Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Min neste bil - ny Skoda Superb eller brukt BMW 5-serie?


Anbefalte innlegg

Heisann,

 

Familieforøkelse på gang, og vår gamle 2000-modell Renault Megane STV 95hk blir litt liten.

Jeg er ganske peilingshemmet når det gjelder bil, og følelsene er heller ikke særlig til stede. For meg er det stort sett bare sikkerhet, pris, pålitelighet og så få besøk på verksted som overhodet mulig som gjelder!

 

Men etter å ha eid en serie med biler nær vraktilstand, tenkte at denne gangen har jeg faktisk råd til å unne meg en skikkelig bil! (har forsåvidt vært fornøyd med Renaulten også, ikke en eneste feil på 3 år)

 

Vil ha en skikkelig familiebil, og har kikket litt på en splitter ny Skoda Superb Elegance stasjonsvogn med skinnseter (125hk eller så). Denne vil komme på rundt 360.000kr helt ny i Norge.

 

Et annet alternativ er BMW 5-serie. Tenkte på f.eks. en 2008-modell som har gått lite.

Her er en jeg fant på finn.no:

http://www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=22776170

 

Disse bilene ser det jo også ut til å være en del å spare på dersom man henter selv i Tyskland...

 

 

Noen innspill til bilvalg her?

Er jeg på jordet eller virker dette ok?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nå er jeg BMW fan, men en ny skoda superb tror jeg nesten ville fristet mer som familiebil.

 

Hvorfor det?

 

Har forresten også sett litt på Audi A6 (de har en modell med 139g CO2/km i utslipp.

Den kan jo være rimelig å importere fra Tyskland.)

 

men den innvendige plassen er kanskje litt liten? Og så har jeg hørt at verkstedprisene på Audi er veeeldig høye...

Lenke til kommentar

Større plass, er det ikke? Bedre utstyrsnivå enn en tilsvarende priset brukt BMW (skjønt her kan du være heldig om du venter til "den rette" kommer), og ikke minst, den er ny.

 

Men, i din situasjon, så måtte jeg nok prøvekjørt og sett nærmere på de faktiske forhold (hva du faktisk kan få av utstyr i en evt. BMW) for å bestemme meg.

Endret av MrLee
Lenke til kommentar

Ja, med Elegance utstyrspakke ser det jo ut til at man får mye utstyr på bilen for ganske lite penger.

 

har også sett litt på en versjon som har 140hk og automatgir, skinnseter og hengerfeste i tillegg til Elegance-pakken. Kjøper jeg denne hos Autoselect i Oslo (de paralellimporterer), antar jeg at jeg får norsk reklamsjon (5 år) og en drømmebil med alt jeg vil ha. prisen ligger et sted rundt 370.000kr, det er jo ikke akkurat avskrekkende med tanke på hva jeg får.

Lenke til kommentar

Jeg ville gått for Superben hvis jeg var deg.

Hvis du kommer fra en eldre Renault så tviler jeg på at du må ha "riktig" merke for å imponere naboen, og faktum er at Superben har fått skryt omtrent overalt! Gigantisk plass og masse utstyr for en pris som er betydelig lavere enn sine tyske konkurrenter.

Du vil også få full garanti og reklamasjonsrett.

 

Som sagt, hvis jeg var deg hadde jeg valgt Superben.

Hadde du vært mer opptatt av sportslighet, opplevd kvalitet (ikke nødvendigvis reel kvalitet) og merke, så hadde jeg anbefalt BMWen.

Lenke til kommentar

Jeg er også BMW-fan, men du skriver at følelsene ikke er særlig til stede. Hvis man synes kjøreglede er et meningsløst begrep, er kanskje ikke BMW 5-serie det rette valget. Kvaliteten er veldig bra, men det blir urealistisk med sjeldne verkstedbesøk på en såpass avansert bil. Det er også verdt å huske at BMW prioriterer kjøreegenskaper fremfor plassutnyttelse.

Lenke til kommentar

 

Vil ha en skikkelig familiebil, og har kikket litt på en splitter ny Skoda Superb Elegance stasjonsvogn med skinnseter (125hk eller så). Denne vil komme på rundt 360.000kr helt ny i Norge.

 

Passat Bluemotion går for 299 000 kr nå. Det er mye bil for pengene. Bare som et tips hvis allikevel vurderer Passat.

Lenke til kommentar

Min personlige og profesjonelle mening er at dersom følelser ikke spiller inn overhodet, så er SUperb et mye bedre valg enn en 5-serie.

 

Du mister en del sportslighet, men du gir inntrykk av at du ikke er spesielt interessert i bil. Da tar jeg det også for gitt at sportslige kjøreegenskaper ikke er noe du er spesielt opptatt av.

