Gå til innhold

Er denne komponentlisten bra sammensatt (fokus på redigering)?


Anbefalte innlegg

Ok, skjønner en del om RAID nå, men har noen spørsmål

1. RAID 1, gir det samme ytelse som vanlig oppsett?

Ja, det gir samme ytelse som enhver disk, men egner seg bare for lagring av filer, ikke for filer + OS. Litt av poenget for å ha  OS på egen dedikert disk er for å øke arbeids hastigheten på PC'n.

 

2. Har RAID 0 større sannsynlighet for å krasje enn et vanlig oppsett?

 

Sikker delte meninger om det, men hvis en av diskene i RAID 0 kræsjer er dataen tapt. RAID 0 egner seg bare for systemer hvor du trenger 1 stor HDD, som f.eks.; 2 80GB SSD= 160GB> da har du i praksis 1 stk. 160GB disk.

Eller for å øke farten, men da helst som stripet RAID 0.

3. Hvis man installerer RAID 0, og innstallerer OS-et der, er det fortsatt ulempe å ha videofilene der, pga at OS-et bør være separate fra videofilene, som du skrev?
 

 

Ja, du kan tenke deg det selv;Hvis maskinen skal operere OS + lese video filer + render/skrive video filer til en og samme disk så vil det gå tregere enn om OS få operer alene på en dedikert disk.

 

Og når man først tar RAID 0, er det vanlig å innstallere OS-et der?

 

Skjønner ikke riktig hvorfor du er så opptatt av RAID 0 med mindre du trenger det som jeg svarte i punkt 2.

 

Forresten, jeg tar Backup hele tiden, så har ikke behov for RAID 1, men kanskje i fremtiden, virker jo kjekt :p

Hvis du har to disker i RAID 1 så trenger du ikke å tenke på å ta backup, det skjer automatisk, også de forandringer du gjør på filene i RAID 1. Dermed så slipper du å ta backup hver gang du gjør en forandring + at du slipper å fylle en backup med multi versjon av hver fil du har gjort forandring på. Mye mindre å holde styr på.

 

 

 

Alt dette er den vanlige måten Video redigerings PC'r er satt opp både for å øke farten på video redigeringen og å sikre Video filene i tilfelle kræsj.

 

 

I tillegg så bruker ofte video redigerings folk en dedikert Scratch/media Cache disk som redigering SW bruker til mellom lagring (som en slags ekstra RAM). På større systemer settes dette opp med flere disker og RAID5 for å øke hastigheten. Noen ganger settes også hoved diskene (ikke OS disken) opp som RAID5. Da er selvfølgelig alle Video filer originalt lagret og hentet fra en Media/Lagring/Arkivering server.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Men jeg har en 80 GB SSD og en 1 TB vanlig HDD. Med disse to harddiskene, hvilket harddiskoppsett er best i forhold til redigering(plasssering av OS og redigeringsvideofiler).

 

Det jeg har brukt til nå, er OS på SSD, og videofiler til redigering på SSD.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...