Gå til innhold

Logge inn på Ubuntu konto med PHP?


Anbefalte innlegg

Skal hjelpe en kompis med en webserver, som bare skal brukes til filer, derfor er CMS-er som Drupal, Wordpress og Webspell (for å nevne noen) helt unødvendige. Har da kommet fra til at Linux/Ubuntu sin fil/mappe visning er beste veien til å gå, men vil at forskjellig brukere skal har tilgang til forskjellige mapper, altså "Home" mappen deres. derfor vil jeg ha en måte for brukerne å logge inn på de forskjellige kontoene sine, slik at de kan vise mappen sin (dette blir låst manuelt av Admin)

 

Ellers hadde det vert greit om noen kunne vist/laget en måte for disse brukerne å lage mapper på serveren fra sin maskin, uten å måtte ty til FTP eller andre ting (gjøres fra nettleseren) og noe som endre tillatelsene automatisk (admin får full tilgang til filene, sammen med brukerene som laster opp)

Endret av zeezy
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nei, det må du kode selv. Men PAM er autentiserings-systemet som linux bruker. Gjør at du kan autentisere system-brukere fra PHP.

 

Tror det er "litt" lettere å bruke FTP eller SFTP ;)

 

Edit: hvis du googler etter "php file manager" så finner du kanskje noe som kan passe. Men vil tippe de fleste der ikke vil ta hensyn til fil/bruker-rettigheter. Grunnen til det er at som standard så vil ALL php kode kjøres under webserver brukeren. Så man må ha et system for å skifte rettigheter til ønsket bruker, og det kan være veldig komplisert.

Endret av Terrasque
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...