Knife Skrevet 23. juli 2010 Del Skrevet 23. juli 2010 Jeg hadde tenkt og hadde lest mye om det. Men nå som jeg går på håndball ser jeg det kommer til å bli litt vanskelig. Blant annet er ikke dieten særlig billig heller da. Men kanskje når jeg skal slanke meg en gang.. Lenke til kommentar
iverha2 Skrevet 23. juli 2010 Forfatter Del Skrevet 23. juli 2010 Koffor blir det vanskelig når du går på handball syns du? Lenke til kommentar
Bonna86 Skrevet 23. juli 2010 Del Skrevet 23. juli 2010 Gikk over til lavkarbo i april/mai. I grunn veldig fornøyd, har gått ned 6,5 kilo til nå, men da med et avbrekk i mellom grunnet ferien. Uansett, jeg trives godt på lavkarbo, men hender jeg til tider savner brødprodukter og pizza. Lenke til kommentar
Notatblokk Skrevet 24. juli 2010 Del Skrevet 24. juli 2010 Hvor mye av overgangen til lavkarbo tror du vekttapet skyldes? Merker du noen stor forskjell fra sånn som du spiste tidligere? Tror ikke jeg hadde klart meg på lavkarbo uansett, men er jo interessant å spørre Lenke til kommentar
Bonna86 Skrevet 24. juli 2010 Del Skrevet 24. juli 2010 (endret) Det meste av vektnedgangen er nok fra lavkarbo, men kombinert med trening. Jeg synes ikke overgangen er så spesielt stor jeg da men, jeg holder meg til grønnsaker, kjøtt, litt lavkarbopasta innimellom osv. Ellers er sukker erstattet med sukrin, men jeg kan godt unne meg bittelitt mørk sjokolade f.eks på en lørdag, bare det ikke går over 20 kh pr dag. Eneste jeg savner er en skikkelig brødskive, men utover det går det greit. Det kjennes som en befrielse å omtrent aldri ha søtsug. Jeg har ikke rørt godteri på måneder, utenom det occasional mørke 15 g mørk sjokolade en gang i måneden eller så. Da jeg var på ferie så sto vekten helt stille, men med en gang jeg begynte på igjen så gikk jeg med en gang ned. Vekten sto stille, til tross for at jeg spiste mindre enn under lavkarbokuren og trente hver eneste dag (jeg spiser mye mer, og får i meg mange flere kalorier gjennom lavkarbo). Endret 24. juli 2010 av yvonne2 Lenke til kommentar
Knife Skrevet 24. juli 2010 Del Skrevet 24. juli 2010 (endret) Koffor blir det vanskelig når du går på handball syns du? For en person som trenger 4000-5000kcal om dagen for å vokse blir det svært vanskelig. Husk også at lavkarbo mat må man lage fra grunnen av og jeg har virkelig ikke tid til å sitte på kjøkkenet en time ekstra hverdag for å lage alle rettene jeg skal ha med i bagen. Derfor har jeg funnet ut at det er mye enklere å ta en karb og protein shake etter hver trening. Det jeg liker best med lavkarbo er kanskje disiplinen du trenger. Og si nei med en grunn når noen spør om du vil ha sjokolade/snop. Det kjipeste er kanskje at det er vanskelig å gå opp i vekt med det, i forhold til mat som både inneholder fett,karbs og protein. Mat er sosialt og den maten de spiser kan ikke du spise Anbefaler boken Anabolic diet for powerlifters (nyeste) Endret 24. juli 2010 av Pijus Lenke til kommentar
Bonna86 Skrevet 24. juli 2010 Del Skrevet 24. juli 2010 (endret) Koffor blir det vanskelig når du går på handball syns du? For en person som trenger 4000-5000kcal om dagen for å vokse blir det svært vanskelig. Husk også at lavkarbo mat må man lage fra grunnen av og jeg har virkelig ikke tid til å sitte på kjøkkenet en time ekstra hverdag for å lage alle rettene jeg skal ha med i bagen. Derfor har jeg funnet ut at det er mye enklere å ta en karb og protein shake etter hver trening. Man trenger da overhodet ikke å bruke én time på å lage mat? Jeg steker meg egg, noen ganger med bacon til. Hvor vanskelig er det egentlig? Uansett, å få i seg 4-5000 kcal på lavkarbo er egentlig ikke spesielt vanskelig. Jeg har ingen problemer med å få i meg 3000 kcal på en dag jeg trener relativt hardt, så da burde det virkelig ikke være noe i veien for at du skulle klare 1-2000 kcal mer. Og btw: det finnes lavkarbo proteinbarer, samt shakes også. Og det er feil at man ikke kan spise maten andre lager? Er man i et middagsselskap så kan man spise masse kjøtt og droppe alle potetene til. Vanskeligere er det ikke. Jeg pleier å unne meg kanskje 1 potet. Føler virkelig ikke jeg savner noe. Endret 24. juli 2010 av yvonne2 Lenke til kommentar
