Gå til innhold

Tror du musikksmaken gjennspeiler intelligensen?


*F*

Er det sammenheng mellom intelligens og Musikksmak?  

78 stemmer

  1. 1. Er det en sammenheng?

    • Ja, intelligensen påvirker musikksmaken
      34
    • Ja, musikksmaken påvirker intelligensen
      0
    • Nei, det er ingen sammenheng
      36
    • Vet ikke/Ingen av alternativene
      8


Anbefalte innlegg

En annen ting er jo at, om Beethoven er for intligente personer, da har virkelig intligensen rast ned de siste årene.

For på 17-1800 tallet(?) var vel dette nermest pop, alle hørte på det. Så da var vel gjennomsnitsmenneske også en del smartere en i dag?

 

Nope. Kun toppklassen hadde tilgang til musikk på den tiden. (Om de var smarte eller ikke er vel en annen debatt.) Pop fantes ikke. Gjennomsnittsmennesket er smartere i dag enn for 200 år siden.

 

Posten din gjorde vondt å lese, både med tanke på innhold og presentasjon.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

i den tiden var det vel mer hvilken familie man hørte til som sa noe om hvilken klasse man hørte til, men selvsagt, siden man ikke hadde CD-er og MP3 spillere i den tiden kunne man ikke bare dra det med hvor man ville, ting måtte nok spilles live.

Ellers, hva burde omformuleres i posten min, (inlegget du wuotet eller førsteinnlegg?)

Lenke til kommentar

i den tiden var det vel mer hvilken familie man hørte til som sa noe om hvilken klasse man hørte til, men selvsagt, siden man ikke hadde CD-er og MP3 spillere i den tiden kunne man ikke bare dra det med hvor man ville, ting måtte nok spilles live.

Ellers, hva burde omformuleres i posten min, (inlegget du wuotet eller førsteinnlegg?)

Hele posten er feil. Jeg orker ikke være skriveleifnazi og det kan vel hende du har dysleksi, så jeg skal klare å overse de makabre skrivefeilene dine. (Vi har alle leifer til tider.) Men når posten din bare inneholder svada i tillegg blir det litt dumt.

 

Popmusikk eksisterte ikke på den tiden og vi kan ikke sammenlikne de som hørte på Beethoven da med de som hører på Beethoven nå, i stor grad på grunn av tilgjengelighet.

 

Nå kan det hende det er noe ironi / djevelens advokat over din første post, og da får jeg bare beklage. Vanskelig over internett, det der.

Lenke til kommentar

Det blir feil å si at musikken er intelligent...

 

Avansert musikk er vel ikke intelligent i seg selv, men er intelligent laget av mennesker. Selve musikken er jo en død ting, så lenge den befinner seg kun på notearket.

 

Og til de som drar inn Beethoven. At han var meget musikalsk kan det vel ikke være noen som helst tvil om, og i den grad han var intelligent, så brukte han intelligensen på å komponere musikk.

 

En annen ting er at på den tiden var det Mozart som sto for "popmusikken", mens Beethoven lagde den mer innviklede musikken (selv om Mozarts komposisjoner var avanserte nok).

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Men vil dere påstå at musikk som utfordrer mottakeren, som stiller litt krav ofte er mer attraktivt til intelligente mennesker? Jeg tror nemlig ikke sjangeren i seg selv har så mye å si, men måten instrumentene er spilt, at originaliteten er høy, og evt. at teksten har noe for seg.

 

 

Jeg hører ikke akkurat mye på beethoven, men sjangeren math core (krevende metal) har jeg mye til overs for. Mens andre hører bråk, ser jeg system i kaoset.

 

Eksempel:

Endret av Cuz
Lenke til kommentar

Ja.

 

Gehør påvirker i høyere grad dog. Folk med godt gehør og høy intelligens favoriserer som regel metal. Hvorav folk med dårlig gehør, og lavere intelligens favoriserer pop samt RnB.

 

Som "Cuz" også sier, folk som hører på metal, hører system og struktur der andre hører kaos. Dette kommer av godt gehør, og høyere musikalsk verdsettelse, i motsetning til de som synes teksten er viktigst.

 

Dette med unntak av grindcore ol. som faktisk er støy.

Det var da en fenomenal rekke referanseløse påstander.

