Gå til innhold

Playstation 3 - 3D tråden


Anbefalte innlegg

Hei. Tenkte jeg skulle opprett en tråd der vi som har en 3D tv kan diskutere, rådføre og dele erfaringer

 

Jeg har nylig kjøpt meg en Samsung 46" led 3D tv og gleder meg masse til å teste ut hvordan playstation 3 sin nye 3D funksjon funker sammen med den.

 

Litt kjapp info om 3D fra playstation 3

 

Hittil er det 4 spill der det er mulig å bruke 3D funksjonen

  • Motorstom Pacific Rift [DEMO]
  • WipEout HD
  • SuperStardust HD
  • PAIN

 

Kommende spill som annonsert etter min viten er

  • Killzone 3
  • The Fight: Lights Out (Også et Move spill)

 

Følgende spill er det ryktet at kommer i 3D

  • Modern Warfare 2 (Rykte avkreftet)
  • Gran Turismo 5

 

SCEA president Jack Tretton noted during a press conference held in Los Angeles today that Sony will release 20 games built for 3D over the next year.

Kilde: http://gear.ign.com/.../1095974p1.html

 

 

Her er noen videoer som vistnok skal komme fra Sony.

http://kotaku.com/55...-teases-ps4-v31

http://kotaku.com/55...g-3d-on-the-ps3

 

Info om videoene er dekket nok i selve artikkelene, så ingen grunn til å gjenta det her.

 

Motorstorm: Pacific Rift skal også etter planen blir gjort tilgjengelig i 3D, men for øyeblikket er det kun demoen med 1 map som er tilgjengelig i 3D.

 

Hva trenger du?

 

Tv som støtter 3D

un46c7000.jpg

Sterioskopiske Briller

SSG-2100AB_m.jpg

Playstation 3 (duuuuh)

PS3.jpg

 

For å aktivere 3D på din Playstation 3, må du gå på instillinger>bildeinstillinger>oppsett>HDMI herfra trykker du automatisk så vil playstation oppdage at du har 3D tv og spørre om du vil aktivere det. Så er alt klar til å nytes.

 

Hvis det er noe du lurer på angående 3D så er det bare å spørre, kanskje det kommer fram noe nyttefullt som kan tas inn i førsteposten.

 

Del info og kom med forslag om hva jeg burde ta med i første innlegget.

 

PS: Har forøvrig laget identisk tråd på Gamer.no sitt forum under annet brukernavn så stjeler ikke. I tilfelle noen lurer.

 

Første erfaring!

 

Har nå fått testet ut alle 3D spillene som er tilgjengelig på PSN og er veldig, veldig fornøyd med resultatet. Hvis dette er begynnelse på 3D spilling og kun gamle spill som er blitt konvertert så er jeg utrolig spent og håpefull mot fremtidens 3D spill som faktisk blir utviklet med 3D støtte fra grunn av.

Det spillet som faktisk hadde mest sjarm i 3D var SuperStardust HD, mens de spillene der effektene mest kom til syne var uten tvil Motorstorm og WipEout.

Fikke begge foreldrene min til å teste ut effekten også, min far satt og tørket av brillene når det kom drit bak bilen i motorstorm, mens min mor hoppet i stolen når jeg overlastet booster slik at bilen sprengte.

 

PAIN er forøvrig et forferdelig kjedelig spill og 3D gjør ikke spillet noe bedre.

 

Jeg sitter med et smil fra øre til øre og nyter 3D effekten mens jeg spiller.

 

Absolutt en erfaring som blir anbefalt alle å prøve!

 

Kan ikke annet en å glede meg til det kommer flere spill med 3D effekten.

 

Har forøvrige bestilt meg Motorstorm fra amazon i påvente at det skal komme full 3D støtte til det.

Endret av Spjeld
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kan du samanlikne litt korleis 3d fungere i spel i forhold til film. Film er tross alt litt meir modent. Elles blir det spennande og følgje utviklinga framover. Du blir sikkert relativt aleine med 3d-speling den næraste tida, men absolutt spennande og høyre korleis det fungerer.

