Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Hvordan sage ut et PENT hull i tregulv?


Anbefalte innlegg

Jeg holder på å bytte ildsted, og skal legge stein under. Det har ligget stein der fra før, og gulvet er sannsynligvis lagt rundt. Dette er ikke spesielt pent gjort, så kanten er hakkete og stygg. Jeg vil ikke ha overgangslist, så jeg har planer om å rette av og utvide for å legge stein og gulv kant i kant. Spørsmålet er hvordan jeg gjør dette penest mulig. Jeg har i utgangspunktet tenkt på sirkelsag, men har ikke noe fornuftig anlegg, så jeg er litt skeptisk. Liten feil får store konsekvenser. Hvilke andre alternativer bør jeg se på?

 

post-25824-1276022068,762_thumb.jpg

Endret av enden
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Håndoverfres med rett fresestål, eventuelt litt skrått (slik at du freser mer øverst enn nederst). Legg et eller annet rett oppå gulvet som anlegg, f.eks. et parkettbord, et vaterpass, et bord som står på hodet eller noe. Bygg eventuelt opp på betonggulvet med et bord om du må. Fres så dypt du tør, og bruk evt. en kniv eller et tappjern du kan kaste etterpå for å fjerne flisene som fresen ikke klarer.

 

Sirkelsag kan funke det også, men da bør du helst ha en god sag og være veldig forsiktig slik at du ikke kjører bladet nedi betongen...

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Fres kan nok være egnet, ja, dersom man har et anlegg å frese etter. Ulempen med fres er at den ikke vil komme helt ut i innvendige hjørner.

 

Jeg synes dette ser ut som en typisk jobb for en Fein Multimaster eller tilsvarende verktøy.

 

Om man vil klare seg med enklere verktøy og ikke investere i en Fein: Førsteposten viser et furugulv. Furu er mykt. Er man fingernem, bør man kunne skjære et rett snitt i overflata noen millimeter ned med tapetkniv eller annen smalbladet kniv ved å dra noen ganger langs en stållinjal. Deretter bør man kunne fjerne treet som skal fjernes ved forsiktig bruk av klubbe og stemjern.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg skulle hatt et før-bilde. Da lå steinene 5-10 mm under treflaten, og forskjellen i høyde var ikke skjevhet over hele lengden. Den lå i fugen mellom to steiner. Før var det kompiosittflis i steinutførelse. Nå er det børstet oppdalskifer som er noe oksydert. Smeller opp et bilde senere. Nå har jeg pause etter å ha strippet linoleum som har sittet siden tidenes morgen.

 

PS, elsker multikutteren. Kjøpte en pakke med masse verktøy, og har jaggu brukt neste alle alt. Nytt favorittverktøy er teppekniven :)

Lenke til kommentar

post-25824-1276457401,2168_thumb.jpg

Ca samme vinkel som det siste bildet. Burde egentlig lagt den litt lenger ut til høyre for å fjerne fargeforskjellen i gulvet, men har ikke plass i forhold til møbler. Avvik i høyde i forhold til tregulvet er 1 mm over 107 cm, så det er jeg brukbart fornøyd med i forhold til mine labre egenskaper som murer.

 

Skiferen er lagt som 3 x 2 i formatet 53,5 x 35 cm. Skulle gjerne hatt den i et helt stykke, men det ville kostet vanvittig mye, hatt leveringstid på opptil et halvår og fremdeles usikker levering. For ikke å snakke om vekten og håndtering :)

 

I morgen blir det lys grå fug (gruer meg til å fuge så grov tekstur) og tec 7 i ytterkant, og til uka kommer det en Jøtul F250 med klebersteinsider oppå.

 

PS, hakket i treverket nederst i høyre hjørne var noe av det siste jeg presterte, da en stein glapp for meg. Irriterende!

Endret av enden
Lenke til kommentar

post-25824-1276457401,2168_thumb.jpg

Ca samme vinkel som det siste bildet. Burde egentlig lagt den litt lenger ut til høyre for å fjerne fargeforskjellen i gulvet,

Det jevner seg ut med tida.

 

PS, hakket i treverket nederst i høyre hjørne var noe av det siste jeg presterte, da en stein glapp for meg. Irriterende!
Dersom treverket ikke er slått vekk men bare klemt inn kan du prøve å få det til å svelle ut tip opprinnelig form med en klut eller svamp fuktet med varmt vann.
Lenke til kommentar

Jeg har ikke helt klart å bestemme meg for om jeg skal impregnere eller ikke. Den ene steinen fliser litt, men den har jeg lagt innerst i hjørnet, så den kommer under ovnen. De andre er ikke så ille, men vil jo tåle mer med impregnering, Min erfaring er at impregneringen gjør steinen en del mørkere, og det vil jeg absolutt ikke. Dessuten liker jeg den litt rå grove overflaten, og er redd for å ødelegge den også. Sitter på gjerdet enn så lenge.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...