Gå til innhold

Beskymret for rotta mi


Anbefalte innlegg

Har fått rotte.. har hatt tidligere, men lenge siden nå.. har brukt sagspon i bunnen av buret men har byttet det ut med kattesand fordi jeg har hørt at det ikke er bra for rotta.. Han nyser nesten hele tiden, og så har jeg lagt merke til at helt bak på ryggen under pelsen er det noe oransjt eksem lignende shit.. noen som har hatt samme problemet eller vet om det? Tror uanz at han må inn på en sjekk hos smådyr knliniken.. Og en annen ting.. er det sunt for en rotte å leve alene? prøver å henge med den så mye som mulig men har som alle en travel hverdag, og å skaffe en rotte til for selskap til den har jeg ikke tid til.. rotter reulez eh?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest medlem-1432

Du har rett i at vanlig sagspon ikke er bra for rotter. Det støver veldig, og det kan også være skadelig for leveren og gi dårligere imunforsvar. Kattesand er også svært dårlig til dette formålet. Denne støver også veldig, og det kan være veldig farlig hvis rottene svelger den(klumpsand). + at den er vond og gå på, føttene til rottene er ganske følsome.

På dyrebutikker har dem sikkert bunnstrø som er egnet for rotter. Gå til innkjøp av et godt og trygt bunnstrø for å ha i buret med en gang!

 

Du spør om det er sunt for rotter å leve alene. Svaret er nei. Rotter er flokkdyr og skal under ingen omstendigheter leve alene. Menneskelig kontakt kan aldri erstatte dette behovet for sosialisering med samme art. Når man eier et dyr, har man en plikt til og tilfredstille deres behov, uansett hvor lite det dyret er. Du må gå til innkjøp av en til rotte. Det blir ikke noe spesielt mer jobb for deg, og er det ikke litt godt å vite at rottene har selskap i hverandre?

 

Og som du sier, så må du dra en tur til veterinæren ja. Det kan være en reaksjon mot burstøet, det kan være midd eller det kan være noe annet. Den trenger sannsynligvis behandling, så dette ville jeg gjort så fort som mulig.

 

Håper hvertfall at du hører på rådene mine og skifter burstø og går til innkjøp av ei til rotte så fort som mulig. Dog ville jeg tatt en tur til veterinæren først, det kan være noe som er smittsomt så da lønner det seg og vente til rotta er frisk og ikke smittbar.

 

Oppdater hvordan det går da. :)

Lenke til kommentar

Takk for tips men jeg tror du undervurderer rotter ganske mye.. Rotter lever overalt i kloakken og i fjøs kjellere.. masse støv, vondt underlag.. masse små stein som ligger blandt maten de spiser... Hunder er også flokk dyr, men de fleste har bare en hund er ikke det menneskelige selskap godt nok for den? De fleste hunder som lever blandt familier alene er jo lykkelige.. Det blir mer jobb, har hatt 2 rotter før.. buret blir fortere skittent, og min rotte er ganske vil av seg så å å passe på rottene utenfor buret vil jo bli ekstra krevende.. Rotta mi virker lykkelig.. men så du mener faktisk at viss du skal ha rotte så må du ha to ellers så får den ikke bra nok livskvalitet, selv om den koser seg? No offence

Lenke til kommentar
Gjest medlem-1432

Tydligvis som å snakke til en vegg, det er trist at du velger å ikke ta til deg råd. Dine sammenligninger er uvesentlige. Du burde virkelig revurdere hele ditt "rottehold". Om det kan kalles så...

Så kan du ta en titt på denne siden, her finner du mye nyttig og grundig informasjon.

 

http://tamrotter.com/rottehold.php

Lenke til kommentar

nøbe, forskjellen er at rottene i naturen fritt kan velge å forflytte seg fra sted til sted. tenk om du skulle bli låst inn i et rom der du måtte puste inn sagspon, hvor underlaget er som å gå på kull og en eim av lort konstant henger i luften. rene torturen!

 

gi rotta vekk til noen andre som kan ta vare på den! :nei:

Lenke til kommentar

Sammenligne flokkdyr er uvesentlig? Det blir mer jobb.. rotter lever overalt og adapter bedre en noe annet dyr.. jeg sier bare at rotter er tøffe dyr som tåler litt.. jeg skal skifte strø, jeg skal ta rotta til væteriner.. De fleste hunder som lever blandt familier alene er jo lykkelige.. jeg diskuterer bare og kommer med spørsmål og teorier og så sier du bare at det er som å snakke med en vegg uten å engang overbevise meg om at jeg tar feil? Viss kattestrø støver og det skader rotta så skal jeg skifte det til noe som funker, men jeg kan i tillegg si at en rotte er et tøft dyr.. men så du mener faktisk at viss du skal ha rotte så må du ha to ellers så får den ikke bra nok livskvalitet, selv om den koser seg? No offence.. no offence betyr liksom at jeg ikke mener noe vondt med det eller går på person men heller høre din vurdering, der du kankje overbeviser meg..

 

Jeg tok til meg et av dine råd, skifte strø.. Jeg er bare ikke overbevist om at jeg må ha to rotter, viss jeg bruker hvertfall 1.5 timer med rotta hver dag og lar den lufte seg..

 

Det er ikke ofte jeg blir pissed på et forum, men balthier holdt kjeft jeg hadde ikke gitt bort rotta for noe, jeg klarer lett å ta vare på den.. hvem i helvete sa at det er masse bæsj som oser rundt i mitt bur? jeg renser det 2 ganger i uken og det lukter nesten aldri... strøet blir skiftet, vætrinær oppsøkt, men ikke 2 rotter..

Endret av Nøbe
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest medlem-1432
  • 3 måneder senere...
  • 6 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...