Gå til innhold

10 spørsmål til ateister


Anbefalte innlegg

Slutt å mat trollet. La oss en gang for alle grave ned myten om den "unike" historie om Jesus fra Nazareth:

Å legge Jesus Kristus i en grav, er allerede forsøkt, cuadro

 

Han dukker bare opp igjen, etter kort tid.

Tja, merkelig hvordan han er over alt og ingen klarer å ta et bilde av han.

33elkbd.jpg

 

Dette er vel da ett ekte menneske med Jesus... unnskyld, jeg mener Jesus Kristus i hjertet?

 

Hva om han leker med smågutter om kveldene når ingen ser på da, vet du noe om det?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hæ, hvordan vet du at universet har en begynnelse? Det er for meg minst like sannsynlig at universet har eksistert uendelig, som at det har startet en gang.

 

Jeg siktet selvsagt til det kjente Universet som stammer fra Big Bang, ergo hevder jeg ikke at det ikke var noe før Big Bang, men at Universet vi kjenner i dag har en begynnelse og en slutt.

Lenke til kommentar

Slutt å mat trollet. La oss en gang for alle grave ned myten om den "unike" historie om Jesus fra Nazareth:

Å legge Jesus Kristus i en grav, er allerede forsøkt, cuadro

 

Han dukker bare opp igjen, etter kort tid.

Tja, merkelig hvordan han er over alt og ingen klarer å ta et bilde av han.

33elkbd.jpg

Du prøver å si at jesus er en 2030 år gammel mann som deler ut suppe til småbarn i afrika? Som ser ut som om han er 70?

Jesus Kristus dukker opp her og der, slik har det vært helt siden oppstandelsen. Det er ikke alltid lett å gjennkjenne Ham utseendemessig. Det er letter å gjennkjenne Ham på det Han sier og gjør, der er Han alltid seg selv.

 

Maria Magdalena ser Jesus rett etter oppstandelsen > I det samme snudde hun seg og så Jesus stå der, men hun skjønte ikke at det var han. «Hvorfor gråter du, kvinne?» spør Jesus. «Hvem leter du etter?» Hun trodde at det var gartneren, og sa til ham: «Herre, hvis du har tatt ham bort, så si meg hvor du har lagt ham, så skal jeg ta ham med meg.» «Maria,» sa Jesus. Da snudde hun seg og sa til ham på hebraisk: «Rabbuni» det betyr mester.

 

NT > Samme dag var to disipler på vei til en landsby som heter Emmaus, seksti stadier fra Jerusalem, og de samtalte om alt det som var skjedd. Mens de nå snakket sammen og drøftet dette, kom Jesus selv og slo følge med dem. Men øynene deres ble hindret i å se, så de ikke kjente ham igjen. Han sa da til dem: «Hva er det dere går og snakker så ivrig om?»

 

NT > Deretter viste han seg for mer enn fem hundre troende søsken på én gang.

Endret av IHS
Lenke til kommentar

Bare din ubegrunnede meniiiing. Du må ikke dra alle bøkene under en kam. Kaller du salmenes bok en myte? Og du må huske at dette er bøker som senere ble samlet inn, det er uavhengige bøker opprinnelig.

:!: Det er et ubestridelig faktum at bibelen (alle deler; uten unntak) er en myte. Og følgelig er jesus og den jødiske guden mytologiske påfunn. Fiksjon. På lik linje med en viss Potter. Eller, kristne tror kanskje at alle som omtales i fiksjon er virkelige?

Lenke til kommentar

Bibelen viser til historiske personer. Det de gjør i bibelen, dog, trenger ikke å svare til historiske hendelser. Ingen har delt et hav.

Alle folkeslag også jødene har sin nasjonalromantikk. At man broderer litt på historiske begivenheter av nasjonale grunner, er helt legitimt, cuadro

Lenke til kommentar

Nei, det er det ikke om man ønsker å bruke verket til å beskrive skikkelser, IHS. Jesus fra bibelen har eksistert, vel så, men det er ingen grunn til å tro at Jesus er sønn av Gud eller helbredet syke av den grunn.

cuadro, årsaken til at Jesus Kristus sa Han var "sønn av Gud" og "messias" var for å provosere romerne og jødene, som til slutt drepte Ham.

 

"Messias" er en jødisk konge tittel mens "sønn av Gud" er en romersk keiser tittel

 

Wikipedia > Augustus was called "Divi filius" (Son of God)

 

Hvorfor skulle Han ikke kunne være en healer ?

Endret av IHS
Lenke til kommentar
1. Where did the space for the universe come from?

2. Where did matter come from?

3. Where did the laws of the universe come from (gravity, inertia, etc.)?

4. How did matter get so perfectly organized?

5. Where did the energy come from to do all the organizing?

6. When, where, why, and how did life come from non-living matter?

7. When, where why, and how did life learn to reproduce itself?

8. With what did the first cell capable of sexual reproduction reproduce?

9. Why would any plant or animal want to reproduce more of its kind since this would only make more mouths to feed and decrease the chances of survival? (Does the individual have a drive to survive, or the species? How do you explain the origin of reproduction?)

