Gå til innhold

Hvitevarer stå igjen ved hussalg etter 1.juli 2010?


teo

Anbefalte innlegg

Jeg vet at integrerte hvitevarer tidligere skulle følge med en bolig ved boligsalg.

 

Har hørt rykter om at alle hvitevarer, også de som ikke er intergrert, fra 1. juli skal stå igjen ved et boligsalg (Nytt EU-direktiv..).

 

Noen som vet noe om dette?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er jo helt høl i huet om dette faktisk er tilfelle. Jeg har brukt en del tid på å finne hvitevarer som passer mitt bruk, og har kjøpt over gjennomsnittet dyre hvitevarer for å ha kvalitet og noe som varer.

 

Jeg er derfor null interessert i å la disse hvitevarene stå igjen om jeg selger leiligheten min om kort tid.

 

I mitt tilfelle må jeg da leie lagerplass å ha mine hvitevarer på, få fraktet de dit og kjøpe det billigste rælet jeg finner av hvitevarer før jeg selger. Så får den nye eieren ta problemet med å bytte de ut om et halvt år når de går i stykker... i stedet for at h*n kan ta med seg egne hvitevarer av eget ønske.

 

Kan ikke tenke meg at dette er et faktisk direktiv, for det er i såfall veldig lite gjennomtenkt. Og hva er vitsen med det, egentlig?

Lenke til kommentar

Det virker egentlig veldig rart om det blir regler for at ting må stå igjen.

Dette åpner jo berre for at kjøparen kan ende opp med å kjøpe ein bolig som er full av skrot.

 

Hovedregelen er jo at alt skal ut, men med eit untak om kvitevarer som er integrerte og andre ting som er fastmontert.

 

Kvitevarer kan være så mangt og eg ser ingen grunn til at f.eks ein microbølgeovn skal måtte stå igjen i boligen heilt uavhengig av om kjøparen vil ha den eller ikkje. Samme med f.eks vaskemaskin og tørketrommel, er litt rart at dersom kjøparen sjølv har dette så må det nevnest spesifikt i kjøpskontrakta at selgaren ikkje setter igjen noke gammalt skrot for å oppfylle standardkontrakta og som kun medfører ekstra arbeid for både kjøpar og selgar sidan selgar må slepe kvitevarene inn i boligen og kjøparen må slepe dei utigjen etter kjøpet.

 

Eg kan i alle fall ikkej sjå noken gode argumenter for at slike lause gjenstandar som standard skal måtte ståigjen.

Lenke til kommentar

Det stemmer at hvitevarer skal stå igjen hvis det ikker er spesifisert på forhånd at boligen selges uten dette.

 

OBOS har lover rundt salg i dag som sier at de panelovnene som henger på veggen under visning SKAL følge med på salget. Ikke noe rart med det. Hvis man ønsker å ha med seg hvitevarene sine videre så er det bare å påføre det i salgsoppgaven! Dette bør være et av de første spørsmålene en megler kommer med når du skal selge huset ditt.

Lenke til kommentar

Synest eigentleg at det er fustrerande med ei slik liste over kva som skal følge med når dei samtidig ikkje definerer kva dei meiner.

Kva legg dei i kvitevarer? Gjeld dette da f.eks hybelkomfyr? Kva med microbølgeovnen? Kva med brødristeren? Litt spesifisering hadde vært greit.

 

Eigentleg det samme med varmekilder, varmekildene skal følge med uansett festemåte med unntak om dei har hjul.

Kva då med små vifteovner som er lause men ikkje har hjul?

 

 

 

I mine auger hadde det vært mykje betre om dei heller spesifiserte kva som er fastmontert og kva som ikkje er fastmontert slik at dei gamle reglane fortsatt kan brukast.

Lenke til kommentar

Det gjelder nok bare hvitevarer som er "fastmontert", altså vaskemaskin, komfyrer og oppvaskmaskin. Egentlig synes jeg denne løsning gagner selger ypperlig, har du noen ræva hvitevarer så slipper du å bære deg ihjel, har du fine nye hvitevarer kan du spesifisere at du vil beholde dem.

Må innrømme at det ikke er slik jeg tolker forskriften. Det er nemlig en spesifikk endring fra "fastmontert hvitevarer" til å omfatte "hvitevarer som er i boligen eller fritidsbolig ved visning".

Man må slik jeg forstå det oppgi i prospektet og informere på visning om at hvitevarer ikke medfølger ved salget.

Lenke til kommentar

Det passer egentlig oss helt fint. Jeg skal selge leiligheten min om en måned eller to, og hadde uansett planer om å spørre kjøper om han/hun/de ønsket å overta en del eldre men fungerende hvitevarer gratis, så slipper jeg stresset og utgiftene med å kjøre det hele på dynga. Nå kan jeg i stedet bare la det stå og overlate hele problemet til kjøperen, og si at "kjøleskapet ønsker jeg å beholde - resten er ditt". :thumbup:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...