Gå til innhold

Havrebrød vs grovbrød. Hva er sunnest?


Anbefalte innlegg

Havre er vel veldig sunt. Men hva er sunnest av et mellomgrovt havrebrød som inneholder hvetemel eller et skikkelig grovbrød helt uten hvetemel?

 

Det samme gjelder knekkebrød. Wasa Havre er best på smak, men Wasa Sport+ har mye høyere fiberinnhold, og inneholder ikke fint hvetemel. Hva er sunnest?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kommer helt an på hva du definerer som "sunt". Brød er kalorier, det er mengden du spiser som avgjør hvor bra det er for deg.

 

Brød/knekkebrød laget på hvetemel har en tendens til å mette mindre enn grovere typer. Spiser du tre grovbrødskiver og er mett i 6 timer, eller 3 loffskiver og er mett i 3 timer (og må spise et nytt måltid for å holde ut til middag), så blir gjerne den totale kalorimengden du får i deg høyere med loffen.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Sjekk om det er tilsatt gluten/hvetegluten. Et vanlig triks fra bakerene for å holde deigen sammen. Jeg kan ikke tro at det er spesielt sunt å fjerne hvetemel fra et produkt om en kjører på med bestanddeler fra det samme melet.

Typisk eksempel er Spelt-bød, som ofte er bredfullt av ekstra gluten.

 

Såkalt grove brød inneholder i tillegg ofte sirup eller fargestoffer for at de skal bli mørkere og se sunnere (grovere) ut.

Lenke til kommentar
Gjest medlem-1432

Jo grovere, jo sunnere. Havre er veldig sunt det ja, men i havrebrødene består basisen alikavel av hvetemel, og ikke fult så mye have.(vanligvis)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...