880 og2200)

Men den lager ett forferdelig bråk i høytalerene mine men det der en annen sak. :lol:

Lenke til kommentar

Jeg har hundaien og er godt fornøyd.

Helt grei skjerm til en grei pris.

Og så står den i stil med Microsoft wireless pro tastaturet mitt :)

Man vet jo hva man får når man kjøper en 19" til 1800 kr.

Skal jo være rimelig forskjell på denne og en skjerm til 5-6000.

 

Var uansett en klar forbedring i forhold til min 8 år gamle 17"

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+891234

Jeg ville ikke gått for Hoyundai skjermen. Jeg har tittet flere timer på den bare i kveld, og den har noen plagsomme "striper" / bølger i kantene bare i 1280*1024 oppløsning. Klart; den er jo billig osv, men jeg er 100% sikker på at man kan gjøre langt bedre kjøp!

 

//sindre

Lenke til kommentar
Krav den bør møte:  

-Den skal ligge i 3000kr klassen.  

-Den skal ha et klart og skarpt bilde, også når man skal lese tekst  

-Den skal kunne takle høye oppløsninger og Hz  

-Den skal være god å spille spill på

 

Når det gjelder Huyndai skjermen...den var eg IKKJE fornøgd med...mangen dårlige sider..enten er det stor sprik i vurderingdevnen til folk eller så er det forskjellig kvalitet på kvar enkelt skjerm.

 

Eg foreslår Samsung eller ViewSonic. Når du først skal ha ein god skjerm og er villig til å betale 3000 ville eg ikkje gå for den billigaste (huyndai). Den "virker" fint, men folk som tør å spytte i 3000kr bør skaffe seg ein skikkelig skjerm...den er såkalt "DynFlat", kva de nå enn betyr...men den er uansett ikkje flat...salgstriks eller ikkje...det er misledende informasjon etter min mening.

 

Enig med sindres...du kan gjere eit laaangt bedre kjøp...100% sikkert.

 

Har sjølv ein ViewSonic G90 eller noko slikt...og den er iallefal flat og har meget godt bilde...ingen vibrasjoner i skjermbildet og er nydelig i spill. Koster rundt 2300 trur eg. Eg har den svarte da, kjøpt på databutikken.com.no (comno)? Det er dyr frakt der...men det var ikkje eg som kjøpte den, så eit par hundre extra for svart skjerm: Ja takk.

Lenke til kommentar

Skjermer til bare 3000 er som oftest veldig like. Oppfatningene om de forskjellige skjermene i denne klassen ser ut til å være ganske subjektive. De tekniske spesifikasjonene og den reelle bildekvaliteten til skjermene i klassen er nok ganske lik. Men noe som kan være irriterende med en skjerm er om menyen for innstillinger av størrelse osv., ikke er brukervennlig. F.eks. Eizo er veldig gode her, men selvfølgelig i en annen prisklasse. Så hvis noen har erfaringer fra dette tror jeg det kan være interessant.....

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...