Gå til innhold

Spørsmål om fakturanummer på kredtinota, purringer og inkassokrav


Anbefalte innlegg

Når en sender ut faktura skal jo denne ha et fakturanummer (som skal være forhåndsutfylt eller maskinelt utfylt), så langt henger jeg med. Men, så melder et par spørsmål seg.

1. Hvis det er noe feil med fakturaen, og man skal utstede en kreditnota, skal denne ha samme fakturanummer som den originale fakturaen?

2. Hvordan er det med henhold til purringer og inkassovarsel? Skal disse også ha samme fakturanummer som hovedfakturaen, eller hva?

 

Håper på å få noen vettuge svar her.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Interessant spørsmål.. Har ikke sendt ut noen purringer selv, og ikke mottatt så alt for mange heller, og i de tilfellene husker jeg ikke hvordan det var gjort. Om det er lagt til et ekstra purregebyr på purringen, som ikke var med på den originale fakturaen, så må det vel til et nytt fakturanummer for purringen, men slik at det bare er det nye gebyret, og ikke den gamle "hovedstolen" som regnskapsføres på det nye fakturanummeret? :hmm:Innbetalingen krysses da på et eller annet vis (varierer sikkert fra regnskapssystem til system, men er ganske sikkert mulig) mot begge disse reskontropostene.

Lenke til kommentar

Sender du kredinote har denne eget nr.

Sender du f.eks en faktura med nr 1200 og finner ut senere at det var en feil med denne og må sende kreditnota får denne (hvis du ikke har skrevet ut annet i mellomtiden) kreditnota 1201.

Alt dette bokføres og serienummerene skal være komplette og uten hull.

Slik er det, man må ha orden i alle oppgaver og fakturaer osv .

 

Slik har jeg forstått det.

Endret av Inc
Lenke til kommentar

Har brukt en sånn webregningssak som genererer fakturaer osv for meg. Den ordinære fakturaen ble ikke betalt, så jeg sendte ett inkassovarsel som kunden betalte.

Saken er at fakturaen har fått ett fakturanummer, mens inkassovarslet har fått ett annet, det vil jo gi heng i systemet hos meg hvis jeg bokfører begge fullt ut.

 

Samtidig er vel et inkassovarsel å anse som en ny faktura, så da burde vel egentlig den originale fakturaen krediteres, eller?

 

Hvordan er regelverket mht faktura/ordrenummer?

 

Og hvordan bokfører jeg dette? Bruker Excel...

Endret av FrilanserBob
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...