iverha2 Skrevet 24. juli 2010 Forfatter Del Skrevet 24. juli 2010 Enig med yvonne. Men synes det er litt problem å få i meg nok. Eller no har eg ikkje talt kalorier, men eg blir jo liksom veldig mett etter egg- og bacon-måltid, kylling og kjøtt osv... Kan greie meg i mange timer utenom. Prøver då å få i meg en del H-melk, men det innehelder dessverre litt karbohydrater også. Tips på oppskrifter og mat ellers som er bra? Lenke til kommentar
Bonna86 Skrevet 24. juli 2010 Del Skrevet 24. juli 2010 (endret) Tja, i dag brukte jeg mine karber til å lage meg gulrotmos med biff til. Namme nam! Eksempler på frokoster; * Eggepannekaker (2 egg, 1 dl fløte, stek og legg ost og skinke på toppen) * Egg og bacon * Pannekaker med mandelmel (samme oppskrift som eggepannekakene, men med mandelmel og uten ost og skinke) Eksempler på lunsj/middag; * Fiskeboller fra Eldorado (2,5 kh pr 100 g) * Dreamfieldspasta (lasagneplater, penne, spaghetti etc) som jeg har f.eks tomatsaus, carbonarasaus etc til * Kjøttdeigform * Kyllingfrikassé (to kyllingfiléter legges opp i en kjele, kokes i 1 dl kremfløte, 1 dl hønsebuljong, pepper og salt. * Mama Lupes lavkarbotortillas med tacokjøttdeig (lavkarbotacokrydder som man lager selv) og grønnsaker/ost * Ost- og skinkepai med mandelmel Bare noen av mine favoritter. Ellers anbefaler jeg oppskriftsboka på lavkarbo.no Endret 24. juli 2010 av yvonne2 Lenke til kommentar
Bjarnemann Skrevet 30. juli 2010 Del Skrevet 30. juli 2010 Vet ikke om jeg skal skryte på meg å gå på lavkarbo, men har ihvertfall kuttet ut nesten alt jeg kan av karber og økt fettinntaket betraktelig. Om jeg gjør et kjapt anslag vil jeg tippe jeg ligger på +/- 30 om dagen, der de aller fleste kommer fra melk. Kvier meg likevel ikke for å ta meg en brødskive en gang i uken om jeg føler for det, men har altså i all hovedsak kuttet ut alt brød, alt av poteter/ris/pasta, og selvfølgelig brus og godteri. De få gangene jeg spiser karbo prøver jeg å passe på at det er av den treige sorten. Som feks i Husmann knekkebrød. Husmann med mye smør, noen tykke skiver ost og litt paprika på toppen er bare en for good matpakke. Resultat? -8 kg da jeg trengte det for å klare vektklassen min, opp 3-4 kg fordi jeg følte for å øke litt etterpå. Kontrollerer vekten min veldig lett på dette kostholdet med en ganske markant nedskjæring på inntaket av karbohydrater. Fettprosenten ned betraktelig, før hadde jeg antydninger til pupper og vom (1.80 høy, veide 76), nå har jeg antydning til sixpack. Søtsug? Borte. Humørsvinger? Borte. Styrke? Bedre. Utholdenhet? Bedre. Mitt forhold til mat? Langt bedre. Og jeg driver altså med boksing på NM-nivå, og har aldri hatt problemer med lite energi på trening eller i ringen. Lenke til kommentar
Bonna86 Skrevet 30. juli 2010 Del Skrevet 30. juli 2010 Ligger du under 150 karber om dagen, vil du bli regnet som en på lavkarbo. Jeg har økt mine karber til rundt 20 om dagen, nå som jeg har begynt å trene styrke osv. Det har gitt bra resultater. Lenke til kommentar
Bjarnemann Skrevet 30. juli 2010 Del Skrevet 30. juli 2010 Mhm. Litt karb skader nok ikke. Tenker at det aldri er bra å bli for nazi på noe her i livet. Dessuten tviler jeg på at steinaldermennesket nekta å spise mer enn 3 epler/bananer eller 150g cashewnøtter om han først kom over det. Hva menneskene spiste før i tiden, da vi levde slik vi var tenkt til fra naturens side mener jeg å tro er en god rettesnor. Derfor jeg har trua på et lavkarbopreget kosthold uten at jeg trenger å se altfor mange undersøkelser på det. Dessuten hadde det jo vært ganske tåpelig om mennesket var designet til et kosthold som angivelig skal gi dem både blodpropp, hjertesykdomemr og stor mage. Lenke til kommentar
