Gå til innhold

Hva skjer med cookie-deigen om jeg kutter ut vaniljesukker og bakepulver?


Anbefalte innlegg

Jeg har tenkt å lage cookies, og følge denne oppskriften;

 

200 g romtemperert smør

300 g sukker

275 g hvetemel

1 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

2 egg

100 g lyse sjokoladepletter eller lys kokesjokolade

50 g mandler

 

Jeg vil hjerne kutte ut bakepulver og vaniljesukker, men er redd cookiesene ikke vil bli brae, så jeg lurte på hvilken effekt dette har?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Trikset for å få disse litt myke cookie'ne er å redusere mengden bakepulver noe.

 

Dersom du kutter det helt ut blir nok resultatet enten steinharde, eller -for- myke. Du kan kompensere litt for dette ved å lage de enda tynnere enn vanlig. Men da lever du på en hårfin grense mellom spisbart og søppel.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...