Gå til innhold

Når fant vitenskapen ut at jorden egentlig er en kule ?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
The concept of a spherical Earth dates back to ancient Greek philosophy from around the 6th century BC' date='[1'] but remained a matter of philosophical speculation until the 3rd century BC when Hellenistic astronomy established the spherical shape of the earth as a physical given.

 

Det er moderne media som har laget myten at dette ikke var kjent før Columbus.

Lenke til kommentar

Eratosthenes beregnet størrelsen på jordkloden i 240 BC med en feil på mellom 5% - 10% av korrekt størrelse. Men det var Tyres estimat som ble brukt av Columbus, som var mye mindre enn faktisk jordstørrelse. Ifølge en foreleser jeg hadde på universitetet, var det dette som var årsaken til at Columbus trodde han hadde kommet til India da han så Amerika; den estimerte jordstørrelsen Columbus opererte med var for liten til at det kunne ligge et kontinent mellom Europa og Asia.

Lenke til kommentar

Fasinerende!!

 

Tenk på de som levde den gangen, de visste rett og slett ikke bedre og vi kan ikke klandre dem for det, for det kan mer enn godt hende at folk sitter og ler seg skakke av hva VI forholder oss til i hverdagen om to-tre hundre år også og da tenker jeg ikke på religiøst vissvass, men på teser og teorier vi bruker i dag. Bare tenk på at det ble et ramaskrik i de vitenskapelige kretser på slutten av 60 tallet når den første kom med teorien om at alle mennesker utvandret fra afrika. Det er ingen som tviler på dette i dag, da både DNA og en rekke andre ting peker på akkurat at mennesket utvandret fra afrika. Spørsmålet vi i dag stiller oss er når vi utvandret, ikke hvis vi gjorde det.

 

Så jeg syntes det er fasinerende å se hvordan vi får bedre og bedre teorier etterhvert som teknologien tillater det. Det er jo nettopp dette som gjorde at førstemann kom på at jorden kunne være rund, eller tilsynelatende rund. Helt rund er den ikke, men den er mer rund en flat da... Eller som en på jobben min sa i dag: "Du bygger ikke stor garasje før du må ta hensyn til jord krumningen...!" he he

Endret av RWS
Lenke til kommentar

Det han sitter på skal sannsynligvis forestille kilden til de fire elvene i Edens hage, som det er bilde av under føttene hans. Symbolikken er vel ment å være at Jesus sitter på kilden til livet i paradis. Det har neppe noe med jordkloden å gjøre.

Nei, her sitter Han på jordkloden i en annen kirke fra 500 tallet

 

34o6i51.jpg

Lenke til kommentar
Motivet er hentet fra romerske mynter, det betyr at Han er jordens hersker.

Det kan godt være at bildet på mynten skal illustrere en jordklode. Som det har blitt forklart hadde grekerene funnet det ut for lenge siden, og romerene hadde all kunnskapen de hadde. Det som var spørsmålet var om den blå dingsen på bildene fra kirkene var en jordklode. Det kunne det selvsagt ha vært siden det var kjent kunnskap, men jeg har altså ikke funnet noe som tilsier at det er det. Det eneste alternativet jeg fant til det jeg har skrevet var at det illustrerer himmelvelvingen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hva er poenget med denne tråden, IHS? Det virker som om du på forhånd visste at Jesus (eller kristendommen) ikke har først ute med å forstå at Jorden er rund (innlegg #15). Hva er poenget med en tråd hvor det eneste som blir vist er at kirkemalerier fra flere hundre år etter vår tidsregning også forstod at Jorden var rund?

 

Dessuten sier malerier fra 500 år etter Jesus skal ha dødd veldig lite om hva han faktisk mente eller trodde. Du sier selv det bare er et symbol på hva Jesus var (jordens hersker), og da er det opp til kunstneren å uttrykke dette på den ene eller andre måten.

Endret av Zeke
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Nei, her sitter Han på jordkloden i en annen kirke fra 500 tallet

 

Se hvor han sitter, han sitter ikke på toppen som en kan forvente ved en kule, men heller på midten, men han har ikke ryggen bøyd, eller sitter 'utover' fra bildet, slik at det ikke er noen kule, men heller noe annet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...