livingman Skrevet 7. august 2010 Del Skrevet 7. august 2010 (endret) hei hallo. tenkte jeg skulle prøve en " 7-10 dagers vin" fra europris. jeg kjøpten " piesporter" pakke. og en gjære lås. vin ballong hadde jeg etter bestefar. så jeg gikk igang. kokte vann.sukker, og de riktige posene ( dette er jeg sikker på ) satte det til gjæring. jeg har surret et elektrisk varme teppe rundt ballongen for og holde varmen ( det er ikke mye varme. kansje 20 grader i teppet ) nå har det ståt på et tv bor med teppe rundt seg i 5 timer. ikke et eneste plupp enda .. burde jeg røre på det eller noe ? takker for svar ! Endret 7. august 2010 av livingman Lenke til kommentar
reor Skrevet 7. august 2010 Del Skrevet 7. august 2010 (endret) Du burde hatt kontakt med en "Europrisvinlager" med erfaring med settet noe jeg ikke har. Hvis du har fulgt oppskriften til punkt og prikke så kan det være flere feil. Gammel gjær. For lav temperatur. Dårlig vannkvalitet. Hvis du har rett temperatur på satsen nu tror jeg at jeg hadde tømt noe sats over i en beholder og tilsatt frisk gjær som en starter for deretter å tømme tilbake på balongen. Du kan røre rundt i satsen for å få den i gang over det hele. Når dette har skjedd bør balongen få fred ( og ingen prøvesmaking første uka) Endret 7. august 2010 av reor Lenke til kommentar
livingman Skrevet 7. august 2010 Forfatter Del Skrevet 7. august 2010 når jeg riste baljen plupper det som pokker. men så slukner den etter 10sec Lenke til kommentar
Puke Nukem Skrevet 7. august 2010 Del Skrevet 7. august 2010 la den stå over natta og se hva som skjer Lenke til kommentar
livingman Skrevet 8. august 2010 Forfatter Del Skrevet 8. august 2010 nå plopper det,, men jeg ser nå at jeg bare har hakv fylt gjær låsen med vann. har det noe og si? Lenke til kommentar
reor Skrevet 8. august 2010 Del Skrevet 8. august 2010 (endret) Tviler på at det har noe å si så lenge låsen er intakt, men hvis det er stor gjæringsaktivitet forsvinner lett noe vann så jeg hadde fylt opp gjæringslåsen for å være på sikker side. Hvor sterkt forventer du at mjødet skal bli? unskyld, vinen? Endret 8. august 2010 av reor Lenke til kommentar
livingman Skrevet 8. august 2010 Forfatter Del Skrevet 8. august 2010 ingen anning igrunn, det er en slik 7.10 dagers vin fra europris og mangen på google sier dem har målt vinen til 16-20 %.. men tror jeg vill måle selv før jeg tror det :!: Lenke til kommentar
simes Skrevet 8. august 2010 Del Skrevet 8. august 2010 Hvor sterkt forventer du at mjødet skal bli? unskyld, vinen? Eller, viktigere, hvor god? Lenke til kommentar
livingman Skrevet 8. august 2010 Forfatter Del Skrevet 8. august 2010 er det noen måtte og dempe lukten på ? Lenke til kommentar
Joffii Skrevet 8. august 2010 Del Skrevet 8. august 2010 Innehar en flaske GOD blåbærvin som en kompis laga, den målte vi til 20% Forsåvidt andre batchen med vin han lager Så og si alt fra vinsett/stoff fra europris kommer fra SAGA L.K.Haaland Lenke til kommentar
reor Skrevet 8. august 2010 Del Skrevet 8. august 2010 Lukten er forårsaket av gjæringsprosessen så ønsker du vin følger lukten med. Du kan sette balongen på varmt sted med god luftning eller love verten en flaske eller 3 hvis du har problemer. Lenke til kommentar
livingman Skrevet 8. august 2010 Forfatter Del Skrevet 8. august 2010 verten er mamma og pappa og jeg har ikke noen problemer sån sett. men det er altid hyggelig og vite hva man skal gjøre vis lukten blir være enn det den er idag ( DA få jeg problemer ) Lenke til kommentar
Musto Skrevet 17. april 2020 Del Skrevet 17. april 2020 Jeg har brukt Europris sin vin. Jeg fylte først i 17 liter med veske kl 15 så fylte jeg resten dvs 5 liter om kvelden kl 2130 det ble riktig mengde dvs 22 l så sluttet det å proppe etter at jeg hadde fylt på riktig vann / sevje er det no j kan gjøre.? Event Kjøpe noe fers gjær å fylke oppi. ? Kan j også bruke tørgjær? Event hvor mye ? ?? Lenke til kommentar
ca119 Skrevet 17. april 2020 Del Skrevet 17. april 2020 ??? Altså først ta det med ro - det tar ofte minst 1 døgn før gjæringer setter igang - plubb - plubb - plubb. Og så må du ikke fylle på gjær/næring om vanntemperaturen i karret er over 30-35 grader - for da kan du drepe gjæret. Følger jo med bruksanvisning hvor det står step by step. Har ikke peiling på tørrgjær - vet at man bruker det til julebrygg, men vingjær får du vel kjøpt på Europris. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå