Gå til innhold

Hvorfor gifter ikke-religiøse seg?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Å gifte seg tror jeg kommer mer ned på som tradisjon enn et religiøst rituale. Dette er for å fullbyrde et monogamt forhold. I tillegg er det også samfunnsrelaterte goder med å gifte seg, så hvorfor ikke?

 

Et bedre spørsmål er hvorfor også kristne skiller seg i store mengder? Er ikke dette regulert i bibelen på noen måte?

Lenke til kommentar

Å gifte seg tror jeg kommer mer ned på som tradisjon enn et religiøst rituale. Dette er for å fullbyrde et monogamt forhold. I tillegg er det også samfunnsrelaterte goder med å gifte seg, så hvorfor ikke?

 

Et bedre spørsmål er hvorfor også kristne skiller seg i store mengder? Er ikke dette regulert i bibelen på noen måte?

De velger selvfølgelig bort det som ikke passer dem.

 

"Jeg vil ha en ny bil men ikke regningen" :)

Endret av PantZman
Lenke til kommentar

Et ekteskap gjør det lettere å håndtere arv etter en av partenes død, og gir eventuellt avkom en trygghet ved en av ektefellenes bortgang ved tanke på forsikring etc. som går til den andre parten.

 

Utenom det juridiske er det sett på som viktig å vise at man "tilhører" hverandre, og sådan er nok den ateistiske versjonen renere enn den religiøse, gifter man seg vil man tilhøre den andre parten, ikke den andre parten og Gud.

 

Tradisjonen med ekteskapsinnvielse er IKKE kristen, men har kjent eksistert i Norge siden vikingetiden, og i de aller fleste kulturer veden over. De kristne kan ikke kreve denne feiringen som sin, for det er den absolutt ikke, på samme vil som julen startet som en hedensk blotsfest.

Lenke til kommentar

Jeg skjønner hvorfor folk gifter seg. Men hvorfor ikke-religiøse vil gjøre det i en kirke har jeg ingen forståelse for. Det er mange jeg kjenner som ikke tror på gud eller er religiøs på noen som helst måte, men alikevel vil gifte seg i guds hus.. jeg skjønner virkelig ikke hvorfor.

 

Det samme gjelder å gravlegges på en kirkegård om man ikke er kristen.. hva har man der å gjøre da?

 

Mange som må ta tak i seg selv å tørre å bryte med disse kristne tradisjonene. Hvis vi fortsetter å tviholde på de, vil heller ikke religionen forsvinne.. TA AVSTAND!

Lenke til kommentar

Et ekteskap er mellom mann og kvinne (evt. mann mann, kvinne kvinne). Om det er i kirken eller på rådhuset så gir man løfter til hverandre, ikke til Gud eller noen andre skapninger.

Hvem løfter gir man i rådhuset? Ingen... Det eneste vedkommende rådmann eller hvem det enn er som foretar giftemålet, spør om er om du vil ha partneren som står ved din side. Svarer hun/han ja og du svarer det samme så er dere gift og du kan kyse bruden/brudgommen. That's it! Ingen løfter om å holde avtaler inngått innenfor noen gud eller lignende piss, det er jo bare rør allikevel. Enkelt, greit og nyttig.

 

Men når det er sagt er det ikke så sikkert at jeg hadde giftet meg i det hele tatt hvis det ikke hadde vært for det økonomiske nei... Å gifte seg endrer ingenting, det er bare en papir lapp og ikke stort annet, det er ikke håndjern som binder deg til vedkommende du gifter deg med så veldig forskjellig fra et samboerskap er det ikke.... Jeg elsket min nåværende kone like mye FØR jeg giftet meg med henne og fikk den papir lappen, det eneste den papirlappen gjør er å ordne en del økonomiske ting og formaliteter som ville kostet både tid, penger og advokater hvis vi skulle forblitt samboere... Thats it!

 

Nå er det slik at minst en av de som gifter seg i en kirke MÅ være kristen. Og skillsmisse statistikken bland disse "kristne" er større enn hos hedningene faktisk, så veldig høyt kan de ikke sette sine løfter innfor guden sin... :)

 

Jeg tror at en del i dag velger å forbli "kristne", altså ikke melde seg ut av statskirken nettopp på grunn av den tåpelige reglen om at de må være innskrevet som kristen for å kunne gifte seg i kirken. På tide at vi fjerner den loven og lar alle som vil gifte seg i en kirke så mye de vil da det faktisk er tradijonen og ikke fordi guden sier ditt eller datt de aller fleste i dag gifter seg i kirken, en byggning som ikke er de kristnes alene...

 

Jeg tror også mange ikke melder seg ut av jesus klubben fordi de er usikre på hva som skjer når de dør ihht begravelse og slikt. Det siste kom jeg til å tenke på fordi eks kona mi ble klin forbannet på meg da jeg sa at jeg ville melde meg ut av jesus klubben, for da trodde hun at hun ble sittende med begravelsen, kremasjonen og liket i etterkant, da hedninger ikke lot seg begrave... :) Tåpelig såklart, da det ikke lenger heter kirkegårder men gravlunder...

 

"Men hva med vikslet jord?", har jeg fått spørsmål om. "Tenk om de legger deg (en vaskekte hedning!) i vikslet jord?". Ja tenk om de la meg i jord noen har skvettet vann på og mumlet over, da ville jeg blitt redd ja... :) Jeg er jo død og driter vel en lang marsj i hvor de legger restene av meg, så om det blir i jord presten har skvettet vann på og mumlet over eller på havets bunn driter jeg i. Det er en fjollete tradisjon det der med vikslet jord, men jeg driter i om de legger meg i den jorden når jeg er død... Det jeg har sagt et klart nei til er at prester skal stå over min kiste og spre jesus reklame, det nekter jeg å la mine venner og de som gidder å komme i begravelsen å høre på, da jeg er drit lei den reklamen i andres begravelser.

Lenke til kommentar

Det samme gjelder å gravlegges på en kirkegård om man ikke er kristen.. hva har man der å gjøre da?

 

Sist jeg sjekket er det kun lov å bli gravlagt på kirkegårder. Kanskje også utenfor noen synagoger og moskeer, litt usikker.

 

Det var veldig synd, sjekket det opp nå. Da får jeg kremmeres, gi kroppen min til forskning eller donere organer:)

Lenke til kommentar

Utenom de økonomiske grunnene ser jeg egentlig ingen reell grunn for å gifte seg. Da må det være fordi en(ofte kvinnen, tror jeg) eller begge parter ser noe romantisk ved det, som gjør det nødvendig for å ta forholdet til det neste (og kanskje øverste) nivået. Jeg mener det ikke burde være nødvendig å gifte seg for å bevise ens kjærlighet for en annen person. Ei heller for å tilfredsstille de forventninger og ønsker familien/slekten må ha. Så klart høres jo ikke "Kjære, jeg elsker deg, men er det virkelig nødvendig å gifte oss..?" Det går sikkert av noen utro-bjeller i hodet på partneren, eller noen "Jeg skal snart slå opp med deg"-bjeller.

 

Som sikkert mange andre opplever jeg mine foreldres ekteskap som ikke særlig lykkelig, og basert på blant annet det har jeg begynt å tenke på ekteskap som en slags bindende avtale med partner som kun er til for å bevise at man virkelig er med på dette. Som igjen, jeg mener er unødvendig.

 

Jeg har dog respekt for alle som gifter seg av religiøse eller økonomiske grunner, eller ut av kjærlighet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...