Gå til innhold

Gaming pc 9k bygge selv


Anbefalte innlegg

Hei! Jeg trenger derese hjelp til å se på et oppsett som jeg har satt opp. PCen skal brukes til gaming, slik at den tåler de nyeste spillene på god grafikk. Jeg skal ha inkludert skjerm på str 21,5 eller større (ikke mer en 24). Jeg skal altså bygge pcen selv, slik at jeg får mer for pengene. OS har jeg fra før av så det trenger ikke inngå i prisen. Jeg vil helst ikke over 9000 kr da jeg ikke vil bruke så mye penger akkurat nå.

 

DVD-brenner - http://amentio.no/Avdelinger/datautstyr/CD/DVD/BLU-RAY/DVD-brenner/Samsung-Super-WriteMaster-SH-S222A---Pla-SH-S222A-BEBE-888419.aspx

Harddisk - http://amentio.no/Avdelinger/datautstyr/Harddisk/3,5--S-ATA/WD-CAVIAR-GREEN-15TB-SATA2-64MB-INTELLI-WD15EARS-1019635.aspx

Hovedkort - http://amentio.no/Avdelinger/datautstyr/Hovedkort/Intel-Socket-1156/Asus-P7H55-M-PRO,-Intel-H55-Socket-1156,-P7H55-M-PRO-1020149.aspx

Kabinett - http://amentio.no/Avdelinger/datautstyr/Hovedkort/Intel-Socket-1156/Asus-P7H55-M-PRO,-Intel-H55-Socket-1156,-P7H55-M-PRO-1020149.aspx

Lydkort - http://amentio.no/Avdelinger/datautstyr/Lydkort/PCI/Sandberg-Sound-Boost-51---Lydkort---51-130-18-921975.aspx

Prosessor - http://amentio.no/Avdelinger/datautstyr/Prosessor-/-CPU/Intel-Socket-1156/Prosessor---1-x-Intel-Core-i5-i5-750---2-BX80605I5750-883939.aspx

Skjerm - http://amentio.no/Avdelinger/datautstyr/Skjerm/20--LCD/BenQ-T2210HD---LCD-skjerm---TFT---215-9HL19LBQBE-988442.aspx

Skjermkort - http://amentio.no/WebPages/Produkt/ProduktInfo.aspx?plid=2369107&WebSiteMapNodeID=1000005

Strømforsyning - http://amentio.no/Avdelinger/datautstyr/Str%C3%B8mforsyning/ATX/Chieftec-Super-Series-CFT-750-14CS---Str-CFT-750-14CS-883339.aspx

RAM - http://amentio.no/Avdelinger/datautstyr/Minne-og-minnebrikke/DDR3-1333MHz/Kingston-ValueRAM---Minne---4-GB--2-x-2-KVR1333D3N9K2-4G-912094.aspx

 

Hvis det er noe som skal endres på er det bare å si ifra!

Takker for hjelpen som kommer! :)

 

Delene:

post-218470-1279988920,1374_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jesus, kan du ikke bare linke manuelt?

 

RAM

Strømforsyning

Skjermkort

Skjerm

Prosessor

Lydkort

Kabinett

Hovedkort

Harddisk

DVD brenner

 

Fort gjort å gjøre selv dersom du setter deg bittelitte grann inn i forumets GUI. Må bare poste dette så jeg kan bruke linkene selv, så kommer jeg tilbake emd vurdering.

 

Okay, tilbakemeldinger:

 

- Skjermkortet er unødvendig dyrt for den modellen. I den prisklassen kan du like gjerne gå opp til GTX 460, det vil ha mer for seg. Koster noen få hundre ekstra, men det er en mye bedre deal enn et 5770 til over 1500 kr.

- Kabinettet er dyrt. Jeg skal ikke vurdere utseende osv, men kabinettet er ihvertfall for meg bare noe å ha delene i. Et kabinett til 4-500 kr holder til bruk, du får vurdere selv om du ønsker å svi av det dobbelte på et "fancy" et.

- Jeg ser ikke helt behovet for et billig dedikert lydkort. Hovedkortet ditt har integrert surroundlydkort, og skal du ha noen merkbar forskjell må du opp i pris. Her kan du heller kutte det dedikerte lydkortet, og bruke pengene du sparer på skjermkort.

- DVD-brenneren er IDE. Finn noe med S-ATA.

- Hovedkortet ditt er mATX. Ikke at det er et problem, men du vil få flere porter etc. med ATX. Det er denne formfaktoren kabinettet du har valgt er bygget for, og selv om begge deler passer kan det være et logostikkmessig fortrinn å gå for et ATX-kort.

Endret av srbz
Lenke til kommentar

- Hovedkortet er fremdeles mATX. Ikke at det er særlig relevant egentlig.

- Jeg står ved mitt forslag om GTX 460. Det koster ca det samme som versjonen av HD5830 du linker til, men ifølge denne testen ligger ytelsen målt i FPS fra 1 til 2 ganger HD5830 sin (se f.eks. testen av Farcry 2). Pass på at du får en versjon med 1GB minne.

- Tipset mitt om lydkort var visst ikke særlig interessant. Tør jeg spørre hvorfor du vil ha dedikert lydkort?

- Hvorfor har du lagt ved en ekstra CPU-kjøler? Noen som kan bekrefte/avkrefte om LGA775-kjølere også passer til LGA1156 forresten?

- Forøvrig klarer du deg lenge med 650W til dette oppsettet, trolig også dersom du har tenkt å utvide med et ekstra skjermkort senere.

 

Det hele hadde også vært mer oversiktlig med en handlevogn hos prisguide.no isteden, men serveren ser ut til å ha litt problemer for øyeblikket.

