Gå til innhold

Prising av office 2010


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ingen som har hørt noe her?

 

Se f.eks. også her for mer info om prisinga: http://blogs.technet.com/b/office2010/archive/2010/01/05/what-the-office-team-will-be-talking-about-at-ces.aspx

 

Og technet, er ikke det offisiell side???

 

 

EDIT: Fant også denne nå. Det virker da ganske klart at fullversjon kan installeres på 2 PCer? Men nettbutikkene sier fortsatt kun 1 PC...

Endret av amundsf
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Det står jo her:

 

* Office Home and Student boxed product is available in a Family Pack, allowing usage on three PCs in one house

* Purchase rights for Office Home and Business, Office Professional, and Office Professional Academic boxed product allow for usage on two of your PCs.

* The Product Key Card is valid for a single installation of the product.

 

Men om du kun kjøper lisensen, og ikke det fysiske mediumet så kan du bare installere den på en pc.

Dette er mest aktuelt om du kjøper en ny pc fra f.eks Komplett.no etc, eller de store pc produsentene som legger inn en prøveversjon av Office, og ønsker du å fortsette å bruke den må du kjøpe kun lisensen.

 

Ønsker du å bruke den på flere pcer, må du kjøpe en av pakkene fra butikken.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hei!

 

Joda, men årsaken til at jeg fortsatt "lurer" er fordi jeg har spurt 5 norske nettbutikker om dette.

 

1 har ikke kommet med noe endelig svar - skulle sjekke med innkjøper og har ikke hørt noe mer (komplett.no)

3 benekter (mpx.no, multicom.no og netshop.no)

og kun 1 bekrefter (ps.no)

 

Og da har jeg lagt ved både linken til technet og microsoft.com.

 

Nå har ikke jeg sjekket de siste par ukene, men så vidt jeg kunne se når tråden ble opprettet var det ingen av nettbutikkene som opplyste om dette på sidene sine.

 

Det virker som at de fleste her bare ønsker å dytte dette under teppet slik at folk må kjøpe flere lisenser. Men jeg er ikke direkte overbevist om at det er rett strategi - dette er jo bl.a. et lite frieri til de som tradisjonelt har benyttet mye piratversjoner. Og denne infoen vil jo slik sett også kunne selge en del lisenser.

 

 

 

 

 

 

Dessuten lurer jeg fortsatt på følgende:

Hva med bedrifter? De er jo en juridisk enhet - betyr det at de lovlig kan installere en lisens av office på to PCer til to forskjellige ansatte? Eller gjelder samme for bedrifter, må være samme ansatte som benytter begge PCene for at det skal være lovlig???

 

At det vil være teknisk mulig å installere på to PCer uansett er det jo ingen tvil om (PCen skjønner jo ikke hvilken person den tilhører), men det jeg lurer på om det er lovlig i forhold til lisensieringen.

Endret av amundsf
Lenke til kommentar

Bedrifter har vanligvis helt andre betingelser i EULA bestemmelsene til Microsoft. De får større rabatter, men må rapportere hvor mange pcer som bruker de ulike programmene.

Og de kjøper jo skjeldent fysiske medium, de kjøper volumlisens avtaler og får med en (eller flere) plater, og så bruker de samme lisens på alle pcene.

 

En MAK lisens som fås til både Windows 7, Windows Server og Office inneholder et bestemt antall aktiveringer. Andre lisenstyper har "ubegrenset" antall aktiveringer, men selskapet er pliktig til å rapportere hvor mange pcer programvaren er installert på. Og så betaler de ut i fra dette.

 

Ville stolt mer på Microsoft enn hva nettbutikkene sier. Det er jo uansett Microsoft som godkjenner aktiveringen eller ikke. Og når det gjelder Office, godkjenner de i alle fall to aktiveringer på to ulike pcer uten problem.

 

Og som de fleste vet, får man ofte aktivert mer enn dette også. Men lovlig, minst to pcer.

Lenke til kommentar

Joda, men langt fra alle benytter volumlisens.

 

Rimelig mange av mindre bedrifter (f.eks. under 10 PCer) benytter OEM-lisenser. Når det er klart for å bytte PC har det uansett kommet ny versjon av office, og dermed kjøpes ny OEM-lisens (til den nye PCen). Volumlisenser gir ikke noe reelt prisavslag i slike tilfeller.

 

MEN: Å kunne kjøpe fullisens vil jo faktisk bli bittelitt billigere enn OEM hvis det er slik at kan installere lisensen på to PCer. Samtidig får man da mulighet til å ta med officeversjonen hvis en PC skulle ta tidlig kvelden.

 

Så det er her mitt spørsmål kommer inn i bildet (ref. forrige post) - for de bedriftene som ikke benytter volumlisenser.

Lenke til kommentar

Fant dette i EULA betingelsene til Office 2010:

 

12. HOME AND STUDENT SOFTWARE. For software marked “Home and Student”

edition, you may install one copy of the software on up to three licensed

devices in your household for use by people for whom that is their

primary residence. The software may not be used for commercial, nonprofit,

or revenue-generating activities.

 

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=en&FamilyID=2b37ad5e-dc64-400b-a00d-88d982292b07&CTT=5&origin=HA101817777

 

Og her fant jeg noe mer:

 

Can I install Office Home and Business 2010 and Office Professional 2010 on more than one PC?

 

It depends on what you purchase—a Traditional Disc or Product Key Card. If you purchase a Traditional Disc retail license of Office Home and Business 2010 or Office Professional 2010, the retail license terms allow you to install, activate, and use Office Home and Business 2010 or Office Professional 2010 on your primary PC and your portable device such as your laptop. This license is for your use exclusively.

 

If you purchase an Office 2010 Product Key Card, you can only activate and use the suite on one PC or device. For more information on the license you have purchased and to obtain an overview of your licensing agreement, visit the Microsoft Software License Terms (MSLT)

 

http://office.microsoft.com/en-us/products/office-2010-frequently-asked-questions-HA101674631.aspx#_Can_I_install_1

 

Microsoft sier at om firmaet ditt trenger mindre enn fem lisenser, så bør du kjøpe en av de "vanlige" pakkene, altså Home and Business eller Pro.

 

Har firmaet flere enn 5 pcer vil det lønne seg å kjøpe volumlisens pakke, da enten Standard eller Pro Plus.

 

If you need to purchase five or more licenses, Microsoft Office 2010 offers two suites that are available through Volume Licensing–Office Professional Plus 2010 and Office Standard 2010. See the comparison page for other Office 2010 suites if you need fewer than five licenses.

 

Så jeg tolker det dithet at er du et lite selskap, så kan du bruke Home and Business eller Pro utgaven på en stasjonær pc og en bærbar (men da til samme person).

Du kan ikke installere samme lisens på to pcer tilhørende to ansatte.

 

Men det er min tolkning. Hvis du virkelig vil finne ut av dette bør du jo ta kontakt med Microsoft, det er deres betingelser, så hvem er vel bedre til å svare på noe slikt enn dem?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...