Lisa174 Skrevet 3. august 2010 Del Skrevet 3. august 2010 Hei! Jeg skrev denne oppskriften men jeg tror at der er mange feil. Kan noen hjelpe meg? Tusen takk! Ingedienser: en Hodekål 500g kjøttdeig av svin 2 løker 2 egg et rundstykke salt, pepper, muskatnøtt, karve Tilberedning Vask Hodekålbladene og kok de til de begynner å bli myk. Ta vare på vann. Legg rundstykke i vann for noen minutter. Finhakk løkene. Visp eggene og bland sammen med kjøttdeig, rundstykke, hakket løkene og krydder. Legg et lag med hodekål i en stor gryte. Legg siden et lag kjøttdeig over hodekålen og fortsett å legge hodekålen og kjøttdeig lag på lag i gryten. Avslutt med et lag hodekål. Tilføy 500ml av vann av hodekål. Kok cirka en time. Servers med kokte poteter. Lenke til kommentar
steinkul Skrevet 3. august 2010 Del Skrevet 3. august 2010 Hei! Jeg skrev denne oppskriften men jeg tror at der er mange feil. Kan noen hjelpe meg? Tusen takk! Ingredienser: en Hodekål 500g kjøttdeig av svin 2 løk 2 egg et rundstykke salt, pepper, muskatnøtt, karve Tilberedning Vask Hodekålbladene og kok dem til de begynner å bli myke. Ta vare på vannet. Legg rundstykket i vann i noen minutter. Finhakk løken. Visp eggene og bland sammen med kjøttdeigen, rundstykket, hakket løk og krydder. Legg et lag med hodekål i en stor gryte. Legg siden et lag kjøttdeig over hodekålen og fortsett å legge hodekålen og kjøttdeigen lag på lag i gryten. Avslutt med et lag hodekål. Tilføy 500ml av vannet av hodekålen. Kok cirka en time. Servers med kokte poteter. Rettede ord i kursiv Lenke til kommentar
Rocambole2 Skrevet 3. august 2010 Del Skrevet 3. august 2010 (endret) Den rettede versjonen hadde også en del skrivefeil ... Mine rettelser i halvfet. Formoder at det var skrivefeil det var snakk om og ikke feil i selve oppskriften. Ingredienser: en hodekål 500 g kjøttdeig av svin 2 løk 2 egg et rundstykke salt, pepper, muskatnøtt, karve Tilberedning Vask hodekålbladene og kok dem til de begynner å bli myke. Ta vare på vannet. Legg rundstykket i vann i noen minutter. Finhakk løken. Visp eggene og bland sammen med kjøttdeigen, rundstykket, hakket løk og krydder. Legg et lag med hodekål i en stor gryte. Legg siden et lag kjøttdeig over hodekålen og fortsett å legge hodekålen og kjøttdeigen lag på lag i gryten. Avslutt med et lag hodekål. Tilføy 500 ml av vannet av hodekålen. Kok cirka en time. Serveres med kokte poteter. Endret 4. august 2010 av Rocambole2 Lenke til kommentar
steinkul Skrevet 4. august 2010 Del Skrevet 4. august 2010 Ingredienser: En hodekål 500 g kjøttdeig av svin 2 løk 2 egg et rundstykke salt, pepper, muskatnøtt, karve Tilberedning Vask hodekålbladene og kok dem til de begynner å bli myke. Ta vare på vannet. Legg rundstykket i vann i noen minutter. Finhakk løken. Visp eggene og bland sammen med kjøttdeigen, rundstykket, hakket løk og krydder. Legg et lag med hodekål i en stor gryte. Legg siden et lag kjøttdeig over hodekålen og fortsett å legge hodekålen og kjøttdeigen lag på lag i gryten. Avslutt med et lag hodekål. Tilføy 500 ml av vannet av hodekålen. Kok cirka en time. Serveres med kokte poteter. Da var det bare en feil igjen. Merket med rødt. Lenke til kommentar
Rocambole2 Skrevet 4. august 2010 Del Skrevet 4. august 2010 (endret) Jeg lurte også litt på om det burde være stor E der, men kom fram til at det i så fall også burde stå Et rundstykke og Salt, pepper, muskatnøtt, karve. Konklusjonen ble at det så bedre ut å la alle linjene begynne med liten bokstav enn å endre dem til å begynne med stor. Hadde dette vært en vanlig setning, skulle den selvsagt ba begynt med stor bokstav men i så fall måtte vi også hatt komma etter hver linje og punktum til slutt. Og ellers fant jeg enda en feil: Tilberedning: Til trådstarter: Hvorfor var det så viktig å få denne matoppskriften feilfri? Du hadde sikkert greid å tilberede retten uten å få den korrekturlest først. Og ellers forekommer det meg at noe av det viktigste mangler, nemlig en overskrift som forteller oss hva retten heter. Endret 4. august 2010 av Rocambole2 Lenke til kommentar
srbz Skrevet 4. august 2010 Del Skrevet 4. august 2010 "5 dl" er mer fornuftig i en matoppskrift enn "500 ml". Dette er tross alt ikke farmasi, og folk flest har ikke litermål med ml-merking 1 Lenke til kommentar
Rocambole2 Skrevet 6. august 2010 Del Skrevet 6. august 2010 (endret) Og 0,5 l er kanskje enda mer fornuftig, siden litermål gjerne ikke har dl-merking heller. Iallfall har jeg flere litermål på kjøkkenet som alle viser desiliter som tideler av liter: 0,1 0,2 0,3 osv. Endret 8. august 2010 av Rocambole2 Lenke til kommentar
Mokko Skrevet 22. august 2010 Del Skrevet 22. august 2010 én hodekål, ett rundstykke. Lenke til kommentar
Rocambole2 Skrevet 22. august 2010 Del Skrevet 22. august 2010 (endret) Kanskje heller 1 hodekål, 1 rundstykke, siden vi bruker tall på alt det andre. Ellers har trådstarter så langt vist null interesse for våre anstrengelser på å gjøre oppskriften hennes så feilfri som mulig; ikke ett ord har hun kommet med som tilbakemelding. Så neste gang hun måtte lure på noe skal iallfall ikke jeg anstrenge meg for å hjelpe til. Endret 23. august 2010 av Rocambole2 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå