Gå til innhold

Mange med fiber o.l - raskere nett på vanlig telenett?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hastigheten kommer ann på teknologi. ADSL teknologien på norske baner klarer ikke mer en de de leverer. Teoretisk sett så klarer den noe over 20mbit. Men, det er jo de de heldige får levert.

VDSL2 begrenses også. Men, til noe høyere hastighet. Ca 60/30mbit på norske baner, innen for sin rekkevidde selvfølgelig. Som POM nevner så kan denne rekkevidden bli noen meter mer, med mindre støy. Men, er ikke store greia.

 

Det vil dog snart åpne opp for nye muligheter, som evt. bundling av 2, eller flere VDSL linjer, som gir kapasitet rundt 100/50 (ved 2 par). Nesten 200/100mbit ved fire par. Bundling er ikke noe ukjent, eller nytt for levrandører, med tanke på at de leverer SHDSL på opp til 8 kabelpar. Nå gjenstår det bare hva de forskjellige levrandørene bak en hver ISP klarer å hoste opp.

Samt. med mindre støy på kobbern, så gir det mer mulighet for høyhastighets bundling av vdsl2 teknologien, da den er mer fri til å bruke kapasitet.

 

Men, dette krever igjen en saftig backbone. Div. mindre ISP-er sitter på mindre kabler ut til det virkelige nett. Noe som gir problemer, ved å tildele for mye hastighet. Backbone, på mindre levrandører er vanligvis telenor eller Ventelo/Banetele som står bak.

 

Vel, det var dagen stil, takk for meg. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...