Gå til innhold

Hvordan funker TV med antenne i dag?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

er det noen spesiell grunn til at du ikke har sjekket hjemmesidene til rikstv, googlet digitalt bakkenett eller bladd i sidene og sett på trådene i det underforumet du har postet?

 

 

 

Hvordan fungerer TV med antenne i dag etter at det analoge nettet ble kuttet?

det fungerer med digitalt bakkenett det, vel iallefall så vidt jeg vet.

 

Må man nå kjøpe dekoder

kommer ann på tven din det.

 

og er det månedspris på denne eller kanalene

mener nrk er gratis, ellers må du vel betale ja

 

Og hvilke kanaler følger med?

kommer da ann på hva slags kanalpakke du velger.

Lenke til kommentar

[1] Hvordan fungerer TV med antenne i dag etter at det analoge nettet ble kuttet?

[2] Må man nå kjøpe dekoder, og

[3] er det månedspris på denne

[4] eller kanalene?

[5] Og hvilke kanaler følger med?

 

1: Det funker helt supert. Mye skarpere og bedre bilde, snø og striper er historie, uten at man trenger å grave opp hagen for å legge kabel, eller montere harry-tallerken på sørveggen.

 

2: Dersom man har gammel TV, ja. Kjøper man en ny TV som står på den etterhvert ganske lange lista over TV-er godkjent for bakkenettet, er dekoder (digital tuner) innebygd. Man må som regel betale ekstra for kortleser (CAM) som stikkes inn i TV-en hvis man skal se betalkanaler.

 

3: Man får dekoderen til odel og eie, så det er ingen månedspris på dekoderen. Den kan kjøpes i vanlige elektrobutikker, eller fra RiksTV. RiksTV tilbyr subsidierte dekodere dersom man kjøper kanalpakke med binding. Det er bedre utvalg i dekodere, fra flere produsenter (jeg anbefaler Grundig) og fra helt enkle dekodere til opptakere med 500 GB harddisk, enn hos kabel, fiber og parabolselskapene som selv selger eller leier ut et fåtall dekodere som mange er misfornøyd med. Alle dekoderne for bakkenettet støtter HD.

 

4: Det er ingen månedspris for å se NRKs kanaler, de er dekket av TV-lisensen. Blir du kunde hos RiksTV er det en grunnpris på 120 kr/mnd, og i tillegg 20-40 kr/mnd per kanal, eller du får en pakke med 15 kanaler for 160 kr/mnd (280 kr/mnd medregnet grunnprisen). Du kan også kjøpe uforskamma dyre sports- og filmkanalpakker.

 

5: Her ser du oversikten. Det skal visstnok komme flere kanaler i løpet av sommeren/høsten, da kapasiteten i det digitale bakkenettet er økt med 60% etter at det analoge nettet stengte. RiksTV er så vidt jeg vet eneste selskap som lar deg velge kanaler enkeltvis. Skal du ha mer enn fire-fem kanaler i tillegg til NRK, lønner det seg bedre å kjøpe Rikspakken, men enkeltkanaler er et bra prinsipp, dersom man aktivt ønsker å velge bort enkelte kanaler man aldri vil betale for å få inn i stua.

Endret av Svinks
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...