Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Valg av gressklipper


Anbefalte innlegg

Har kjøpt hus med litt hage, og nå trenger jeg en gressklipper. Er det noen som har noen anbefalinger eller råd om valg av klipper?

 

Tomta er ca 400 kvadratmeter, fratrukket bebygd areale og parkering er det under 300 kvadratmeter som skal klippes. Eller litt mer med naboens bratte skråning på hans side av tomtgrensa som han sier han er for gammel til å jobbe i, og som vi får lov til å stelle. Vår egen tomt varierer fra flat til lett skrånende. Masse mose og ugress, da forrige eier av vårt hus også var for gammel og syk til å stelle tomta.

 

Siden tomta er liten, passer det kanskje greit med en gammeldags skyveklipper, umotorisert sylinderklipper? Men sist jeg tok en runde i Tromsøs byggevarehus + FK-butikken for å se etter diverse, vrimlet det av motorklippere. Kun Obs bygg hadde en sylinderklipper, av merke Kellen, som jeg har litt blandet erfaring med kvaliteten på.

 

Hva med sveveklipper, Flymo uten hjul? Perfekt for nabotomtas bratte skråning, da kan man stå på toppen og svinge klipperen sidelengs, men den vil kanskje miste sveveevnen og grave seg ned der det er mye mose?

 

Bosch Rotak er et testvinnende elektrisk alternativ, men det er en klipper med gressoppsamler - noen som har synspunkter på det? Selv vil jeg tro at det er greiest å la gresset ligge når det er kort tid siden forrige klipping, og rake det opp med rive etter klippinga når gresset er langt.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg ville anbefalt en motorklipper, jeg synes nesten dette er must når man snakker om gressklipper. Du kan få helt greie klippere ned i 2500 kroner, som har oppsamler og sideutkast og er selvgående. Vet om dette på Plantasjen i hvertfall.

 

På Plantasjen finner du og Rotak-serien fra Bosch om du ønsker å se nærmere på disse, men jeg synes de klipperne kan virke litt smale i klippebredde.

 

Men det er opp til deg om du ønsker bensin eller elektrisk klipper, jeg ville gått for bensindrevet. Men ser at det kan bli litt overpowered med bensinklipper på 300 kvadrat. Er lettere og hjelpe deg vis du har en ca prisklasse?

Endret av stresslessen
Lenke til kommentar

Ikkje kjøp skyveklipper, den er tung å jobbe med, spesielt om graset er kjukkt, det er mykje mose, litt fuktig, eller ugjamt terreng.

Skyveklipperen krever ein del fart for at den skal fungere skikkelig. Så med mindre du synest det er kjekkt med litt fysisk grasklipping så er ikkje dette eit godt valg. Dei fleste vil ende opp med å ikkje orke å klippe plenen så ofte når det er mykje arbeid med det, dette fører til at graset blir lengre og det er endå tyngre å gå i gang med klippinga.

 

Men, om du klipper ofte og liker å arbeide så er det ein slik klipper billig i drift og lett å bruke. Er av og til greit med ein klipper som ikkje bråker så mykje, både for din eigen del og fordi ein slik klipper åpner for muligheita til å stelle plenenen om morgenen eller til og med på søndagar utan at naboen klager.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-fsaSP0zV

Dersom du ikke er spesielt glad i å rake gress, eller fly frem og tilbake med en oppsamler som går full overraskende fort, er bioklipper å foretrekke. Det er en fordel, dersom det er litt bratt, om den har trekk på hjulene, men dersom det er flatt kan du greie deg uten. Du har så liten plen at du ikke trenger en som har stor klippebredde, men det går mye raskere. Dersom du har mange busker/trær du må slå rundt, og det er litt kupert, velger du en som er liten (lav) og relativt lett. Så lenge du velger et merke som er kjent, er alle bra. Sjekk olje og plugg hver vår, så holder de lenge.

Lenke til kommentar

Takk for alle tips og synspunkter.

 

Prisklassen på alle jeg har sett på har vært under 2000, bortsett fra oppladbar Bosch Rotak til det dobbelte. Mulig jeg bør se litt omkring 2500-3000 også.

 

 

Bioklipp er selvsagt en god ide, og jo, jeg mener å ha sett annonse for en elektrisk Flymo med hjul som var omstillbar mellom oppsamling og bioklipp. Den lå på 2000+ mot ca 995 for sveve-Flymo.

 

Jeg er enig at bensindrevet kan være "overpowered" i så liten hage, men er selvsagt et alternativ dersom man vil slippe å slepe på en ledning man kan klippe over eller betale 2000 ekstra for et digert litiumbatteri.

Jeg har ikke vurdert selvgående (litt trim skal man jo ha) men kanskje det er kjekt å ha i motbakkene, eller spinner de hvis det er for bratt?

 

Jeg ser også at skyveklipper (uten motor) kan være litt for tungvint f.eks. når man kommer hjem etter ferien, ellers ser jeg bare positivt på at man får litt mosjon. Dagens skyveklippere er også lettere i forhold til den støpejernssaken fra 60-tallet faren min har innerst i garasjen. Men det kan godt være at en 500-kroners skyveklipper egner seg best som et supplement til en motorisert klipper til 2500+ med valgfri oppsamling, bioklipp og utkast.

Lenke til kommentar

Jeg har en Rotak LI, og en plen som etter beskrivelse er vesentlig penere stelt enn din. Min plen er på ca 130 m2, og jeg klarer så vidt to klipp på et fulladet batteri hvis jeg klipper en gang i uken. Med god høyde og litt fuktig gress klarer jeg så vidt en klipp pr lading. Oppsamleren er også litt i minste laget, så for "såpass stor" plen ville jeg vurdert noe annet. Ellers må jeg si at kombinasjonen lett klipper, lite støy og null ledning er fantastisk :)

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Nå har vår Husquarna klipper gitt seg, så nå leter jeg også etter en ny gressklipper, det er kanskje slik at jeg kaprer tråden :p

 

Skjønner at Honda er ganske sterk sliter, men jeg sitter og ser på en Jonsered klipper, rettere sagt LM 2156 CMDA. Noe jeg syns det er kult med klipperen, er at den har en kobling for vannslange, slik at bladet og karosseriet er lettere å vaske, i tillegg til en luke for utkast på siden. Jeg finner lite tester på Jonsered produkter som har tatt for seg denne modellen. Ja, den er svær, men det er nettopp det vi ser etter :)

Lenke til kommentar

@ MrJavalava: Helt greit at du kaprer tråden, men angi gjerne litt om størrelse og utforming av tomta - det er kanskje ganske annerledes enn hos meg, og det er så vidt jeg forstår kriterie nr.1 når man velger gressklipper.

 

Selv endte jeg opp med Flymo Turbo Lite 350. Nærmeste byggevarehus hadde den på helgetilbud til 799 kr, så da slo jeg til. Svever fint, også der det er mest mose, lett å manøvrere, klipper rimelig pent, og ingen oppsamler å tømme, heller ikke behov for raking etterpå.

Eneste ulempe: Sveveskjoldet er ganske mye større enn diameteren på kniven, den etterlater seg ganske brede (8-10cm?) uklipte kanter langs bed, vegger og gjerder. Og det nytter lite å kjøre den utover kanten på bed, da mister den sveveevnen. Men til kanter og omkring steiner og bratte kanter kjøpte jeg en Bosch Easytrim. Sammen gjør de jobben, for en pris av godt under 1100 kr.

 

@ Kurt Grusom: Hvorfor mener du at man skal styre unna Flymo sveveklippere?

Endret av Svinks
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...