Gå til innhold

Skal vi få gitt oppdrettsbransjen et realt spark bak snart?


Anbefalte innlegg

Siste; russerne rasler med sablene.

 

Norges Miljøvernforbund, med Kurt Oddekalv i spissen, har i det siste lansert en kampanje mot oppdrettsbransjen. Mye er galt, og man ønsker å få gjort noe med dette.

Målet er å få oppdretten inn i lukkede og utslippsfrie anlegg innen 3 år.

 

Se laksekrigen.nmf.no og www.nmf.no

 

NMF har blant annet sendt ut brev til de store dagligvarekjedene og bedt dem om å ta ut oppdrettsfisk fra sortimentet sitt - se brevet her.

 

De fire store dagligvarekjedene - med ICA i spissen - stiller seg bak NMFs krav, og truer med å kaste oppdrettsfisken ut av butikkene sine.

Se TV2nyhetene.no.

 

Hva tror dere, skal vi få disse miljøkriminelle, profittjagende egotrippene inn i lukkede anlegg innen 2013?

 

 

:cool:

Endret av jonlem
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ah ok. Visste ikke at det var så galt stellt med oppdrettsnæringa jeg. Er ikke det en av Norges største eksportartikler?

Blir ikke det litt å skyte seg selv i foten med tanke på brutto nasjonal produkt? Jeg mener akkurat nå har vi jo olje, men det er vel kanskje greit å ha en velfungerende oppdrettsnæring når det blir lite olje? Men det er kanskje det de prøver å få til. :hmm:

Lenke til kommentar

Vel, jo. Mange tjener store penger på dette. Så er det også en lei situasjon, der miljøhensyn og bærekraft må vike for Mr Distrikspolitikk, arbeidsplasser og ei offentlig forvaltning som også tjener store penger på oppdrett.

 

Dette er enkelt og greit en uholdbar situasjon, vi kan ikke tillate så til de grader ikke bærekraftig næring langs kysten, i allerede pressede økosystemer. Da får distriktsutvikling, profittjag og arbeidsplasser eller BNP for den saks skyld finne seg noe annet å gnage på - rovdrift på naturen er det mer enn nok av.

Lenke til kommentar

Er jo ikke bare lakseoppdrett som er noe griseri, men også torskeoppdrett-anlegg ser ut til å generere mye ekkelt.

 

http://www.bellona.no/nyheter/nyheter_2009/deformert_torsk_pa_frifot

http://www.nordlys.no/nyheter/article4983396.ece

http://www.nettavisen.no/nyheter/article2753796.ece

http://e24.no/lov-og-rett/article3532739.ece

 

Yrkesfiskere fra Trondheim og nordover får fangst med rømt deformert torsk når de fisker i fjorder hvor det foregår oppdrett. Vært diskusjon om hva så forårsaker det, enten den hurtige veksten eller at det stammer fra genmanipulert yngl som havforskningsinstituttet står bak hvis jeg har skjønt det riktig.

 

Har aldri vært noe begeistret for oppdrettslaks, men foretrukket annen fisk. Etter at disse torske-sakene dukket opp har jeg desverre sluttet å spise torsk, fiskepinner, fiskepudding etc. siden man ikke vet om denne ekle oppdretts-torsken er blandet inn i produktet. Orker bare ikke tanken på å spise det.. (blir vel seibiff og makrell fremover, for på disse er det vel ikke oppdrett(?)

post-10740-1276379273,5396_thumb.jpg

post-10740-1276379287,8481_thumb.jpg

post-10740-1276379301,7569_thumb.jpg

post-10740-1276379312,6523_thumb.jpg

Lenke til kommentar

Det stemmer, Mekkus - vi snakker om fiskeoppdrett, ikke lakseoppdrett ;)

 

Torsken er den rene Houdini, de har store problemer med å holde den der den skal være.

 

Men, du skal trygt kunne spise torsk fra barentshavet og ikke minst den veldig mye brukte slektningen pollock. Les på fiskepinnepakken, det er ofte ikke flisa torsk i dem ;)

Lenke til kommentar

Men, du skal trygt kunne spise torsk fra barentshavet og ikke minst den veldig mye brukte slektningen pollock.

All den tid det er usikkerhet så avstår jeg heller. Kanskje litt urasjonelt, men hvis magen vrenger seg så..

 

Mulig de sorterer vekk fisk med synlige skader/sår, men annen oppdrettsfisk som er deformert havner nok opp i kverna og blir malt opp mistenker jeg. Blanding/ferdigprodukter som fiskeburgere, fiskepinner, fiskegrateng, fiskepudding, etc. har ikke krav til merking om opphav, slik at man vet ikke om det er villfisk eller oppdrett.

 

Er et paradoks at tiltross for at vi bor ved et av verdens rikeste fiskeriområder, så har man bedrevet denne skadelige virksomheten som sprer sykdom, er i ferd med å ta livet av villaks og pumper ut medikamenter og gift rett i sjøen og ødelegge landet. Og det har vært en villet politikk fra høyeste hold og ned til aktørene. Denne gjengen burde vært stillt for riksrett for er disse som er "en fare for rikets sikerhet", ikke Mulla Krekar

Lenke til kommentar

Lakseoppdrett har nesten utryddet all villaksen i Norge. Lakselus finnes naturlig i sjøen, men med en naturlig syklus uten lakselus så vil all laksen svømme opp i elvene og legge egg, for å deretter dø / stikke av. Det tar 50 dager før lakse eggene klekkes, og det tar 2-3 uker i fritt vann før lakselusene dør. Så i en naturlig syklus kommer ikke lakseungene i kontakt med lus.

