Gå til innhold

Stor hund vs "passelig" størrelse


Anbefalte innlegg

Jeg er igang med å skaffe hund, har egentlig holdt på over et år. Har egentlig bestemt meg for storpuddel, til og med hatt kontakt med flere oppdrettere. Dette er en rase som jeg har valgt mye på grunn av intelligensen, samt at den kan trenes på det meste. Jeg vil prøve meg på lydighet og spor, og kanskje agility. Med konkurrering som mulig fremtidig mål. Pelsstellet er største minuset jeg ser ved rasen, så det kommer nok til å bli relativt kortklipt.. ;)

 

Men, jeg er totalt bergtatt av store hunder. Spesielt Grand Danois, og mastiffer. Jeg skal ha en slik hund en gang i løpet av livet mitt. Men er det noen som har erfaring med de praktiske forskjellene ved å ha så stor hund i forhold til mer "normal" størrelse?

Tenker da på fôrutgifter, plass i huset, og lek og sosialisering med andre (mindre?) hunder, osv.

 

 

Jeg må uansett kjøpe større bil etterhvert (kjører Mini Cooper), men en må vel antagelig ha noe lignende SUV for så store hunder? Og så er det vel også større utgift på utstyr generelt, da det blir dyrere dess større størrelser en kjøper?

 

Ble mange spørsmål på en gang her men.. :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest medlem-1432

Har ikke selv erfaring med den type hund, men er enig i deg, de er nydelige, og vil selv ha en av den rasen en dag.

Det man blir til og legge mest merke til, er vel at det blir ganske store matutgifter. Mulig man kan få seg en avtale med forforhandler eller noe?

Kjenner noen som hadde 1 liten/mellomstor hund og en svær hund i ei ganske lita leilighet. Hun merket minst til den store, fordi den gjorde så lite utav seg. Viktig og få aktivisert daglig, men dette gjelder jo alle hunder.

Ser også for meg at man må være flink til å trene hunden i fra den er ung. Dette gjelder jo også alle hunder, men det blir vel ekstra kritisk å ikke ha kontroll på en 70 kgs tung hund.

 

I tilleg til nevnte raser, sikler jeg på berner sennen, st.bernard, new foulands.. hmm. Den dagen jeg skal ha hund, får jeg et problem. :p

Lenke til kommentar

Stor hund koster i forutgifter.. Ca 1000 kr pr mnd.

De spiser enormt og skal man ha bra for så koster det.

Så kommer halbånd, skåler, bur, liggeunderlag osv osv. Så dette koster jo litt.. men igjen man bruker da penger som man synes er verdt å bruke.

Så må man ha forsikring, hvis ikke kan det bli dyrt hvis noe skjer.

hundeklubb medlem og NKK ca 1000 pr år.

Men det er absolutt verdt det..

Husk bein og andre godsaker de spiser også da.. Man bruker fort en del penger på dem når man har hund. Vet av erfaring..

Lenke til kommentar

Stor hund koster i forutgifter.. Ca 1000 kr pr mnd.

De spiser enormt og skal man ha bra for så koster det.

Så kommer halbånd, skåler, bur, liggeunderlag osv osv. Så dette koster jo litt.. men igjen man bruker da penger som man synes er verdt å bruke.

Så må man ha forsikring, hvis ikke kan det bli dyrt hvis noe skjer.

hundeklubb medlem og NKK ca 1000 pr år.

Men det er absolutt verdt det..

Husk bein og andre godsaker de spiser også da.. Man bruker fort en del penger på dem når man har hund. Vet av erfaring..

 

Utstyr, forsikring og medlemsskap i klubber blir det nok uansett hund. :) Men utstyr er vel generelt dyrere til store hunder..

 

Gypsy: For å få avtale med forhandler tror jeg kanskje en må drive kennel eller oppdrett. Med mindre en kanskje kjenner noen. ;)

Båndtrening, innkalling osv er nok enda viktigere med så stor hund ja. Og ikke minst det å ikke hoppe opp på folk! :D

Lenke til kommentar
  • 5 uker senere...

Jeg kan vel svare litt på dette, i og med at vi har 3 svære franske mastiffer (Bordeaux Dogge) i min familie. Transport først: Hos oss fant vi fort ut at Golfen blei for liten, og bytta ut denne med en VW Touran. Den er varebilregistrert, og har et svært bur som nesten tar hele lasterommet. Har 2 av bikkjene i buret, og den siste i den plassen som er igjen av lasterommet. Ang. mat: Store bikkjer må ha ordentlig mat for å vedlikeholde den enorme kroppsmassen. Hvis man har lagringsmulighet, kan det være lurt å skaffe nedfrosne kjøttblokker direkte fra en dyrematleverandør. Vi har bytta på å bruke tørrfôr fra Royal Canin Giant og kjøtt fra Vom og Hundemat.

 

Når det gjelder store hunders adferd kontra mindre hunder: Vår største veier rundt 70 kilo og er veldig muskuløs. Han er derimot den snilleste bikkja i verden. Går fint med både mennesker og dyr (han har til og med lukta på sau!), og gjør aldri noen ting av seg. Som regel er det sånn at små bikkjer sliter med usikkerhet, og føler en trang til å bjeffe og true andre bikkjer. Store bikkjer er sikre på seg selv, og føler ikke en trang til å demonstrere.

Det er veldig viktig at du tidlig får kontroll og kustus på bikkja, hvis ikke vil du få veldig mye hodebry når bikkja bikker 60-70 kilo. Bikkjer, uansett hvor snille der er, prøver hele tida å klatre i hierarkiet, og da er det viktig å sette bikkja på plass.

 

Ellers har vel de andre svart på en del. Si gjerne ifra hvis du vil ha mer informasjon.

 

Legger ved noen bilder som bonus:

 

 

 

21932_282809962351_540087351_3890820_3780847_n.jpg

21932_282810047351_540087351_3890822_689738_n.jpg

31253_388056462351_540087351_4457929_3594513_n.jpg

26547_384240882351_540087351_4366535_1965912_n.jpg

 

 

 

Lenke til kommentar

Åh, de er jo bare nydelige. Er det han med gullbåndet eller det blå som er den største?

 

Angående mat har jeg uansett tenkt å legge penger i ordentlig fôr. Selv om det ikke nødvendigvis blir veldig mye råforing av puddelen. Men din föringsplan høres ut som noe ala det jeg har sett for meg. Hvor mye bruker dere ca per hund i måneden bare i fôr?

 

Tusen takk for svar. :) Det blir storpuddel i første omgang iallefall, så får jeg heller sikle på gigantene noen år til. Apropos, der har jeg vel og en jobb med å overbevise sambo om at mastifftypene ikke sikler SÅ fælt. Hvis det skulle bli en slik en en gang. Selv om de vel egentlig gjør det.. ;)

Lenke til kommentar

Han med gullbåndet er den største.

 

Jeg skal høre hvor mye vi bruker i fôr per bikkje. Er nemlig ikke jeg som står for det regnskapet der :).

 

Vi hadde napolitansk mastiff noen år før vi fikk disse, og de sikler enda mer. Vår sikler som regel bare hvis de nettopp har spist/drukket eller hvis de er stressa (hvis det er for varmt eller hvis de må gjøre fra seg er typiske stress-faktorer). Gjelder å stå klar med filla før de tørker seg på den nyvaska buksa.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...