Endret av srbz
Lenke til kommentar

Unødvendig å forvirre trådstarter med nye oppsett når det han har faktisk er noe av det bedre man kan få, så lenge han endrer på det slik som srbz prøver å informere om.

 

For å gjenta:

 

- Ikke kjøp mATX hovedkort (micro atx), kjøp heller ATX. Gigabyte GA-P55A-UD3 er passende til ditt bruk, og koster rundt tusenlappen.

 

- Hva skal du med dedikert lydkort? Onboard lydkort er for størsteparten av oss mer enn nok, dedikerte kort er for spesielt intresserte og du må investere i 1000kr klassen for å merke forskjellen. Med mindre du har et veldig ømfintelig og trent øre.

 

- 750w er litt i det meste laget for ditt oppsett, gå for 650w. Corsair HX 650w er det beste valget, med modulære kabler. TX er billigere med faste kabler hvis du ikke bryr deg om det.

 

- HD5830 er et helt kurant skjermkort, men som påpekt av srbz får du mer ut av GTX 460 til samme prisen

 

- Corsair XMS3 4GB CL9 ram er et tryggere valg, som samtidig koster tusenlappen

Lenke til kommentar

@ siindre

Hvorfor skal han gå for rammen som har så dårlig timings?

 

OCZ rammen jeg valgte ut har Cl 7-7-7-24, i motsettning til XMS3 sin CL9.

OCZ rammen er i tillegg svært kjølig, og har fått bra reviews

 

Når de da kommer i samme prisklasse (1000kr) ser jeg virkelig ikke hvorfor XMS3 skal være et tryggere valg? Om han ikke får kjørt de på så stramme timings så har han vel ikke tapt noe heller siden CL9 er vel de tregeste timingsene du får av DDR3 minne.

 

Jeg er personlig fan av (nesten) alt Corsair lager fordi det har kvalitetsstempel overalt, men XMS3 serien er jeg ikke særlig begeistret for.

 

Står ved valget at 460 GTX vil være det beste valget til GPU i forhold til pris. Den er on-par med 5850 som tidligere var det beste valget.

 

650W HX vil kjøre systemet ditt fint. Det er en knall PSU, men den bruker ikke CWT som OEM slik som HX 750W/850W gjør. De er litt mer stabile, men koster jo også mer.

 

Nå får du vurdere om du vil gå til innkjøp av enda et 460GTX kort senere. Jeg TROR en god 650W som Corsair HX sin skal klare det, men don't quote me on that. Den er "Sli-ready", og siden 460 har et såpass lavt strømforbruk vil nok det gå fint.

 

Nå er det jo egentlig bare vi andre som har snakket om SLI, og det er jo ikke sikkert på om du tenker på det selv en gang.

 

Jeg støtter fullt ut at du ikke trenger et dedikert lydkort. Med mindre du skal drive med musikkproduksjon på høyt nivå vil du nok ikke ha bruk for det. De innebygde kortene nå til dags har gode innebygde kort.

 

Angående m-ATX så er jeg enig. mATX er sjeldent verdt det. Unntakene må vel være Rampage II/III Gene med det er for X58 chipset.

 

Jeg står for valget av hovedkort på ASUS P7P55D E-PRO

 

Kortet som siindre linket til er også bra, men jeg foretrekker selv Asus sine BIOSer. Prisen er vel kun en 100 lapp i forskjell.

 

EDIT: Ryddet opp litt :)

Endret av Maccan
Lenke til kommentar

Hei!

Jeg har vurdert denne pc spekk'en for min egen del også. Prismessig så kommer den ut relativt greit.

 

Jeg bruker pc'en kun for å spille WoW (World of Warcraft). Det sies at WoW ikke er det mest krevende spillet (HWmessig). For andre oppgaver bruker jeg min bærbare pc.

Spørsmålet mitt er om dette er en pc som blir over-kill for WoW og da spesielt hvis jeg i tillegg erstatter GTX460 kortet med Radeon 5850.

 

Kan innkjøpet rettferdiggjøres med at det er et mer fremtidsrettet kjøp? Eller spekke ned, for å evt. skifte ut et skjermkort etter et par år?

 

Forslag og tilbakemeldinger mottas med takk!

 

Mvh

 

Tuskipop

Endret av Tuskipop
Lenke til kommentar

Det å legge ekstra penger i en maskin for å gjøre den fremtidsrettet er for mange forsvarlig, men ærlig talt er det ikke vits med mindre du har tenkt å oppgradere innen et år eller to. Selv om socketen din kanskje ikke er utdatert om to år kan du nok banne på at hovedkortet er det, og da går konseptet med fremtidsrettethet halvveis i dass ;)

 

WOW er et seks år gammelt spill, og selv om ikke hva som helst av maskinvare kjører det laggfritt på maks grafikk er det en smule overkill med firekjernersprosessor og skjermkort til over 2000 kr dersom det er det tyngste du bruker maskinen til.

 

En maskin med 2-3 kjerner, HD5670/tilsvarende og 4GB RAM bør ikke ha noen problemer med å kjøre WOW i den oppløsningen du ønsker.

Lenke til kommentar

Og som tilleggsinfo vet jeg at en venn av meg kjører WoW på max grafikk og 1920*1280 oppløsning med E8400 prosessor og et GTS250 grafikkort. Usikker på prisforskjell på det skjermkortet, og det srbz nevner. Men det vil hvertfall si at du kan klare deg med skjermkort i 1000kr klassen, og en dual core prosessor.

 

Å kjøpre fremtidsrettede komponenter i pc verden vil vel som oftest si en PC som varer i 1-2år. Ikke akkurat en billig hobby nei.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...