Lenke til kommentar

Det fungerer på ganske lik måte som det gjør på film. Den eneste 3D filmen jeg har sett er Avatar, så jeg har ikke mye å sammenligne med.

 

Den enkleste måten jeg kan forklare det på er vel kanskje det at i Avatar så kom ting mot deg. Mens i feks WipEout så får du en utrolig stilig følelse av dybde siden det er selve kjøretøyet ditt som "kommer ut" av skjermen.

 

I Motorstorm får man en unik følelse av å være i kjøretøyet når det spruter vann og jord i fjeset ditt, mens buskene blokker synet ditt når du er inni de.

 

Siden ett spill er dynamisk og du faktisk deltar gjør det at effekten av 3D blir mye mer "levende" i mangel på bedre ord.

 

 

Med tanke på at dette er spill som allerede eksiterer og som i ettertid har fått 3D effekten lagt på så fungerer det veldig bra, har store forhåpninger om hvordan effekten blir når spillene blir utviklet med 3D i tankene fra grunn av.

 

Det eksisterer et par visuelle glitcher i motorstorm som jeg kan tenke meg er følger av at 3D effektene fremdeles er ganske ny.

 

Håper dette besvarer det du lurer på.

 

Når det kommer til at film er litt mer modent så er det vel egentlig bare Avatar som faktisk er utviklet med 3D fra grunn av som er utgitt i nyere tid. Såvidt jeg vet så er både Clash Of The Titans og Alice In Wonderland noe som kom i kjølevannet av Avatar og ble gjort post production for å øke salget. Er slik jeg har forstått det i hvert fall, kan være at jeg har misforstått selvfølgelig.

Endret av Spjeld
Lenke til kommentar

Jeg må si meg stort sett helt enig i hva du skriver, Spjeld. Jeg var nylig i Sony Building i Tokyo hvor de blant annet hadde sesjoner hvor de forklarte om og viste frem 3D TV-ene sine, og hvor det var mulig å prøve Motorstorm i 3D.

 

Jeg har sett en god del filmer i 3D i år og i fjor og den største forskjellen, synes jeg, er at bildet er bittelitt "klarere" på filmer enn spill, men at spill fortsatt ser fabelaktig ut.

 

Som Spjeld skriver, blir det litt annerledes nettopp fordi man selv er delaktig og når man kombinerer deltagelsen og 3D-effekten blir man veldig oppslukt av spillet!

 

Når/om jeg får meg 3D-TV vil jeg trolig sitte litt nærmere TV-en enn jeg gjør nå, slik at bildet fyller mer av synsflaten min - igjen bare så jeg kan komme helt "inn" i spillet.

 

Kjempegøy utvikling etter min mening, og jeg gleder meg til det blir enda bedre utviklet.

 

-foudre

 

PS. Clash of the Titans ble gjort om til 3D etter å ha blitt filmet i 2D, det stemmer. Avatar var den første filmen som ble filmet med stereoskopiske kameraer hele veien gjennom. Det finnes dog flere metoder for å lage 3D-film og det er flere filmer de siste par årene som er laget i 3D fremfor å bli konvertert i ettertid. (Om jeg har forstått riktig...)

Lenke til kommentar

Eg har PS3, og kjem nok til å investere i 3DTV når prisen synker litt. Men PS3 aleine er ikkje nok til å få meg til å kjøpe TV med 3D. Eg må kunne spele dataspel i 3D også. Nvidia 3D vision er ei løysning, men der er brillene kobla til dataen i staden for skjermen, og då kan det vel bli litt krøll? Og eg har ATI kort.

 

Kan eg laste ned 3D-program til ATI kort, koble PCen til TVen via HDMI og spele 3D? Har oppdateringsfrekvensen noko å sei? 120Hz eller 200Hz?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...