Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Har hatt mageproblemer, kommer det tilbake?


Gjest Gutt15

Anbefalte innlegg

Gjest Gutt15

Hei, de 3-4 siste månedene av forige semester, hadde jeg storemageproblemer. Noen måneder før hadde jeg en ganske stor kosmetisk opprasjon i brystregionen, det ble mye bedre og selvtilliten var på topp. Men plutselig begynte det å flytte litt på seg, og det var plutselig ikke like bra. Jeg ble ganske lei meg og deprimert lenge. Var på ferie i Egypt i vinterferien, dette var ikke så gøy for meg for de jeg ikke likte å gå i bar overkropp osv.

 

Da jeg kom hjem var jeg også en smule deprimert og alt var jævelig. Begynte da å få mageproblemer, fikk det plutselig da jeg satt på skolen en dag, måtte gå hjem og ble da bedre, noen ganger var jeg litt løs i magen, og noen ganger var det bare luft. Sånn var det nesten vær dag, men bare i forbindelse med skolen. Jeg sto opp, så på tv og spiste frokost. Da jeg begynte å gjøre meg klar for skolen ble jeg ALLTID dårlig i magen, dro på skolen og sleit. Hadde skikkelig drite treng hele tiden, noen ganger klarte jeg meg gjennom dagen og noen ganger måtte jeg dra hjem, når jeg da kom hjem ble alt bra igjen.

 

Vi dro til legen og tok blodprøver og avføringsprøver siden vi trodde jeg kunne fått noe i Egypt, men alt var bra. Det da mamma og legen trodde var at det var pga at jeg var nervøs og deprimert. Så i mai ble jeg reopperert, ble fornøyd og gikk noen dager på skolen, så ble jeg plutselig MYE bedre. Og nå i sommerferien har jeg ikke hatt noe problemer. Men skal begynne på VGS til høsten, så jeg er redd for at magen skal gå til helvette igjen fordi jeg kanskje er nervøs osv. Vet ikke helt hva jeg skal gjøre. Håper det går bra.

 

En annen ting er at pappa er litt på samme måten, han har vært sånn siden han var veldig liten. Han må på do hele tiden hvis han for eksempel er stressa osv, han har en skikkelig urolig mage, kan dette være noe jeg har fått fra han? Han har hatt det hele livet, mens jeg begynte å få problemer for noen måneder siden, er dette noe jeg må leve med hele livet, eller er det noe jeg hadde fordi jeg var deprimert og urolig?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det høres veldig ut som stress og nervøsitets mage.

 

Hva slags kosmetisk operasjon ? Og hva var det som skjedde? Hvis du vil fortelle da så klart.

 

Selvtillitt er noe dritt, og når man blir nervøs, så blir man somregel dårlig i magen, og hvis faren din er på samme måte så kan det godt hende dette er noe du har arvet av han. med mindre du er nervøs for å starte på VG.

 

Prøv å hold deg positiv, og ikke være så redd for å gå på skolen (Vet det er lettere å si enn å gjøre fordi jeg har vært i akkurat samme situasjon selv), du må bare prøve så godt du kan.

 

Du kan også forresten prøve Imodium comp eller noe sånnt, det roer ned magen. Hør med legen din, og få en "respet" på hvordan du skal ta dem for å holde magen i sjakk gjennom skole dagen.

 

Kansje noen andre som kan komme med et bedre svar en meg.

 

Lykke til :)

Lenke til kommentar

Det er ikke uvanlig å ha det slik du har det. Jeg hadde det selv på samme måte på den alderen. En prøver kansje å passe inn/finne sin plass og bli akseptert, men syntes selv at en ikke strekker helt til. Mange ungdommer sliter med angst, og det påvirker magen i høyeste grad. Hos meg gikk det så langt at jeg fikk blindtarmbetennelse. Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med helsesøster/skole psykologen og prate litt om det du opplever som problematisk. Selv turte jeg aldri å gjøre det, og angrer litt på det i dag.

 

Når man vokser litt, og lærer seg å ikke stresse på grunn av ting som egentlig ikke betyr noe blir ting fort bedre.

 

Det virker som om du er grundig sjekket av leget, så jeg ville ikke vært bekymret over at det er noe galt med deg selvom det kan føle som om det er det.

 

Et tips jeg kan gi er at du burde prøve å identifisere hva som gjør det nervøs og stresset. Derreter jobbe litt med tankene rundt dette. Hjernen er et veldig kraftig organ. Går man rundt å trur at galt med magen, vil man få vondt i magen ganske kjapt.

Lenke til kommentar

Om magepinen utelukkende skylles stress bør du tenke over hva som stresser deg. Fuglebryst er en vanlig tilstand, gratulerer med vel gjennomført operasjon, og pris deg lykkelig over at det ikke var traktbryst, som ser mye værre ut. Dukker magepinen opp igjen bør du kanskje oppsøke en lege for å utelukke at det er en medisinsk årsak til pinen, og så kan du tenke på det psykiske aspektet ved smertene.

 

Faren din kan nok lide av samme stressmage som deg, kanskje han har noen tips? Det er nok tvilsomt at du må leve med det hele lviet, om du klarer å ta tak i problemene tidlig.

 

Lykke til på VGS fra høsten, det går nok bra, skal du se.

Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...