Gå til innhold

Nordsjørittet 2010


Hundvaag

Anbefalte innlegg

På Lørdag skal jeg og 10 000 andre sykle Egersund-Sandnes.

Noen her inne som skal?

 

For min egen del gruer jeg meg masse. Har selfølgelig slengt med kjeften og er involvert i et veddemål om 5000kr mot en kompis. kjenner pulsen banker raskere bare av tanken..

 

Så fint om noen rittveteraner har noen gode tips til en nybegynner. Har syklet jevnlig i bare en måned, men har tatt endel spinningtimer i vinter og føler meg bedre trent en kompis.

 

Begynner i pulje 20, og han starter 10min bak. Kommer til å være et nervevrak!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

På Lørdag skal jeg og 10 000 andre sykle Egersund-Sandnes.

Noen her inne som skal?

 

Så fint om noen rittveteraner har noen gode tips til en nybegynner. Har syklet jevnlig i bare en måned, men har tatt endel spinningtimer i vinter og føler meg bedre trent en kompis.

 

Jeg skal iallefall ikke sykle (av diverse årsaker)

 

men tips:

Start maks og øk etterhvert.... :tease:

Neida, men fra spøk til revolver: Det verste som kan skje er at du blir 5K fattigere..hehe, anbefaler å finne et passe bra tempo, og ikke slit deg ut fortidlig.

 

HUSK: Det er letter å ligge i ryggen på noen.....

 

Lykke til

Lenke til kommentar

Etter at eg har delteke på eit sykkelritt som er omtrent like langt som rittet du har meldt deg på så kan eg i alle fall anbefale deg å ikkje vere redd for å dra på litt opp bakkane, dersom det er for å halde følge med ei rask pulje eller for å ta igjen ei pulje. Jo større felt du syklar i, jo fortare går det ;)

Ikkje ver redd for å brenne litt energi i bakken som går frå 30km-40km ca. for dersom du har greidd å holde med feltet til toppen kan du chille mykje nedover og bortover flatene.

Lenke til kommentar

Gode tips.. Takk! Ser ut som det blir motvind og regn. HERLIG!

 

kterjesen, det verste er ikke om 5k forsvinner, men det blir det verste nederlaget noensinne.

er "favoritt" ,men han andre karen sykler sammen med sin far, veteran i nordsjørittet og de skal teame opp mot meg, sleipe jævler, hehe.. så nå gafler jeg ned på pasta og tar korte turer med medium intensitet for å holde formen vedlike.

Lenke til kommentar

Gode tips.. Takk! Ser ut som det blir motvind og regn. HERLIG!

 

 

Er spent på resultatet :-)

 

Det gikk jævlig bra! Eller, det var jo helt jævlig. Jeg husker at når jeg syklet på Jæren, sto på sykkelen i nedoverbakke og tråkket for harde livet, motvinden var så sterk at jeg allikevel ikke hadde mer en max 7 km/t haha. Ellers var det mye gjørme og på store partier var det SYKT mye gjørme, og alle leide sykkelen. Men jeg var skammelig kynisk hele turen og lå på hjulet til syklister stort sett hele tiden :)

 

Bl.a fulgte jeg etter en stakkar i sikkert en time, i ryggen konstant, helt til han gikk på trynet og jeg fant et nytt offer. Spurte selvsagt om han trengte hjelp, men han var sikkert så pissed og flau at han ikke gadd å svare.

 

Var ekstremt fokusert hele løpet og fullførte på 5:32. Har fått høre fra flere erfarne at det er en veldig god tid og jeg slo vel alle kjente. Kompisen som jeg veddet 5 000 spenn med brøt etter 5mil, og da hadde han vel syklet i 4 timer så jeg gruste han skikkelig. Faren jeg tideligere refererte til som veteran slo jeg med 1,5 time :D

 

Skal definitivt sykle neste år, må bare lure noen inn i et nytt veddemål!

Lenke til kommentar
  • 7 måneder senere...

Jeg er overtalt av andre tidligere deltagere til å stille til start nå i 2011, dersom alt går i orden. Jeg har ikke mye sykkelerfaring, har aldri stilt til start i noe annet med sykkel enn triathlon for mange år siden. Jeg trente aktivt langrenn for 15-20 år siden, lite trening siden det, men klarer greit å løpe 10 km. Er ikke med på veddemål som andre her inne sier, men er interessert i tips om trening, tips om løypa, etc., for å komme i grei nok form til dette.

 

Noen som har tips og triks ifbm. sykkeltrening?

Lenke til kommentar

Start med på ca 1 time to ganger i uka, varier intensitet, men mest rolig. -Dra til oppover i bakkene... Så utover, når det begynner å bli kjekt og varmt i været(mars??) øker du til 1.5 og legger kanskje inn en ekstra tur (lang tur på 2-3 timer). En måned før (i mai) legger du til en hard økt (interval) ekstra....

 

Dette er ikke noe akademisk super opplegg, men det gjør deg ihvertfall bedre i stand til å klare turen. Litt tungt på slutten blir det uannsett etter 5-6 timer på salen.

 

Men husk, jo flere timer du får i salen før du stiller til start i Eigersund, jo lettere blir det....

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Noen som har tips og triks ifbm. sykkeltrening?

Jeg ville nok ha satset på rellativt hard trening. Ta deg noen uker, gjerne til midten av mars, hvor du fokuserer på å bli kjent med sykkelen. Da bør fokus være mest på å komme seg ut og intensitet og varighet er det ikke så nøye med i starten. Den eneste er at du gjerne kan passe på at det ikke blir for langt helt i starten, men er du i god nok form til å løpe en mil burde ikke det være et problem.

 

I midten av mars ville jeg startet med full trening. Trener du bare to ganger i uken kan begge være harde. Vil du ha en økt til, legg gjerne en litt lenger tur til helgen. Først når du begynner med 4-5 økter i uken bør du ha fokus på rolig restitusjonsøkter.

 

De harde øktene kan godt bestå av intervaller med varierende lengde. Mest fokus på de litt lengre intervallene fra starten av og så kan du fokusere mer på typisk O2 trening (4x4, altså kortere intervaller) når det nærmer seg juni.

 

Siste uken før rittet slipper du opp litt for å få frem en formtopp.

Lenke til kommentar
  • 4 år senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...