Romis Skrevet 5. august 2010 Del Skrevet 5. august 2010 (endret) Hva slags retter passer bra til pesto? Endret 5. august 2010 av Hårek Flyttet fra "Teknologi og vitenskap", det er ikke rett kategori. Lenke til kommentar
Diskutert Skrevet 5. august 2010 Del Skrevet 5. august 2010 Hva slags retter passer bra til pesto? Kyllingkjøttdeig med pasta og wokgrønnsaker. Lenke til kommentar
Romis Skrevet 5. august 2010 Forfatter Del Skrevet 5. august 2010 Noe annet? Har lyst til å lage noe mat, men har aldri brukt Pesto før, og er ikke særlig glad i kylling. Lenke til kommentar
Liberalistiske Samebror Skrevet 5. august 2010 Del Skrevet 5. august 2010 Masse pastaretter du kan lage Salater også Lenke til kommentar
Romis Skrevet 5. august 2010 Forfatter Del Skrevet 5. august 2010 Da blir det nok noe retter med pasta. Lenke til kommentar
Heffer Skrevet 6. august 2010 Del Skrevet 6. august 2010 (endret) Svinefilet med pest er knall! Her er et eksempel på hvordan man kan mekke det: http://lekkermunn.com/2010/05/18/baconsurret-svinefilet-med-pesto/ Endret 6. august 2010 av Heffer Lenke til kommentar
Sodd Ball Skrevet 6. august 2010 Del Skrevet 6. august 2010 Bare husk at pesto aller helst bør tilsettes helt til slutt i varmretter. Over 60 grader ødelegges det meste av næringsstoffer, farge og smak i basilikum. Lett å se på bildet til den svinefileten at pestoen har blitt mye mer grå enn den burde være. Lenke til kommentar
Malvado Skrevet 6. august 2010 Del Skrevet 6. august 2010 Et smart tips er å faktisk ha på Pestoen etter man har stekt maten om man skal feks smaksette kyllingfille eller annet kjøtt. Pesto kan også brukes til salat, på pizzaen (kombiner den med mozarella) , på baguetten (ristet baguett med pesto og mozarella = knallgodt) og mange andre bruksområder. Jeg bruker både rød og grønn pesto (rød er laget av soltørkede tomater mens grønn er basilikum). Gårsdagens måltid var Pasta Spinata alla Pesto a recetá di Rune : Spinat smaksat med sitronpepper som base med pasta og Pestosaus (kjøttet erstattet med spinat). Lenke til kommentar
Thefka Skrevet 11. august 2010 Del Skrevet 11. august 2010 Det vanligste er nok pastaretter. Du trenger, ifølge dem som liker pesto, ikke mer enn nykokt pasta og litt pesto for å få et verdig måltid. Selv har jeg aldri falt helt for smaken av pesto, hverken den grønne eller den røde. Lenke til kommentar
Romis Skrevet 11. august 2010 Forfatter Del Skrevet 11. august 2010 Hvilken form av pasta passer best sammen med Pesto, da? Det er jo f.eks vanlig pasta, spaghetti, tortellini osv. Lenke til kommentar
Thefka Skrevet 11. august 2010 Del Skrevet 11. august 2010 Tja, spaghetti er vanligvis klinete greier. Prøv med penne, det er det jeg vanligvis bruker, selv om jeg ikke forpester den med pesto. (Au, vond formulering) 1 Lenke til kommentar
Malvado Skrevet 11. august 2010 Del Skrevet 11. august 2010 Tja, spaghetti er vanligvis klinete greier. Prøv med penne, det er det jeg vanligvis bruker, selv om jeg ikke forpester den med pesto. (Au, vond formulering) Om spaghettien din blir klebete/ klinete så koker du den feil! Riktig pasta skal være "Al dente" dvs tyggemotstand men ikke kokt dit peppern gror. Litt olje i vannet hjelper godt, men også lurt å skylle pastaen i kaldt vann raskt rett etter du har silet den. Om du derimot mente at det kan bli søl når man spiser spaghetti så er jeg enig Pesto fungerer også greit til fisk eller til kokte poteter, spesielt når du har igjen litt fra dagen før kan du utnytte den for å sette litt smak på mye rart. Uansett så er det ikke værre enn å være litt kreativ og leke seg litt med pestoen om man har litt og teste med forskjellige smakskombinasjoner. Lenke til kommentar
wingeer Skrevet 11. august 2010 Del Skrevet 11. august 2010 (...) selv om jeg ikke forpester den med pesto. Håhå! Jeg sier meg enig i penne. Om du absolutt skal ha lange j*vler, ville jeg brukt tagliatelle. Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 12. august 2010 Del Skrevet 12. august 2010 Det jeg personlig foreslår er å ta glasset med pesto, kaste det i dunken og så finne noe godt i stedet! For å være litt mindre tradisjonell så kan du bruke det som salatdressing eller saus (om du tynner den ut med litt olje) til grillmat. Lenke til kommentar
Henrik C Skrevet 14. august 2010 Del Skrevet 14. august 2010 Hvis du lager pasta og slenger pesto oppå, husk å ta på litt parmesan på toppen. Koster ikke allverdens og holder lenge, og det gir mye bedre smak. Naturligvis unngår du det ekle sagmugget som de selger som parmesan, kjøp deg en liten bit til rundt femtilappen og du har nok til å ha på pastaen kanskje 20 ganger (gitt at du spiser alene, og ikke har på overdrevent mye). Lenke til kommentar
Rata101 Skrevet 17. august 2010 Del Skrevet 17. august 2010 Lag deg et skikkelig dagobertsmørbrød med pesto på. Nå finnes det mange forskjellige typer pesto, rød, grønn, mild, sterk, etc. Men de fleste går fint. Toast et par skiver godt brød kjapt, uten at de blir tørre tvers gjennom, smør på pesto, og legg det du føler for mellom skivene. Kalkun, ost, tomater, løk, salat, oliven, majones, tabasco, bacon, etc. etc. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå