Teardrop Skrevet 2. august 2010 Del Skrevet 2. august 2010 (endret) Hei, Noen her som har greie på hvor farlig mugg på matarer er? Leste ett sted at om en hadde en matvare som det var kommet mugg på skulle en bare kaste hele for muggsoppen dannet sporer en ikke så inne i matvaren selv om den tilsynelatende var på ett område? Men er det dette nødvendig? Jeg har pleid å gjøre det bare for å være sikker. Dersom en har en frukt som det er kommet noen muggflekker på skallet, bør en ikke spise den i det heletatt, eller holder det å skrelle den? Dersom det er en muggflekk i ene enden på et brød, er andre enden fortsatt trygg å spise? Er det noen måte å se om muggen er skadelig eller ikke, f.eks. på muggost spiser en jo mugg? Endret 4. august 2010 av Onyx Flettet sammen med dobbelpost. Lenke til kommentar
Mechablast Skrevet 2. august 2010 Del Skrevet 2. august 2010 Det er vel ikke nødvendig å lage 3 tråder om samme tema. Lenke til kommentar
Teardrop Skrevet 2. august 2010 Forfatter Del Skrevet 2. august 2010 Det er vel ikke nødvendig å lage 3 tråder om samme tema. Jeg trykket på "post" eller noe, men så virked det ikke som om noe skjedde på nesten ett minutt, så jeg trykket noen ganger til;) Lenke til kommentar
Hårek Skrevet 2. august 2010 Del Skrevet 2. august 2010 Har flettet sammen de 3 innleggene til ett. At forumet er tregt til tider er noe vi alle sliter med. Slike multiposter skjer stadig vekk. MVH Moderator Lenke til kommentar
Heffer Skrevet 3. august 2010 Del Skrevet 3. august 2010 For å svare på spørsmålet ditt, så er det siste jeg hørte at de tror det er kreftfremkallende. Det stemmer også at du burde kaste hele driten, siden sporene sprer seg. Lenke til kommentar
Lumpness Skrevet 3. august 2010 Del Skrevet 3. august 2010 Fysj ja. Med engang du ser et snev av mugg, kast det. Ofte derfor brød råtner fortere en det bruker, fordi sporer kan ligge igjen i brødboksen / posen fks. Mugg = dårlig mage og andre problem Lenke til kommentar
WarpX Skrevet 4. august 2010 Del Skrevet 4. august 2010 Har en slektning som bare skjærer bort muggen og spiser resten. Kunne aldri falt meg inn selv, er vel neppe all mugg som er åpenbart synlig. Lenke til kommentar
BlueBench Skrevet 4. august 2010 Del Skrevet 4. august 2010 (endret) Helt sikkert ufarlig hvis du skulle ha fått i deg myglede matvarer en gang eller to. Å spise et helt brød som har myglet derimot har jeg ingen formening om, men det kan umulig være noe godt. Generelt sett kan du ignorere datostemplinger, men hvis noe ser, lukter, eller smaker dårlig så er det bare til å kaste det. Unntaket kan være melk som har klumpet seg litt, så lenge det ikke er betong er det helt utmerket til å lage vafler av! Endret 4. august 2010 av BlueBench Lenke til kommentar
Mchansern Skrevet 8. august 2010 Del Skrevet 8. august 2010 8/10 typer mugg er ufarlig for mennesker. Do you feel lucky? Lenke til kommentar
Thefka Skrevet 11. august 2010 Del Skrevet 11. august 2010 Mat som er muggen kan gjøre deg syk, og bør kastes, uansett. Hvem vil vel risikere dårlig mage eller kvalme? Dessuten smaker muggen mat ganske ... Muggent. Det nytter heller ikke å skjære bort de mugne områdene, fordi mugg er sopp, og soppen lager sporer som går LANGT innover i maten og ikke kan ses. Til nød kan man redde osten ved å skjære av en tykk skive, men "myk" mat, som syltetøy og frukt bør kastes fort, så det ikke "smitter" til andre matvarer. Lenke til kommentar
Goodbye Skrevet 13. august 2010 Del Skrevet 13. august 2010 Om det er farlig eller ikke spiller ingen rolle. Første antydning til mugg, så er det rett i bøtta. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå