Gå til innhold

Lyst til å lære PHP, hvordan starte?


Anbefalte innlegg

MySQL vil jeg ikke definere som er scriptspråk. Spørringer er simple og går generelt sett i engelske ORD. "WHERE", "SELECT", "INSERT INTO", "SET", "FROM", "DELETE", "OR & AND", "DIE", "VALUES", "ORDER BY", "DISTINCT", "UPDATE", "LIMIT" og "DESC/ASC".

 

Det er også diverse mer avanserte spørringer som:

"Inner Join", "Left Join", "Right Join" (Disse er veldig fine). "ALTER", "RAND()" og "LIKE".

 

Dette er de fleste nødvendige SQL-spørringene for å gjennomføre en avansert side, kan ha oversett noe, dro kjapt ut av hode. Uansett, så er dette omtrent alt en trenger for å benytte seg av mysql. Det finnes selvfølgelig flere alternativer.

 

Her viser jeg et greit eksempel på en spørring.

<?php

/*** Kontakte databasen ***/
  $conn = mysql_connect("localhost", "brukernavn", "passord") or die(mysql_error());
  mysql_select_db("DinTabell", $conn) or die(mysql_error());
/**************************/

/*** Hente fra databasen ***/
  $select = "SELECT * FROM `news` ORDER BY `news_id` DESC"; //DESC kan erstattes med ASC, dette er rekkefølgen det hentes ut i.
  $res = mysql_query($select); //Selve spørringen
/***************************/


WHILE ($data = mysql_fetch_array($res)) { //Kan også bruke mysql_fetch_assoc($res)

   /** Alt som er mellom "[i][b]{[/b][/i]" og "[i][b]}[/b][/i]" vil bli gjentatt intill det ikke er flere rader i databasen. **/
   /** Endre simpelt ved å benytte seg av  f. eks LIMIT 0,10 (der 10 er antall rader), plasseres like bak DESC **/

   echo $data['news_id']."<br />"; // Data['feltet som kontaktes']
   echo "<h2>".$data['news_title']."</h2><br />";
   echo $data['news_news']."";

}

?>

Endret av tROOP4H
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dagens ungdom er så utålmodige. De gidder ikke bruke tid på å lære seg ting skikkelig, og vil heller haste seg gjennom de enkle tingene. Deretter sier de at de kan koden, og de tar på seg forskjellige oppdrag. Deretter forstår de at de heller burde har brukt litt lengre tid på å lære seg koding skikkelig.

 

Hvis JEG kan anbefale noe for deg da: "Webprogrammering i PHP" av Svend Andreas Horgen. Står godt forklart der om "alt", og brukes som lærebok på Høgskoler, men passer også for nybegynnere. Funker iallefall bra for meg. Men da burde man lese ALT som står der, til og med innholdsfortegnelsen. Det er en grunn til at det er skrevet.

 

Du tror kanskje at du ikke trenger høre på oss eldre, og "du MÅ ikke lese innholdsfortegnelsen, og du kan bare hoppe rett til det morsomme. Fordi vi eldre ikke skjønner noenting". Vel, faktisk så skjønner vi en del. Vi har opplevd mer enn dere, og vi vet som regel mer enn dere.

 

Nå skal ikke jeg si at jeg er så mye eldre enn deg, men jeg er iallefall mer voksen enn deg :p

Ja, du sier du er 14. Men hallo! Ikke skyld på det! 14 er bare en alder. Du holder på å bli voksen, så vis det. Du skal ikke bare slippe deg løs, og tro at alt er greit. Selv barn som er yngre enn deg, er til tider mer voksen enn deg :p

 

Så et tips: Ta alt med ro. Du er bare 14, du har mange år foran deg. Jeg er ikke 14, og hvis var deg ville jeg heller brukt god tid på å lære meg PHP og MYSQL SKIKKELIG. Bruk TID på det.

 

Ja, jeg skjønner at du fortsatt vil ut og leke med ball og hoppetau, så jeg sier ikke at du MÅ sitte inne og lese koding :p Men planlegg skikkelig, og ta deg god tid.

Endret av Mads7
Lenke til kommentar

også eni der .. bruk mye tid på å lese lese og pugge lære ovs ..

jo mere du leser jo finere blir det du lager - jo mer tjener du på å lage det i fks cash .. jeg vet det jeg har prøvd og jeg er mindre en deg .. såden jeg gjorde det sjukt enkelt for meg selv men jeg har gjort det med mysql og xampp det tok tid jeg ble lei jeg dro ut en tur og tenkte på hva som kunne være feil jeg gjikk inn igjen og prøvde STÅ PÅ :) lykke til

Lenke til kommentar

NEI, NEI, NEI, jeg vet ikke hvordan man bruker PHP med MYSQL, søkte litt rundt på google men vannskelig å forstå, noe dere anbefaler?

 

Rett over innlegget ditt er det et bra eksempel.

Jeg linket også til alle mysql-funksjoner du kan bruke i PHP, tenkt å sjekke ut den eller? Trykker du på en funksjonene får du opp MASSE eksempler på hvordan denne funksjonen brukes med PHP..

 

Her har du linken igjen: http://www.php.net/m...n/ref.mysql.php

Begynn med: http://www.php.net/m...sql-connect.php. Her står ALT du trenger å vite om og koble til en database. Blar du ned til "Examples" finner du MANGE(fler enn ett) eksempler på hvordan det brukes i PHP. Bare du GIDDER lese.

Alt du trenger vite står på php.net!

Endret av Thomas.
Lenke til kommentar

Ta det faen meg rolig? Folk her hjelper deg som bare det. De gir deg tips og ulike tutorials linker til alt du spør om og du svarer med "Men PHP.NET er en kjedelig pg grå side"?? Hva slags innstilling er dette? Du burde takke dem at de tar seg tid for og hjelpe deg og du sitter her og whiner? Skjerp deg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...