Gå til innhold

Info om TV-kort?


Anbefalte innlegg

Har kjøpt meg TV som har innebygd inngang for sånn TV-kort.

 

Har sjekka litt rundt omkring, men klarer ikke lage et komplett bilde av forskjellige tilbud.

 

Sånn jeg har skjønt det, betaler man en første/engangspris for selve kortet. Kommer det da noen månedspris i tillegg? (regner med det)

 

Hva er det billigste alternativet jeg kan ha?

 

Håper noen gidder å forklare :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Joda. Kort med tilgang til digitale kanaler (hvis det er det du sikter til?) får du fra de fleste leverandører. Engangsprisen eller etablerinsgsutgifter er som regel småtteri, det som koster er månedsavgiftene fra ca 200/mnd og oppover avhengig av hvor mange kanaler du vil ha. Sportskanaler og filmkanaler er gjerne stivt priset sammenliknet med andre kanaler.

 

Det du først må vite (eller fortelle oss) er hva slags TV-signaler du tar inn, eller kan og vil ta inn. Kabel-TV, parabolantenne, bakkenett ("vanlig" antenne på veggen eller inne), TV over bredbåndsnett?

 

Deretter bør du gjøre deg opp en mening om hvilke kanaler du vil at kortet skal gi deg.

 

Og det billigste alternativet er å kun se NRKs tre kanaler via bakkenettet. Da trenger du ikke kort, annet enn girokortet for lisensen.

Lenke til kommentar

Nå kom jeg på det, Riks TV er det jeg mener! Var det ikke noe sånt at man kunne legge inn de kanalene man vil ha, og utelukke andre?

 

Jo det kan du men det er ikke noe billigere. Velger du f.eks. TV2 så koster det 160kr./måned og du må kjøpe en kortleser til ca. 1000kr. Dette er mye dyrere enn f.eks. med parabol hvis du har "lov" til å sette opp parabol. Det ser ut som Canal Digital har det billigste tilbudet.

 

Via parabolen koster hele Norgespakka til CD 2 389 kr inkludert HD dekoder til kr.1. Hvis du monterer selv så er det rabatt på 798kr. Da koster reelt sett kanalene ca. 132,5kr pr. måned.

https://parabol.canaldigital.no/Parabol-TV/Bestilling/Parabolpakke/

https://parabol.canaldigital.no/Parabol-TV/Kanalpakker/Norgespakken/

Endret av Bobben1
Lenke til kommentar

Vil ikke ha noe slikt, kun et kort jeg plugger inn i TV'en.

 

Er det umulig?

 

Neida det skal gå dersom TV'n er godkjent for bakkenettet og du har egen UHF antenne for bakkenettet. Prisen er som sagt 160kr/måned for TV2 og du må kjøpe kortleseren som jeg tror koster ca. 1000kr.

Dersom du klarer deg med NRK så slipper du å betale noe ekstra utover lisensen. Til NRK behøver du ikke smartkort - kun UHF antenne "på taket" dersom TV'n støtter bakkenettet.

 

http://rikstv.no/Bli-kunde/Prisliste-og-vilkar/

Endret av Bobben1
Lenke til kommentar

Dersom dere bruker en parabolantenne er det neppe RiksTV dere får TV-signaler fra, eller får dere signaler fra RiksTV, er parabolen neppe i bruk. RiksTV tar man typisk inn med slike antenner:

Yagi_10_Aerial.gif

 

Bruker dere parabolen, er det sannsynligvis Viasat eller Canal Digital dere får signaler fra.

 

Hvilke kanaler har dere i dag?

Hvaslags TV er det du vil stikke kortet i?

Har dere noen dekoderboks med kort i idag?

Lenke til kommentar

OK, da finner du kanskje det du trenger her:

http://parabol.canaldigital.no/Parabol-TV/produkter-og-tjenester/TV-i-flere-rom/Digital-tv-i-alle-rom/

 

Du (eller de som betaler for pakken i stua) bestiller et ekstra abonnement til redusert pris, og en ekstra dekoder. Jeg vet ikke om Canal Digital støtter CAM og kort rett i TV-en, det ser også ut til at TV-en din har digitaltuner for bakkenett og kabel, men ikke parabol.

 

Og så må du selvsagt få trukken en kabel fra parabolen til rommet ditt, i verste fall må hodet på parabolen også byttes dersom det ikke er noen ledig utgang der (eller noe sånn, jeg har lite erfaring med parabol).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...