 

Men nå med alle oppdrettene finnes lakselus overalt i sjøen, og lakselusen tar villaksen, og villaksen dør, sjøørreten dør, sjørøye +++

 

De gir også laksen mange kjemikalier for å fjerne lusene, disse kjemikaliene skader selvfølgelig miljøet, men det gir norske lakseoppdrettere langt faen i.

 

Under et lakseoppdrett ser det nærmest ut som en undervannsørken, ingenting lever der, det er fordi oppdretterne mater laksen med alt for mye mat, den maten laksen ikke spiser synker ned til bunns og råtner. Det finnes metertykke lag med råtten mat som forpester og ødelegger økosystemer under de fleste oppdrett, i tillegg blir den råtne maten fraktet videre rundt i sjøen av strømmer.

 

over 90% av alle lakseoppdrett i utlandet er eid av norske selskap, og nå holder vi på å utrydde villaksen i skottland, british columbia, chile og mange flere steder.

 

Et studie gjort viser også at oppdrettslaks inneholder masse dioksiner, og derfor er det kun anbefalt å spise et laksemåltid i måneden, men helst ingen.

 

I tillegg til det er det antatt at det er ca. 15 millioner urapporterte rømte laks i året i Norge. Disse laksene parrer seg med villaksen og ødelegger villaksens overlegne gener.

 

Oppdrett ødelegger for skalldyr (krabbe, hummer, krill), når krill blir tatt av oppdrettet får dette massive konsekvenser videre oppover næringskjeden ettersom krill er (nesten) alle norske fiskesorters naturlige føde.

 

Jeg trakk garn for ikke sålenge siden, og jeg fikk masse sei, men seiens magesekker var fullt av oppdrettsmat, og kvaliteten på kjøttet var langt ifra den krillspisende seiens nivå, samt. måtte jeg kaste mange pga. misdannelser og sår.

 

Maten som de gir til laksen er laget av villfisk, det skal 4 kilo villfisk til for å lage et kilo laks. Villfisken som brukes til sånnt er gjerne sild, makrell, kolmule og andre lignende sorter. Det drives grovt rovfiske på villfisken som brukes til fiskemel og fiskeolje, og siden den villfisken er lavt nede i næringskjeden påvirker dette alle ledd oppover i næringskjeden negativt.

 

Politikere, spesielt AP-ere gir langt faen i miljø, de bryr seg mer om arbeidsplasser og økonomi. De får råd fra forskere om kvoter, men ignorerer det og gir fiskerne større kvoter så de får litt ekstra i statskassen. Forskere burde ha bestemt over kvotene, ikke faen om politikere er kvalifiserte eller smarte nok til å ta sånne avgjørelser.

 

noen få filmer:

http://www.youtube.com/watch?v=4ZBbYzyuwF0&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=5dJoGvHBaS8&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=zheaUQqehnw&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=-IKf6QJtVdw&feature=related

 

The problem with salmon farming in british columbia

http://www.youtube.com/watch?v=yTYhQAN9BW0&feature=related

 

 

http://www.puresalmon.org/

 

 

blir litt småsur bare av å skrive om dette, og det jeg har skrevet nå er kun et sandkorn i ørkenen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg trakk garn for ikke sålenge siden, og jeg fikk masse sei, men seiens magesekker var fullt av oppdrettsmat, og kvaliteten på kjøttet var langt ifra den krillspisende seiens nivå, samt. måtte jeg kaste mange pga. misdannelser og sår.

Pokker, satset på sei fremover på middagstallerken men da har oppdrettsnæringa tydeligvis greid å "infiltrere" denne fiskesorten også. Må vel langt til havs nå da for å i beste fall unngå skitten :no:

Lenke til kommentar

Nei, Mekkus. Det er ingen annen løsning enn å få dritten opp på land eller i lukkede, rensede anlegg. Og den beste måten vi forbrukere kan være med å påvirke næringa på, er å ikke kjøpe produktene deres. Advar også venner og kjente!

 

Svært mange vet rett og slett ikke hvor galt det er, opplysning må til!

 

Dette er også noe;

 

http://www.youtube.com/watch?v=SeJSZEmwD80

  • Liker 1
Lenke til kommentar

20 min lite hyggelige minutter, kansje litt på siden av diskusjonen om lakseoppdrett. Men du får virkelig lyst til å slutte å spise fisk etter dette.

Selv uten å nevne noe om all plasten som flyter rundt i havet eller forsurningen pga Co2 utslipp.

Lenke til kommentar

 

Enda han kanskje har feil på det så invalidiserer ikke det alle de andre bevisene for at lakseoppdrett forpester sjøen og svekker det marine økosystemet kraftig.

 

Se på noen av videoene over her, har de "ingen troverdighet"?

 

Over 90% av alle norges villaksstammer er utryddet, og det er pga. lakseoppdrett og sånn er det bare.

Endret av thael
Lenke til kommentar

...fordi man (sannsynligvis) tok feil en gang, er alt annet man måtte mene fullstendig ugyldig? Nåneidu, prøv igjen.

De er også kjøpt og betalt, har en forurensende hurtigbåt og tror på at mobilmaster og wifi er farlig.

Endret av Jassogitt
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...