Knife Skrevet 30. juli 2010 Del Skrevet 30. juli 2010 (endret) Nå kommer det av mange andre faktorer når vi snakker om hva som er naturlig. Menneskekroppen er helt utrolig folkens. Den kan tilpasse hvilken som helst kosthold og tilpassingene skjer kjapt i DNA. Men når mennesket har spist mat fattig på karbohoydrater i millioner av år, er det naturlig å spise mat som er stappet i karbohydrater så? Ikke akkurat. Men kroppen tilpasses kjapt! Men noe vi må skjønne er at alle er forskjellig og alle har kommet seinere/kjapere i DNA tilpassing av kosthold. Noen er skapt for høykarbo og det kan være for at alle generasjonene har spist et kosthold basert på karbohydrater. Andre er naturlig fra en annen side av naturen. Greien med lavkarbo er at det er revlusjonert rett. Fett holder deg lengre full og å være i en fettforbrenningsmodus holder blodsukkert seg kontrollert. Idag har vi valgene til å spise så mange som 20 måltider om dagen. Om du velger å benytte av høykarbo kostholdet må du hele tiden fulle på med karbohydrater for å føle deg vel. I situasjoner der kroppen må kanskje gå mange timer uten mat og noen ganger kanskje en hel dag, ville et lavkarbo kosthold helt klart vært best. Endret 30. juli 2010 av Pijus Lenke til kommentar
iverha2 Skrevet 30. juli 2010 Forfatter Del Skrevet 30. juli 2010 (endret) Det med at bere noken har DNA-tilpassing og kan ete høy-karbo har eg vanskelig for å tru på, det må du gjerne skaffe kilder på viss du kan Endret 30. juli 2010 av iverha2 Lenke til kommentar
PL610 Skrevet 30. juli 2010 Del Skrevet 30. juli 2010 (endret) Det er vel heller slik at noen tåler høykarbo bedre enn andre, men så langt jeg har sett har et høykarbokosthold bakdeler i større eller mindre grad for alle. Eksempler fra hverdagen kan jo være "han tynne" som spiser alt han vil og er fremdeles like tynn, mens "den fyldige" tilsynelatende legger på seg av absolutt alt han spiser. Edit: Skriveleif Endret 30. juli 2010 av PL610 Lenke til kommentar
Bonna86 Skrevet 30. juli 2010 Del Skrevet 30. juli 2010 (endret) Sant det. Anbefaler forresten boken til Skaldeman, den er faktisk ganske interessant, spesielt fordi man får se det fra en stor manns perspektiv, den fortvilelsen han opplevde ved at han fortsatte å legge på seg, selv om han gikk på streng diett fra legen, der han fulgte råd om å få i seg fullkorn, frukt og grønt, grovere pastatyper etc - og ikke minst ved å holde seg unna fett, dvs ernæringsråd som i dagens samfunn blir sett på som sunt. Han gikk opp masse, men trosset legen og valgte å studere på egenhånd. Med lavkarbo mistet han faktisk halve kroppsvekten. Jeg tror at mennesker reagerer svært forskjellig på ulike typer mat, jeg bare synes det er så synd at ernæringsmyndigheter og folk flest ikke kan skjønne det. Jeg merker at kroppen føles sunnere uten alt sukkeret og karbohydratene, jeg merker at jeg får mer energi og jeg slipper svingninger i blodsukkeret. Jeg har aldri hatt diabetes eller lignende, men jeg merker allikevel en helt ny stabilitet. Og det synd at det skal være så tabu å være lavkarber. Endret 30. juli 2010 av yvonne2 Lenke til kommentar
Sink Skrevet 30. juli 2010 Del Skrevet 30. juli 2010 Menneskekroppen er helt utrolig folkens. Den kan tilpasse hvilken som helst kosthold og tilpassingene skjer kjapt i DNA. Men når mennesket har spist mat fattig på karbohoydrater i millioner av år, er det naturlig å spise mat som er stappet i karbohydrater så? Ikke akkurat. Men kroppen tilpasses kjapt! Men noe vi må skjønne er at alle er forskjellig og alle har kommet seinere/kjapere i DNA tilpassing av kosthold. Noen er skapt for høykarbo og det kan være for at alle generasjonene har spist et kosthold basert på karbohydrater. Andre er naturlig fra en annen side av naturen. Menneskets DNA har ikke endret seg stort de siste årene gitt, iallefall ikke på en genrasjon Kroppen tilpasser seg det meste, men det er ikke DNA som endrer seg. Lenke til kommentar
