Gå til innhold

Ye Olde Premier League Pub


Latias

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Viaplay varsler sparing etter Premier League-nedtur
https://www.nettavisen.no/sport/viaplay-varsler-sparing-etter-premier-league-nedtur/s/5-95-722539

Sitat

Før årets Premier League-sesong tok Viaplay over TV-rettighetene, og har satset hardt fra første sekund.

Kanalen har blant annet hatt store navn som Jaap Stam, Fredrik Ljungberg og Bojan Djordjic i studio, og har norske profiler som Eirik Bakke, Steffen Iversen og Tor Ole Skullerud i ekspertstallen.

Starten i Norge har derimot vært skuffende, skal vi tro tallene Viaplay har lagt fram.

Langt lavere vekst i det norske markedet enn forventet for Viasat.

Det er rett og slett blitt for dyrt for nordmenn å betale så mye for å se Premier League. Spesielt når produktet har blitt dårligere enn da TV2 hadde rettighetene.

Lenke til kommentar
36 minutes ago, Snikpellik said:

Det er rett og slett blitt for dyrt for nordmenn å betale så mye for å se Premier League. Spesielt når produktet har blitt dårligere enn da TV2 hadde rettighetene.

Helt klart. Det som er en folkesport og tidligere arbeiderklasseidrett har blitt et rent luksusprodukt med lavere apell mye på grunn av prisveksten. Vanvittige priser på rettigheter dreper produktet for de som skal holde det i live. 

Jeg merker selv at med strøm- og matpriser slik de er nå, så er det fristende å avslutte abonnementet og heller se kamper på pub. Selv med Arsenal på topp. Hadde jeg vært student kunne jeg aldri  forsvart det. 

 

Lenke til kommentar
Liquidkey skrev (1 time siden):

Hadde jeg vært student kunne jeg aldri  forsvart det. 

Nettopp. Alt er blitt dyrere i samfunnet imens studenter over mange år i realiteten bare har fått dårligere råd. Rettighetshaverne og PL ønsker bare kontinuerlig vekst, å tjene like mye penger som fjoråret regnes som å mislykkes i kapitalismens ånd..

At mengden ulovlige tjenester har økt i takt med prisene burde jo være et godt hint, er jo ikke slik at vi driver å bader i penger på slutten av måneden. Å betale 650kr for Premier League og samtidig bli tvunget til å subsidiere en mengde andre ting som er uinteressante for oss er et elendig tilbud for PL-kunder. Forrige sesong fikk man PL+CL for samme pris, denne sesongen vil det koste nærmere 12000 i året for det samme.

Endret av Mr. President™
Lenke til kommentar

Ja, forrige sesong synes jeg prisen var helt ok. Det var billigere, og det var:

- PL og CL inkludert
- Bedre og flere sendinger
- En sportsredaksjon i bakhånd
- Langt mer innhold
- Man kunne se flere kamper samtidig
- Mindre tekniske problemer
- En app hvor man kan se alle målene uten reklame

Med mer.

For første gang kan jeg ikke forsvare å betale hva det koster, så jeg har gått for en annen løsning. Det liker jeg ikke, men det er en form for protest. Og som andre sier, det er jo en pris som er helt uaktuell for en student og de som er yngre. På den måten tar man livet av produktet over tid. Det er på tide for rettighetshaveren å velge en annen modell, ellers vil det bli tynt med kunder etterhvert.

Denne kundesvikten i Norge skjer forøvrig i en sesong der man har fått Haaland til ligaen, en nordmann som herjer på en måte ingen noengang har sett - og Ødegaard som norsk kaptein og ledestjerne på et Arsenal som leder ligaen. Hvor dårlig hadde det gått for Viaplay uten disse?

Endret av Snikpellik
Lenke til kommentar
QS4MO8J3 skrev (12 minutter siden):

Keeping up with inflation, i sosialismens ånd..!

Vet ikke hvilken del av dette du forbinder med inflasjon eller sosialisme.
Det handler kun om markedskapitalisme og at vi kunder egentlig bare må betale det disse aktørene krever eller være kjeltringer. Alternativet er selvsagt å gi opp engelsk fotball, men jeg antar at det ikke trengs noen forklaring på hvorfor det er et lite realistisk valg for de aller fleste av oss.

Lenke til kommentar
QS4MO8J3 skrev (57 minutter siden):

Fiat-penger som utstedes og inflateres av staten.

Har vi markedskapitalisme ?

Uten at dette er noe relevant vil jeg beskrive det som blandingsøkonomi.

Poenget mitt handler ikke om hvilken form for økonomi vi har i Norge, men at slik som rettighetene selges så vil prisene bare øke, eller, det er det Premier League naturligvis ønsker. Men det er virkelighetsfjernt, et sted så går grensa. Selv om interessen i Norge er ekstrem så betyr ikke det at vi skal være villige til å betale hva enn som kreves. Samtidig er inflasjonen høy med allerede dyr strøm og drivstoff. Da er det helt naturlig og uforventet at piratmarkedet blir større imens rettighetshaverne mister kunder, det har vi sett i andre bransjer tidligere. 

Viaplay kan jo faktisk lage et tilbud hvor man bare betaler for det man faktisk har lyst til å se på. Vet ikke hvor stor forskjell det vil bli, men å reklamere med hvor fantastisk tilbud de har på Viaplay hjelper jo ikke så mye når alt jeg ønsker å se på er PL og kanskje EL en gang i blant. 

Satser på det sender et signal til neste gang disse selskapene skal by på rettighetene. Det er mer enn nok penger i fotballen som det er.

Lenke til kommentar

Det som irriterer meg mest er at de selger en pakke med alt inkludert, fotballen, tv, film og nyheter, men jeg vil bare ha fotballen, de som vil ha tv å film kan kjøpe den pakka, de som vil ha nyhetspakka de kan kjøpe den, de som vil ha fotball må kjøpe alt. De vet at fotballfans er villige til og ta den smellen. Det er på grensa til svindel i mine øyne. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...