 

Superb har mye bedre plass, og er uansett en helt annen verden å kjøre enn din Megane. I tillegg er den billigere - både å kjøpe og eie. Kvaliteten på Skoda har også vært jevnt over god de siste årene. Det er en mindre avansert bil enn en 5-serie, og dermed er det mindre som kan gå galt.

 

Og igjen: Nevnte jeg hvor stor plass det er i den?

 

Passat er også bortkastede penger nå. Den selges billig fordi det er en utgående modell, og den føles mye eldre enn en Superb.

Lenke til kommentar

Er redd for at du kanskje faller for BMW'en hvis du skal prøvekjøre denne ved siden av en Superb. Kjørte min onkels Superb for ett par uker siden og synes den var helt grei å kjøre og plassen er enorm(!).

 

Problemet er bare at den er veldig kjedelig og er ikke i nærheten av BMW/Audi når dte gjelder veigrep/respons i praksis ettermin mening.

 

Superb er en stor rullende "sofa" som er forholdsvis god å kjøre, men spennende er den overhodet ikke.

 

Du får slett ingen dårlig bil tror jeg hvis du velger Superb, men jeg tror ikke du skal sammenligne denne med en BMW i samme klasse. (selv ikke en BMW som er ett år eller to)

 

Nå er ikke jeg noen BMW entusiast, selv om det kanskje virker slik, men det er litt vanskelig å velge mellom Superb og BMW da jeg mener de befinner seg i to vidt forskjellige klasser.

 

Superb er for den fornuftige og den økonomiske, og BMW er for den som er litt mer vågal med lommeboken og betaler mye ekstra for og få en mer spennende bil.

 

Det virker som om du er den fornuftige typen, siden du er ute etter en bil som "kjører deg fra A til B". Derfor så tror jeg du kommer til å like Superb.

 

Ønsker deg uansett lykke til med valget og forventer bilder av doningen :)

Lenke til kommentar

Har selv prøvd Skoda Superb etter flere anbefalinger. Er selv ikke noe vag-fan i det hele tatt, tvert imot men plassen imponerte meg veldig. Bmw er sikkert bedre kjøre komfort og gjerne mer driftssiker, men viss du tenker på plass er faktisk Superb'en suveren.

Lenke til kommentar

Jeg tror ikke BMWen er bedre på komfort, nettopp fordi den skal være sportslig. Det betyr som regel stivere dempere, blandt andre ting :)

 

Ble 5 serien levert med runflats i den årgangen forresten? Hvis ja, så kan jeg nesten garantere at skodaen er mer behagelig - forutsett at den ikke blir levert med runflats :p

Lenke til kommentar

Hvis du gir fullstendig f i bilens utseende samt kjøreegenskaper så velg Superb. Er flotte biler i forhold til pris, samt litt mer fornuftig sett med Ola dunk sine øyne.

Noen dårlig bil er det nok ikke, men som sagt så kan man ikke sammenligne disse. Du må nesten bare bestemme deg for hva som er viktigst for nettopp deg.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+3165

Av de 2 ville jeg valgt Superb'en.

Skulle jeg valgt stasjonsvogn selv:

http://www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=16557191

Eller enda heftigere: http://www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=22592015

En diesel mercedes som har gått 200 000 er så vidt innkjørt.

 

Skulle jeg hatt familiebil i den prisklassen hadde det nok blitt en sånn:

http://www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=23448622

Lenke til kommentar

 

Passat er også bortkastede penger nå.

Passet er blant de bilene som holder seg aller best i pris (minst prosentvis verditap). Så hva du mener med bortkastede penger må du gjerne utdype en annen gang. I tillegg er Passaten en nyere konstruksjonen enn BMW-en trådstarter vurderer.

 

Ikke svar på dette innlegg, så slipper vi å ødelegge tråden enda mer da Passat ikke er blant trådstarters alternativer.

Endret av spøkelse
Lenke til kommentar

Det er da et reelt spørsmål i denne sammenhengen, da den kom opp som et alternativ til de to andre bilene.

 

Jeg mener at det kommer en ny modell til høsten, og da kommer dagens modell til å falle betraktelig i verdi. Det er ikke til å stikke under en stol at det er dumt, rent økonomisk, å kjøpe en bil som er på vei ut av produksjon. (Selv om den siste årgangen eller to ofte har mindre feil.)

 

Her var det vel snakk om å kjøpe en ny Passat, da denne koster omtrent det samme som en Superb om dagen. Jeg ville sagt akkurat det samme om noen hadde vurdert å kjøpe ny 5-serie i fjor høst.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...