Endret av Kakofoni
Lenke til kommentar

Det er nok intelligensen som avgjør musikksmaken, men uten at det direkte kan deles inn i genrer. Jeg kjenner intelligente mennesker som hører på musikk jeg selv kaller søppel, og idiotiske mennesker som kan like Strauss og Wagner. Det eneste jeg kan si sikkert er at INGEN av de intelligente menneskene jeg kjenner kun lar musikksmaken sin styres av VG-lista og hva som er "populært". Mange av de mindre intelligente bekjentskapene mine, derimot, hører utelukkende på denne typen musikk.

 

Hvem ville du hatt som medhjelper på forskningsprosjektet ditt; han som elsker den nye låta til superblogger Voe, eller hun som elsker Nibelungens ring og tryllefløyten?

Lenke til kommentar

Det var bare et eksempel på hvordan man generaliserer folk etter musikksmaken .. Jeg hadde nok vært skeptisk til Voe-mannen uansett hvilke doktorgrader han hadde.

 

Er det noen allment populære artister som lager intelligent musikk etter deres mening?

Lenke til kommentar

Skulle jeg ansatt noen i mitt team og dem lå helt likt, men ene vedkommene hadde en musikksmak som var nært min smak hadde jeg valgt den personen, ikke fordi jeg hadde regnet vedkommende som mer intligent, men fordi jeg hadde en ting ekstra til felles med vedkommende, slik at vi f.eks kan diskutere musikk osv.

 

 

Ellers, hva definerer dere som intligent musikk`?

 

Rytme? meldi? raskhet? avansert?

 

Ellers FAlbert. Kan ikke se hva som er "svada" i min post?

Endret av Dj_Evelen
Lenke til kommentar

Ifølge den skalaen er jeg et geni, men så smart er jeg vel ikke.

 

Jeg tror at intelligente personer hører på kvalitetsmusikk, og de mindre smarte hører på "dum" musikk som Lil Wayne. Men jeg tror ikke at å eskalere artistene og musikktyper over en skala vil gi svaret man leter etter. Gruppen som hører på Coldplay trenger ikke være mindre intelligente enn gruppen som hører på Beethoven.

 

Det er også det faktum at de fleste hører på veldig mye forskjellig noe som gjør skalaen er ganske invalid. Selv hører jeg på alt fra Coldplay til Beethoven og jeg tviler på at det er mange som hører på Beethoven og lignende komponister eksklusivt. De fleste har en ganske spredt musikksmak, men holder seg innenfor enkelte "grenser".

Endret av DNA
Lenke til kommentar

Mer eller mindre god musikk lytter man nok først til når man har tatt et rasjonelt valg, og rasjonelt i denne sammenhengen vil si subjektivt valg av musikk. Folk som kun hører på musikk fordi (og ikke på tross av at) den er in hører ofte ikke på mye bra, og har neppe særlig glede av eller interesse for musikk. God musikk kommer heller ikke an på genre i seg selv, men for å si det enkelt: Siste plata til Black Eyed Peas er på et musikalsk bunnivå. Ta Boom Boom Pow f.eks.: Autotune, en synth som går på én tone her og der, og en trommeloop som låter plastikk. Ingen (synth)bass!, ingen gitar, ingen hihat for grooven, nesten ingen synth. Ingen ting melodisk noe sted, samtidig som det heller ikke er noen groovy beat i trommer. Verdens dårligste låt IMO, den mangler absolutt ALT. Samme hvilke briller jeg setter på ligger denne låta minst 40 intelligens-poeng for lavt, selv om jeg vil sjelden påstå musikk er dum. Jeg mener at en del av de litt eldre greiene deres (les: Let's Get Retarded) var enkel, men samtidig gjennomarbeidet og fengende musikk. Basslinje minst like god som i Billie Jean. Det groova, noe det siste skvipet og lignende musikk ikke gjør. Igjen er det ikke genren i seg selv, men dårlige låter og elendig produksjon innenfor toppen av hitlistene de siste par årene som gjør at jeg og mange med meg rynker på nesa av ord som R&B og hiphop. Det til tross for at jeg hører på disse genrene, men utenfor det som er "in".

Lenke til kommentar

Er jo noen som hører på musikk, og om det blir poppulært slutter dem å høre på det fordi det ikke er kult lenger.

 

Syns nesten det er verre.

 

 

Ellers vil jeg ikke si meg helt enig i at siste plata til BEP er dårlig, selv om den er helt forskjellig fra de foregående platene.

Endret av Dj_Evelen
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...