Gå til innhold

Bærbar 12"-15", byggekvalitet, i3 / i5 >14 000


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Skal erstatte min trofaste Macbook Pro 15" med noe nytt til studiestart. Jeg har i utgangspunktet ikke lyst på ny Mac da jeg ikke synes noe om det Apple driver med om dagen. Diskusjonen rundt dette tas eventuelt i annen tråd..

 

Vil sette opp en liste med prioriteringer:

 

1. Byggekvalitet/design. Mener ikke estetisk design, men brukervennlig, skal være godt tastatur og touchpad. Utover det bør maskinen være godt skrudd sammen, og uten knirk.

2. Bærbar. Bør ikke være over 14", skal være lett å ha med seg til og fra skolen, så har egentlig lyst på noe som er mindre. Batterikapasiteten bør også holde til 4+ timer med jevn bruk.

3. Skjerm, ikke for liten oppløsning, og skal tåle å brukes i lyse omgivelser.

4. God prosessor, liker ytelsen jeg ser i nye i3 / i5 / i7 prosessorseriene.

 

Har sett en del på Asus, Sony, HP Envy/elite. Hvis noen har forslag til modeller så setter jeg pris på dette. Erfaringer teller sterkt da jeg som sagt verdsetter tastatur og mus veldig mye.. Budsjettet er opp til 14 000 men ihht mine krav bør vi lande godt under det. 4gb minne er vel selvfølge idag. Mulig jeg selv monterer SSD i den, så harddisk er heller ikke noe argument.

 

Takker for tilbakemeldinger!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Takk, visste det var noe jeg hadde glemt.

 

I utgangspuntket så blir det lite gaming, ikke noe videoredigering. Skjermkort er ikke noe krav, men et pluss. Det er viktigere med god batteritid. Har annen maskin til gaming og eventuell videoredigering.

 

Skal gå produktutvikling og produksjon. Litt usikker på i hvilken grad PCn blir brukt som et verktøy fra dag til dag, men kan jo forresten være godt å ha ålreit skjermkort hvis det skulle bli noe 3D kontruksjon i AutoCad/tilsvarende..

 

Vært inne på Sony og Asus sine hjemmesider og sett på deres modeller, men dessverre så har de etter min mening svært lite oversiktlighet når det gjelder utvalget av bærbart (asus værst)

Lenke til kommentar

Dell har at utall gode modeller som antagelig vil passe deg godt.

Jeg har selv forrige modell Latitude E6400 og er ekstremt godt fornøyd med den, den har suverent lysterk skjerm, er stillegående og robust bygget. Batteritiden er ikke den beste, på full peising så holder den rundt 3 timer. Det er vel strengt tatt den beste bærbare jeg har hatt labba på. Keyboardet er skammelig godt å skrive på også selv om det lett kommer mye dritt mellom tastene, men hvis man passer på å blåse den rein innimellom så er det ikke noe drawback synes jeg.

 

De nye Latitude kommer forøvrig med i3/i5 cpu mot min som har den gamle P8700.

 

Dell Vostro er også i samme gate som Latitude, begge er bygd i aluminium og har forøvrig antirefleks skjermer, noe jeg ikke får fullrost høyt nok.

Du må nesten kikke på disse modellene da det er lite poeng i å linke maskiner som kan specces.

Latitude E6410 som er arvtageren til min maskin er forøvrig rost opp i skyene og litt til i tester.

 

ASUS U35Jc 13,3" HD LED GeForce G310,Core i3-370,4GB RAM,640GB HDD,kamera,84 Wh batteri,BT,W7H

og

ASUS U45JC 14" HD LED GeForce G310,Core i5-450,4GB RAM,640GB HDD,DVD±RW,kamera,84 Wh batteri,BT,W7H kan vel også nevnes selv om de er litt nye så det er vel ingen offisielle tester av dem ennå.

Lenke til kommentar

Takker for gode tilbakemeldinger.

 

Så samtidig på HPs nye pavillion hvor de har gjort veldig mye godt med designet, både byggekvalitet, utseende og tastatur og mus som er herlige.

 

Pavillion DV3-4060 Går for rundt 8000-8500 med i5-450, 4gb minne, HD5450 skjermkort. Eneste jeg er usikker på er hvordan batteriet er, står bare spesifisert 6-cellers.

 

Skal sies at jeg ikke like Lenovo, selv om de har gode maskiner så fikser jeg ikke touchpadene deres, og estetisk sett ikke akkurat fornyet. Asus stiller derimot fortsatt sterkt, alltid bygd PCer med Asus deler fremfor andre deler :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...