Gå til innhold

Meron-pan! Lag hjemmelaga melonbrød i dag!


Anbefalte innlegg

Hei! :)

 

Har du noen gang vært i Japan og smakt nydelige, ferske melonbrød?

 

Nå kan du lage de sjøl! :D

 

 

Oppskrift!

 

 

Til bolledeigen:

 

1,25 dl Melk

1 Egg

250g Hvetemel

1,5 ss Sukker

1 Ts Salt

1 ss smør

1 pk Tørrgjør

 

Til kakedeigen:

 

150g Hvetemel

2,5 ss Sukker

1 Ts Bakepulver

1 ss Smør

1 Egg

Melis (dryss)

 

Fremgansmåte:

 

1. Smelt smørret og ha alle ingrediensene til bolledeigen oppi en bolle og bland godt. Når deigen er slik som vanlig bolledeig skal være, altså lettere fast slik at du kan kna den med hendene, setter du den til heving. I mellomtiden skal vi lage kakedeigen.

 

2. Ha smør (ikke smeltet) og sukker oppi en bolle og bland godt til det er hvitt.

 

3. Bland inn egg i bollen der du har smør og sukker.

 

4. Sikt hvetemel og bakepulver og ha det oppi bollen. Bland godt helt til det blir en deig.

 

5. Ta ut deigen av bollen og pakk den inn i plastfolie. Deretter legger du den i kjøleskapet, der den skal hvile i ca. 20 minutter.

 

6. Så kan du ta for deg bolledeigen som nå har hevet seg litt. Ta den ut av bollen, og kna den godt.

 

7. Del deigen i ti porsjoner og rull de til små boller. Du kan såklart endre antallet, avhengig av hvor store du vil at bollene skal være.

 

8. La bollene heve under et håndkle eller lignende i 10 - 15 minutter.

 

9. Imens går vi tilbake til kakedeigen. Når den har vært i kjøleskapet i 20 minutter, tar du den ut og deler den i 10 like store deler.

 

10. Finn frem en kjevle og kjevle disse ut til de blir så lik en sirkel som mulig.

 

11. Så finner du frem bollene igjen. Ta rundingen med kakedeig og legg det som et lokk oppå bolla.

 

12. Så finner du frem en skål med litt melis i, og dypper bolla ned i den slik at kakedeigen blir dekket av melis.

 

13. Deretter tar du en kniv og skjærer et rutemønster i bolla.

 

14. Så skal bollene heve enda en gang. Hvor lenge avhenger av hvor store du vil ha dem og hvor lenge du er villig til å vente. Man trenger ikke heve dem på dette tidspunktet egentlig.

 

Stek bollene på nederste rist i ovnen ved 180 grader i ca. 10 - 12 minutter. Og vips, så har du bakt deg meron-pan!

 

 

Enjoy! :3

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...