Gå til innhold

ørret til middag... oppskrifter og linker plz


Anbefalte innlegg

jeg har noen 100g ørret fileer i fryseren som jeg tenkte å ha til middag....

hvordan skal jeg tilberede dem? jeg husker å ha stekt ørret i folie i heimkunskap i 8/9klasse, og vil prøve i gjen, men husker ikke hvordan.... oppskrifter og/eller linker blir mottat med stor takk^^

Endret av sharkbite
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

En 100g filet er ikke store stykket (en filet er hele den kjøttfulle delen av fisken, fra nakke til halen), og trenger ikke mye varmebehandling. Hiv filetet på en medium-høy varm stekepanne med litt olje i, stek i et lite minutt eller to, hiv i en klatt smør og skvett det over filetene. Ha på litt finhakket dill eller persille til slutt.

 

Å styre på med ovnsbaking og folie for noe som tar 2-3 minutter å gjennomsteke, er bortkastet tid.

Lenke til kommentar

Nyttar ikkje å basere eit måltid på 100g fisk, regnar med TS tilbredar meir enn ein. 2-3 stk oppå kvarandre med div. urter mellom blir snadder, men det er like godt å steike dei, og meir lettvint.

 

Edit: Eg hadde valgt litt meir spanande urter enn psilocybe.

Endret av HValder
Lenke til kommentar

Ang. urter tar man det man liker best selv, selvfølgelig. Syns personlig dill og persille går veldig godt til ørret og laks, da de lar fisken komme til sin rett uten å dominere smaksbildet. Dessuten har de vært i skyggen av fancypants-urter som basilikum, timian og oregano så lenge at de blir litt retro-kule igjen.

 

Men, så er vel gjerne dette snakk om smakløs oppdrettørret, så man kan fint gå amok med piffikrydder uten at det gjør noe.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ok, bare sånn at det er sagt, jeg mente ikke at urter i seg selv er fancypants, men litt mer tradisjonelle og trauste urter som dill, persille og kjørvel gjerne har blitt satt i skyggen av mer eksotiske urter som basilikum, oregano, timian og koriander, urter som gjerne er forbundet med middelhavsland og matkulturen derfra.

Lenke til kommentar

Gjør det Lars Monsen style. :cool:

 

Tenn et bål i hagen, krydre med litt salt og pepper og legg så filetene i sølvfolie.

Sleng den så på bålet og ta ut etter en par tre minutter.

 

Smaker bedre enn noe som helst du lager inne på kjøkkenet anyday :)

 

Jeg var faktisk litt seriøs angående forslaget :lol:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...