10. How can mutations (recombining of the genetic code) create any new, improved varieties? (Recombining English letters will never produce Chinese books.)

 

1. Mange religioner tror at ting beveger seg i kretsløp. Hva om vårt univers stammer fra et tidligere univers, som gikk til grunne ved å implodere, og den store kraften i singulariteten etter dette fikk det lille som eksisterte til å ekspandere til et univers som siden ble vårt? Og hvor alt startet; nei det mest sannsynlige er jo at en eller annen guddommelig gubbe startet det hele fordi han kjedet seg.

2. Same story, tidligere universer? Hvor kom Gud fra, hvem skapte ham/henne?

3. Kanskje disse lovene er forutsetninger for at liv skal eksistere? Kanskje vår dimensjon ikke ville hengt sammen uten dem? Eller kanskje en Gud var vannvittig smart og lekte seg med "det som går opp, må komme ned". Hvordan skulle han/hun visst at tyngdekraft var løsningen?

4. Prøving og feiling, evolusjon, kall det hva du vil. Se på alle dyreartene vi har på jorden i dag; hvem av dem er perfekte? Pandaen, som kunne trengt det, har intet tommel-grep, og elefantene dør en ubarmhjertig død ved å sulte sakte ihjel. Verden er ikke perfekt, vi lider av overbefolkning og epidemier, sult og fattigdom. En Gud som brydde seg om oss ville nok tatt bedre vare på verdenen sin.

5. Kjemiske reaksjoner. Alt henger sammen, og det meste bygger på organisk kjemi og kjemi generellt. Eller kanskje en Gud visste alt dette, og lagde en verden basert på sin overmenneskelige viten, for så å gi faen i oss alle.

6. Det oppstod et molekyl som var stort nok til å igangsette kjemiske reaksjoner i sin egen masse. Det er slik hjernen vår fungerer i dag. Eller kanskje en Gud, med en hjerne oppstått på en vill, ukjent måte, skapte vår hjerne utneå vite hvordan hans egen fungerte.

7. Tja, hvordan fant en eneveldig Gud ut at det fantes kjønn, og at forplanting var en god idé, han som mest sannsynlig aldri har følt lyst eller forplantningsinstinkt selv?

8. En annen, tilsvarende celle. Celler deler seg, og mutasjonene føres videre til alle delingene. Jeg regner med at den første formeringen var ukjønnet.

9. Det ligger i et individs gener at det SKAL reprodusere seg, en flokk øker i enkelte tilfeller sjansen til å overleve, og et morsinnstinkt lar seg sjeldent undertrykke. Eller kanskje Gud har en finger med i spillet hver gang en ny amøbe, et nytt ekorn, et nytt jordsvin, en ny torsk, eller et nytt menneske skapes.

10. Hvordan kan du få nye ord hvis du stokker om og fjerner/legger til bokstavene i det latinske alfabetet? Fordi det er sånn, og fordi koder endres om du bytter om på tegnene/signalene/klossene eller hva annet de består av. De kinesiske alfabetet er et annet system, slik som arvematerialet til Virus fungerer på et annet vis enn vårt, kodemessig.

Lenke til kommentar

Du motsier deg selv her. Historiske personer er ikke fiksjon. Det kan likevel oppstå myter og sagn om historiske personer, som på ingen måte trenger å være sann i den grad personen har eksistert.

 

Harry Potter er en karakter skapt til et fiksjonsverk, Jesus fra Nazareth er ikke det. Jesus Kristus, dog, vil jeg hevde er akkurat like mye fiksjon som enhver annen myte. Problemet er at Jesus Kristus "er" Jesus fra Nazareth, og da er det lettere å si som så at personen har eksistert, men historiene om han er fortsatt myter.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

cuadro, det som er virkelig viktig og virker svært helbredende på

det kristne samfunn i sin helhet. Er at Han frivilig lot seg helt

uskyldig tortureres til døde, for så å gjennoppstå fra de døde.

Det er ingenting som tyder på det heller.

At en milliard mennesker sier de har nytte av dette, underkjenner du ?

Lenke til kommentar
I en forklaringsmodell hvor en skaper er eneste alternativ, må guden deres ha en skaper. Det er ittjno som kjem ta seg sjølv.

IKKE HVIS JEG SIER AT BARE DET FYSISKE TRENGER EN SKAPER. Jeez. Og at jeg deretter definerer Gud som ikke-fysisk i vår forstand.

HVA OM JEG DA SIER AT DET SAMME GJELDER UNIVERSET? DET INNI UNIVERSET ER FYSISK, OG BUNDET AV DISSE LOVER. DETTE GJELDER IMIDLERTID IKKE UNIVERSET I SEG SELV. DET KAN GODT HA ENTEN ALLTID EKSISTERT, ELLER BLITT SKAPT AV INGENTING.

 

Caps-Lock is cruise-control for cool.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...