Knife Skrevet 30. juli 2010 Del Skrevet 30. juli 2010 (endret) Det med at bere noken har DNA-tilpassing og kan ete høy-karbo har eg vanskelig for å tru på, det må du gjerne skaffe kilder på viss du kan Hmm.. Hvordan kan jeg kilde på det? Vel... Dette er noe jeg tok fra boken Sukker - En snikende fare som jeg selfølgelig ikke har her. Hvordan har det slik at noen tåler høykarbo bedre enn andre, mens noen bare er simpeltalt egnet for lavkarbo? DNA. Dna'et til mennesket utvikles av andre mennesker igjen. La oss si at 100 generasjoner av forfedre spiste kun høykarbo mat, noe som gjør dem ganske egnet for å drive på med sukker forbrenning. Kommer du fra den generasjonen, er kroppen egnet bedre til å forbrenne sukker. Samme med dem som kjøres best på lavkarbo, enkelt sagt så har mennesket før han spist lavkarboish mat. Og i steinalderen var det slik at et sted på planeten jorden var det karbohydrat som var kilden til brenning, mens et annet sted på jorden levde folk flest av fett. På den måten, ved å utforske ditt dna kan du se hva kroppen er egnet til å spise. Mennesket DNA har kanskje ikke endret seg, ikke på allmen nivå der alle er forskjellig, hvis du ikke sperer inne alle sammen i et område der de kun spiser høykarbo mat i et par år. Men utvikling skjer egentlig ganske raskt enn det gjor før. Men i DEG så vil det skje raskt (har jeg lest). Det Dag viljen skrev om (sukker - en..) var at DNA endringer skjer kjapt hvis kroppen blir utfordet å spise kun en type "mat" som karbohydrater. Der DNA er egentlig ganske i utvikling hele tiden. Men seriøst folkens, jeg husker ikke ordrett av hva som stod der, men når jeg leste det lagde det pang med engang i sinnet mitt og jeg pleier egentlig å være ganske kritisk til tekster. Og det referer igjen over hvor utrolig egentlig kroppen er. Folk tar kroppen for selfølgelge. Setter vi kroppen under press blir den sterkere til å takle det samme presset. Kroppen blir brun når du soler deg for å beskytte huden. Kroppen endrer raskt forbrenning når den blir utfordret til å kun spise fett og så videre. Og noe av dette endres også på DNA nivå der du vil gi barnet ditt samme egenskapene som du har for å bedre overlevelse. Endret 30. juli 2010 av Pijus Lenke til kommentar
iverha2 Skrevet 30. juli 2010 Forfatter Del Skrevet 30. juli 2010 Som Sink seier, det er nok ikkje DNA som forandrer seg. Det er jo heilt individuelt om du passer best på lav-karbo eller høg-karbo, og er ikkje mange generasjoner sida f.eks norske begynte å ete poteter og ris. Så det ligger nok mest i korleis den indivudelle kroppen takler insulinproduksjon, og dei fleste av oss passer nok best på lav-karbo. Lenke til kommentar
Knife Skrevet 30. juli 2010 Del Skrevet 30. juli 2010 (endret) Som Sink seier, det er nok ikkje DNA som forandrer seg. Det er jo heilt individuelt om du passer best på lav-karbo eller høg-karbo, og er ikkje mange generasjoner sida f.eks norske begynte å ete poteter og ris. Så det ligger nok mest i korleis den indivudelle kroppen takler insulinproduksjon, og dei fleste av oss passer nok best på lav-karbo. Nei. Det ligger i DNA. Hva gjør deg den du er idag? Fordi alle sammen er født forskjellig? Persongligheten og identity av hvem du er lages av folk rundt deg, ikke deg. Den persongligheten du har idag er det ikke du som har laget, men folk. Samme er det med kroppen din. Den kroppen du har idag er helt unik og er formet av mange tusen mennesker før deg. Som jeg sa, det er feil å si at DNA ikke har endret seg. Ditt DNA endrer seg raskt om hvordan oppgivelsene er. Ellers hadde nok ikke mennesket overlevd her i Norge når alle stammer fra afrika (som forskere sier). Ser man på allmenn nivå av hvordan DNA har endret seg så ser man ikke stort. Vel.. Hvordan skal jeg lage det lett å skjønne. DNA er akkurat som en database av hvem du er og det tar for seg alt fra dårlige ting og bra ting. Noen ting i databasen kan lett endres, som når man bytter over til lavkarbo. Nye celler må dannes og forbrenningsprosseen vil byttes ut, går man på lavkarbo i 5 år blir kroppen nesten perfekt til å forbrenne fett (Ikke %100). Da har DNA'et endret seg, eller hva synes du har egentlig endret seg? Bytter man over til høykarbo igjen må store forandringer gjøres. Nye celler må dannes ... Endret 30. juli 2010 av Pijus Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå