Gå til innhold

Diskusjon om vegetarianisme


Anbefalte innlegg

Ja det du implisitt sier da er at mennesker er avhengige av andre dyr for å overleve og utvikle seg og forsåvidt er det sant. Det er en verdi kjede der er det en kamp for å komme øverst, heldigvis er vi mennesker øverst. Derfor mener mange at det innebærer en moralsk ansvar å videreforvalte ressursene slik at det skal være nok føde for at andre dyr også kan utvikle seg videre og at vår verdikjede blir holdt i stand slik at vi kan få nok mat videre.

 

Man ser jo blant annet at fisk blir overfisket slik at det ikke blir igjen nok mat for kommende generasjoner bl.a.

 

Mitt standpunkt er vel at det er greit å spise kjøtt så lenge man tar ut så mye av bestanden at den kommende generasjon ikke vil lide.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Verfolne:

Bra skrevet. Men la meg spørre deg om noe, hva har menneskehjernen utviklet seg på? Jo. Animalsk fett. Mennesket for lenge siden hadde et høyt kaloriforbruk, vi kan nesten regne det som 2x av hva vi har idag. Og vi kunne aldri ha klart å få et overskudd på å bygge hjernen vi har idag på planter, kanskje på frø. Men da må det ha vært bøttevis. Dyr hadde animalsk fett som ga mye kalorier for liten pris. Hvis det ikke hadde vært for dyr, så hadde vi fortsatt hatt en grønnsak som hjerne..

 

Jeg tror ikke at vi er skapt som kjøttettenede vesner, men en ting i mellom. Å basere hele kostholdet på vega-mat blir bare for dumt i mitt synspunkt.

 

Så litt på den webisden du linket.

 

Meat is not good for you as it clogs your thinking. This is especially true if you eat red meat; white meat has less fat compared to red meat. Excessive intake of fats into your body can result in having a high level of cholesterol. If you think that not eating meat is going to make you look scrawny or unhealthy please think again. Just imagine that cows, goats, gorillas, elephants, rhinoceroses and so on are all vegetarians (herbivores) but look at how tough these animals are, not to mention their life span which is longer compared to the carnivores (meat eating animals).

 

Virkelig :whistle: ? /facepalm

There are a lot of misconceptions about being a vegetarian; protein is one of the main topics of debate as a lot of people think that you can only get protein from meat. Vegetarians get a lot of protein, if they eat a variety of fruits, vegetables, grains and legumes. What vegetarians don't get is the excess protein of traditional American diet, excess that leads to kidney overload and mineral deficiency diseases.

Javel.. Og hvor fullverdig er dette proteinet i forhold til kjøtt? Ikke mye.

 

Klarer ikke å se seriøtheten i kilden. Beklager.

Endret av Pijus
  • Liker 5
Lenke til kommentar

Dette er en diskusjon som veldig lett blir subjektiv,og det er veldig forståelig da dette er en personlig handling for de fleste.

Selv har jeg vært vegetariaer i 7 år og har opplevd min del av dårlige (og gode) argumenter for at vi skal spise kjøtt, gå med pels osv, og ja, jeg finner mange igjen her i denne tråden, bl.a."kjøtt er godt" og "vi har spist kjøtt i alle år, det er naturlig".

 

Ja, kjøtt er helt sikkert godt, men herregud, for et tynt argument.

Men det jeg vil fram til er at det faktisk ikke er så naturlig å spise kjøtt som folk vil ha det til!

Ja, vi har noen tenner som tillater oss å spise kjøtt, men her stopper argumentene.

 

I steinalderen spiste vi kanskje en mammut eller to i lø. av et år. Mammutkjøttet ble tørket og brukt til rasjoner under vandringer, da det var nødvendig for mennesket å kunne holde seg oppegående i lengre perioder, og de fikk næringen de trengte ut ifra kjøttet. Men med en gang de fant seg et bosted begynte de å dyrke urter og grønnsaker og levde av dette (og innimellom fiske selvølgelig) i stedet for å risikere masse tid og folk på å oppspore og drepe dyr.

(og i tillegg var det ikke mye igjen av dyret da de var ferdig med det, de brukte kjøttet, pelsen, beina, ja, selv øynene ble brukt til noe fornuftig. I dag blir kanskje 1/3 av hvert "kjøttdyr" brukt fordi vi er så kresne på hva slags del av grisen vi vil spise.)

 

Hvis vi nå ser på menneskekroppen finner vi igjen mange tegn på at vi er omnivorer (altetende) med helling over til herbivorer (altså planteetere.)Og jeg nevner i fleng:

 

 

 

Planteetere: Ingen klør

Mennesket: Ingen klør (nei, negler er ikke det samme som klør. prøv selv å drepe noen uten at neglen din brekker)

Kjøttetere: Ilør

 

Planteetere: Svetter gjennom porer i huden

Mennesket: Svetter gjennom porer i huden

Kjøttetere: Har ikke porer i huden og svetter gjennom poter/tunge

 

Planteetere: Har magesyre som er 20 ganger så svak som en kjøtteters

Mennesket: Har magesyre som er 20 ganger så svak som en kjøtteters

Kjøttetere: Har sterk saltsyreinneholdende magesyre for å bryte ned kjøtt

 

Planteetere: har tarmer på mellom 10-12 ganger kroppslengden for å få mest mulig ut av den fordøyede maten

Mennesket: har tarmer på mellom 10-12 ganger kroppslengden for å få mest mulig ut av den fordøyede maten

Kjøttetere: har tarmer på kun 3 ganger kroppslengden så råtnende kjøtt fort skal kunne komme seg gjennom.

 

Osv osv. Selvfølgelig, spis kjøtt, kroppen vår greier jo å spise det (så lenge det er tilberedt, mind you! Vi er det eneste dyret som kun spiser tilberedt kjøtt!) men det er ikke det beste for kroppen vår! Og heller ikke for miljøet.

kilde

 

Vi vet kjøtt ble en del av menyen til mennesker ganske nylig,

At vi kan sammenlignes med plante etere er fordi vi var frem til kanskje 4 millioner år hovedsaklig det. som de fleste primater er vi altentene, siden de fleste primater er ganske små er det små saker av dyr som ble spist, små øgler, insekter og kanskje en mus i ny og ne.

De mest kjøtt etene primatene ved siden av mennesker er bavianer, de er agrisive og spiser mye kjøtt, men fremdeles ikke i nærheten så mye som oss.

Ser vi på våre nærmeste slektinger sjimpansene er kjøtt en kjeldent delikatese, noen ganger går de på jakt og tar kjøtt, men mengden kjøtt er liten i forhold til mennesker, så vi trenger ikke spise så mye kjøtt vi gjør, vi gjør det hovedsaklig av smaks skyld ikke næring.

 

Etterhvert som menneskerettigheter utvikler seg og blir bedre, ser jeg det som en helt naturlig evolusjon at dyrerettigheter også utvikler seg og blir bedre.

Lenke til kommentar

Dette er en diskusjon som veldig lett blir subjektiv,og det er veldig forståelig da dette er en personlig handling for de fleste.

Selv har jeg vært vegetariaer i 7 år og har opplevd min del av dårlige (og gode) argumenter for at vi skal spise kjøtt, gå med pels osv, og ja, jeg finner mange igjen her i denne tråden, bl.a."kjøtt er godt" og "vi har spist kjøtt i alle år, det er naturlig". ....

 

Vi vet kjøtt ble en del av menyen til mennesker ganske nylig,

At vi kan sammenlignes med plante etere er fordi vi var frem til kanskje 4 millioner år hovedsaklig det. som de fleste primater er vi altentene, siden de fleste primater er ganske små er det små saker av dyr som ble spist, små øgler, insekter og kanskje en mus i ny og ne.

De mest kjøtt etene primatene ved siden av mennesker er bavianer, de er agrisive og spiser mye kjøtt, men fremdeles ikke i nærheten så mye som oss.

Ser vi på våre nærmeste slektinger sjimpansene er kjøtt en kjeldent delikatese, noen ganger går de på jakt og tar kjøtt, men mengden kjøtt er liten i forhold til mennesker, så vi trenger ikke spise så mye kjøtt vi gjør, vi gjør det hovedsaklig av smaks skyld ikke næring.

 

Etterhvert som menneskerettigheter utvikler seg og blir bedre, ser jeg det som en helt naturlig evolusjon at dyrerettigheter også utvikler seg og blir bedre.

 

 

Ja, det er viktig at dyra ikke blir glemt i utviklingen av mennesket når de piller en så stor rolle i livet vårt!

Lenke til kommentar

For meg er det tydelig at trådstarter ønsker å spille på sympati. Dette virker ikke for min del. Jeg har ikke større relasjoner enn "mat" til svært mange dyr, og det passer meg bra slik. Den som vegerianer som skviser en edderkopp på veggen fordi de ganske enkelt ikke er komfortable med edderkopper, er verken bedre eller dårligere i mine øyne.

 

Jeg finner merkelig nok alltid noe hyklerisk i vegetarianisme. Slik er det med alt.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Dette er en diskusjon som veldig lett blir subjektiv,og det er veldig forståelig da dette er en personlig handling for de fleste.

Selv har jeg vært vegetariaer i 7 år og har opplevd min del av dårlige (og gode) argumenter for at vi skal spise kjøtt, gå med pels osv, og ja, jeg finner mange igjen her i denne tråden, bl.a."kjøtt er godt" og "vi har spist kjøtt i alle år, det er naturlig". ....

 

Vi vet kjøtt ble en del av menyen til mennesker ganske nylig,

At vi kan sammenlignes med plante etere er fordi vi var frem til kanskje 4 millioner år hovedsaklig det. som de fleste primater er vi altentene, siden de fleste primater er ganske små er det små saker av dyr som ble spist, små øgler, insekter og kanskje en mus i ny og ne.

De mest kjøtt etene primatene ved siden av mennesker er bavianer, de er agrisive og spiser mye kjøtt, men fremdeles ikke i nærheten så mye som oss.

Ser vi på våre nærmeste slektinger sjimpansene er kjøtt en kjeldent delikatese, noen ganger går de på jakt og tar kjøtt, men mengden kjøtt er liten i forhold til mennesker, så vi trenger ikke spise så mye kjøtt vi gjør, vi gjør det hovedsaklig av smaks skyld ikke næring.

 

Etterhvert som menneskerettigheter utvikler seg og blir bedre, ser jeg det som en helt naturlig evolusjon at dyrerettigheter også utvikler seg og blir bedre.

 

 

Ja, det er viktig at dyra ikke blir glemt i utviklingen av mennesket når de piller en så stor rolle i livet vårt!

Mennesker har også spesialiserte muskler som er langt mere utholdende sammenlignet med andre dyr. Mennesker er kanskje ikke de raskeste, men de løp etter antiloper til de ble utmattet og slaktet dem. De trengte også kjøttet fordi kjøtt inneholder mye næring og fett som gir langvarig energi til å jakte på mer mat, og overleve. Vi har heller ikke flate tenner som planteetere/drøvtyggere våres tenner å kombinert til å spise kjøtt og planter.

 

Kjøtt og meieri produkter generelt er en viktig kilde til div. aminosyrer som. Arginin,Fenylalanin, Histidin, Isoleucin, Leucin, Lysin, Treonin, Tryptofan som. Disse finnes også i vegetarkosten, men da må du variere svært mye. Mennesker har alltid prøvd, å få kjøtt på menyen fordi det inneholder mest næring. Grunnen til at folk flest elsker kjøtt er fordi hjernen våres er programmert til å like det framfor grønnsaker. På grunn av all energi-innholdet og næringen kjøtt har. Det handlet om å sikre seg det mest energiriket maten, da maten ofte kunne bli en mangelvare. Det gjelder egentlig energirik mat generelt. Barn har ekstra stort behov for å få i seg energi siden de skal utvikle seg, og det derfor de er så utrolig utrolig glad i godteri. Dette har egentlig ikke en viktig funksjon lengre nå som vi har så mye tilgang til kjøtt og andre former for energibomber. Det har vel blitt ett samfunnproblem i vesten generelt...

Endret av Lube
Lenke til kommentar

Om jeg valgte å slutte med spising av kjøtt, hva ville det utgjøre i det store bildet? De ville ikke slutte å produsere kjøtt fordi jeg ikke lenger er en kjøper av det, de vil ikke engang merke det. Det eneste jeg ser kommer til å skje, er at dyrene som blir slaktet for så å bli tilberedt til spiselig kjøtt for oss, støver ned i frysedisken til de går ut på dato, og da døde vedkommende dyr til ingen nytte. Det er i alle fall sånn jeg ser på det, så jeg spiser kjøtt fordi det er godt, det er næringsrikt og for å unngå at dyreliv bortkastes.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Dette er en diskusjon som veldig lett blir subjektiv,og det er veldig forståelig da dette er en personlig handling for de fleste.

Selv har jeg vært vegetariaer i 7 år og har opplevd min del av dårlige (og gode) argumenter for at vi skal spise kjøtt, gå med pels osv, og ja, jeg finner mange igjen her i denne tråden, bl.a."kjøtt er godt" og "vi har spist kjøtt i alle år, det er naturlig". ....

 

Vi vet kjøtt ble en del av menyen til mennesker ganske nylig,

At vi kan sammenlignes med plante etere er fordi vi var frem til kanskje 4 millioner år hovedsaklig det. som de fleste primater er vi altentene, siden de fleste primater er ganske små er det små saker av dyr som ble spist, små øgler, insekter og kanskje en mus i ny og ne.

De mest kjøtt etene primatene ved siden av mennesker er bavianer, de er agrisive og spiser mye kjøtt, men fremdeles ikke i nærheten så mye som oss.

Ser vi på våre nærmeste slektinger sjimpansene er kjøtt en kjeldent delikatese, noen ganger går de på jakt og tar kjøtt, men mengden kjøtt er liten i forhold til mennesker, så vi trenger ikke spise så mye kjøtt vi gjør, vi gjør det hovedsaklig av smaks skyld ikke næring.

 

Etterhvert som menneskerettigheter utvikler seg og blir bedre, ser jeg det som en helt naturlig evolusjon at dyrerettigheter også utvikler seg og blir bedre.

 

 

Ja, det er viktig at dyra ikke blir glemt i utviklingen av mennesket når de piller en så stor rolle i livet vårt!

Mennesker har også spesialiserte muskler som er langt mere utholdende sammenlignet med andre dyr. Mennesker er kanskje ikke de raskeste, men de løp etter antiloper til de ble utmattet og slaktet dem. De trengte også kjøttet fordi kjøtt inneholder mye næring og fett som gir langvarig energi til å jakte på mer mat, og overleve. Vi har heller ikke flate tenner som planteetere/drøvtyggere våres tenner å kombinert til å spise kjøtt og planter.

 

Kjøtt og meieri produkter generelt er en viktig kilde til div. aminosyrer som. Arginin,Fenylalanin, Histidin, Isoleucin, Leucin, Lysin, Treonin, Tryptofan som. Disse finnes også i vegetarkosten, men da må du variere svært mye. Mennesker har alltid prøvd, å få kjøtt på menyen fordi det inneholder mest næring. Grunnen til at folk flest elsker kjøtt er fordi hjernen våres er programmert til å like det framfor grønnsaker. På grunn av all energi-innholdet og næringen kjøtt har. Det handlet om å sikre seg det mest energiriket maten, da maten ofte kunne bli en mangelvare. Det gjelder egentlig energirik mat generelt. Barn har ekstra stort behov for å få i seg energi siden de skal utvikle seg, og det derfor de er så utrolig utrolig glad i godteri. Dette har egentlig ikke en viktig funksjon lengre nå som vi har så mye tilgang til kjøtt og andre former for energibomber. Det har vel blitt ett samfunnproblem i vesten generelt...

 

Er hjernen programert til å like godteri fordi det gir mye kalorier? Vel... Sannheten er at hjernen er programert til å like SØTT mat, som frukt og bær. Fordi disse gidde vitaminer og sporstoffer annet mat ikke hadde, men som var helt nødvendig. Morsmelk er også en kilde til lactose, vi som barn ble opplært at søtt mat er bra mens mat som smakte bittert ikke er bra. Noe sukkerindrustien selfølgelig brukt for sin egen fordel.

Lenke til kommentar

Søtdmne for vitaminer og mieraler, kjøtt for protein og fet for kalorier,

 

Derfor vi liker fet mat, som fast food, det smaker godt fordi en hamburer fra macern, kunne holde en jager samler med energi i 2 dager.

Man viste aldri hvor lenge det var til neste gang man fikk mat, så derfor var kalorier prioritet nr. 1, så kom sunnere næring som proteinger og vitamin.

 

Siden vi bare ble 25 år, trengte vi ikke et prefekt balansert kosthold, du kan spise VELDIG usunt og fremdeles bli 25 år lett, med mindre man fikk drastiske vitamin mangler, kan man leve lenge på fet og vann.

 

Problemet med usunn mat kommer når man lever til man blir 50-100 år, og når man ikke går flere mil hver dag i jakt etter mat.

Lenke til kommentar

Søtdmne for vitaminer og mieraler, kjøtt for protein og fet for kalorier,

 

Derfor vi liker fet mat, som fast food, det smaker godt fordi en hamburer fra macern, kunne holde en jager samler med energi i 2 dager.

Man viste aldri hvor lenge det var til neste gang man fikk mat, så derfor var kalorier prioritet nr. 1, så kom sunnere næring som proteinger og vitamin.

 

Siden vi bare ble 25 år, trengte vi ikke et prefekt balansert kosthold, du kan spise VELDIG usunt og fremdeles bli 25 år lett, med mindre man fikk drastiske vitamin mangler, kan man leve lenge på fet og vann.

 

Problemet med usunn mat kommer når man lever til man blir 50-100 år, og når man ikke går flere mil hver dag i jakt etter mat.

 

De spiste da vel ikke usunn mat den tid? Eller regner du kjøtt som usunt?

 

Uansett, det du skriver holder ikke vann. Tror du at jegerene tenkte "Jaha.. stikke bort til macen og tar meg en hamburger!". Vi liker hamburgere fordi det smaker godt, hva om vi hadde tatt grovt brød, tatt vek sukkeret og tatt vekk alle tilsetningsstoffene? Da tror jeg ikke du hadde satt hamburgere fra McDonalds så høyt på listen lengre.

 

Blant annet inneholder heller ikke søte frukter så alt for mye vitaminer og mineraler. Egg, kjøtt og grønnsaker inneholder mer vitaminer og mineraler. Men det frukt skiller seg ut på er å inneholde vitamin C og noen enkelte sporstoffer, blandt annet inneholder også frukt sukker som kroppen liker veldig godt. Blandt annet er sukker bra for nervesystemet og hjernen, men kroppen klarer å fint lage dette sukkeret ved hjelp av noen aminosyrer og fett.

Endret av Pijus
Lenke til kommentar

Vi liker hamburgere fordi det smaker godt og det smaker godt pga. fetet som gir mye kalorier,

 

De spise ikke usunst før fordi dem spiste lite, men når de hadde tilgang på mat frotset de, fordi dem viste ikke neste gang de fikk mat, dette hard hardwired i hjernen vår, problemet er at før måtte man jage en antilope i en mil før man fikk mat, og da spiste man fettet, sugde margen ut av beina for å få så mye kalorier som mulig,

 

Det er ikke usunt å spise på macern om du spiser der en gang i måneneden, problemet er at vi trenger ikke jage hamburgere i flere kilometer for å få dem, vi trenger bare gå ned på hjørnet. og vi fortser i det,

 

Mens vi før kunne gå dager uten mat, utifra sesongen, går ikke nordmenn eller engelskmen eller amerikanere sultene, ikke bare spiser vi nok til å ikke være sultene men vi spiser for mye i forhold til aktiviteten ofte alt for mye.

Lenke til kommentar

Så hamburgeren smaker godt på grunn av fettet? Prøv å ta vekk brødet du. Like god? Nei. Prøv nå et annet ekspriment, ta fram olivenoljen du har i skapet. Ta en spiseskje, smaker det godt? Det er jo fett..

 

Det er sammensettningen som gjør det godt.

I mitt sysnpunkt så har hamburgere ingenting å gjøre med revelusjon. Uansett, hva er definerer du som usunt?

 

Den maten de fant i naturen før var kroppen tilpasset til, å spise for mye er ikke nødvendigvis usunt for kroppen. Men å spise den FEILE maten, er usunt. Den maten kroppen ikke er tilpasset til som, meleriprodukter, sukker og fettkilder som er fucked med, er wrong.. Wrong.. WRONG..

 

Men jeg er med deg, kroppen liker godt fet mat fordi det er den største energikilden. Og kroppen tror jo fortsatt at den er i steinalderen. Blandt annet liker den også søtt mat fordi det var en viktig kilde for noen typer vitaminer og sporstoffer. Det er vel slik vi har utviklet oss... Er jo en grunn for at vi ikke spiser gress og blader.

Endret av Pijus
Lenke til kommentar

Nå tuller du fælt Pijus. Mennesker har alltid tilbredet kjøtt: Det du skal sammenligne, om du ønsker å bringe det til det ekstreme (hvilket du opplagt gjør), er en blanding av diverse planter mot f.eks. grillet høne. Grillet høne er til sammenligning godt, selv uten tilsetninger av andre stoffer. Det samme gjelder for grillet torsk, eller laks.

 

Nå er det noen ulike smakssanser ute å går, men dette er helt klart normen.

Lenke til kommentar

Så hamburgeren smaker godt på grunn av fettet? Prøv å ta vekk brødet du. Like god? Nei.

Brødet? Du mener det krystaliserte limet de har stekt hardt og som de har sesamfrø på og kaller brød? :sick:

 

Prøv heller en hamburger med to skiver med grovt brød på hver side, det er godt det! Kan ikke fordra loff type brød etter at jeg var i italia i to uker og ikke fikk tak i annet en stivnet lim i form av loff... Yak!

 

Personlig syntes jeg hele den vegetar greia blir litt hyklerisk, for det går fint ann å spise grønnsaker, salat og lignende i rikelige mengder uten å kutte ut kjøttet helt.

 

Men hva med fisk? Er vegetarianerne som spiser fisk "ekte" veggiser eller blir de sett på som bastarder av de som ikke spiser annet enn grøntfor? For meg så sier det seg selv at kostholdet er feil hvis du må supplere kostholdet med tabletter ala B12 ol for å innta det du trenger....

 

Så jeg fortsetter med den dietten jeg har jeg, trives med den... :)

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Personlig syntes jeg hele den vegetar greia blir litt hyklerisk, for det går fint ann å spise grønnsaker, salat og lignende i rikelige mengder uten å kutte ut kjøttet helt.

 

Selvsagt for de fleste, men det er ikke like opplagt for den misjonerende formen av vegetarianere og veganere. Dem innbiller seg som vanlig at mennesker som ikke har gjort samme kostholdsvalg som dem er uvitende, ikke kan fordra frukt og grønt, bader i overflod av kjøtt, og driter i dyrevelferd.

Lenke til kommentar

Personlig syntes jeg hele den vegetar greia blir litt hyklerisk, for det går fint ann å spise grønnsaker, salat og lignende i rikelige mengder uten å kutte ut kjøttet helt.

 

Selvsagt for de fleste, men det er ikke like opplagt for den misjonerende formen av vegetarianere og veganere. Dem innbiller seg som vanlig at mennesker som ikke har gjort samme kostholdsvalg som dem er uvitende, ikke kan fordra frukt og grønt, bader i overflod av kjøtt, og driter i dyrevelferd.

 

For min del spiller det ingen rolle hva andre folk gjør og hva de spiser, så lenge ingen prøver å misjonere meg andre veien (tilbake til kjøtt)

Det er så mange forskjellige grunner til at folk er veggiser, og jeg føler dere generaliserer litt. Noen er veggiser pga. miljøet, andre pga helsa og noen igjen pga. dyrenes velferd. Da jeg slutta med kjøtt for 7 år sida var det pga. dyra. Men i Norge har virkelig ikke det noen virkning, da slaktedyra i Norge har det nesten best i verden.

Men det å kutte ned litt på kjøttforbruket vil hjelpe hvis bare mange nok gjør det, spis kjøtt tre ganger i uka i stedet for 7 , og du vil for det første føle deg bedre og hjelpe litt på miljøet (i det lange løp selvfølgelig. Meninga er at hvis nok mennesker gjør dette vil antallet kyr, sau, gris og fjærkre i verden synke, da behovet vil minske.)

 

Det skal ikke mye til, det er bare det at mange er så stae at de spiser litt ekstra kjøtt bare for å motbevise noe! :ermm:

Lenke til kommentar

Osv osv. Selvfølgelig, spis kjøtt, kroppen vår greier jo å spise det (så lenge det er tilberedt, mind you! Vi er det eneste dyret som kun spiser tilberedt kjøtt!) men det er ikke det beste for kroppen vår! Og heller ikke for miljøet.

kilde

Egentlig er jeg enig i at jeg kunne blitt vegetarianer, jeg har ingen gode argumenter mot å være vegetarianer, annet enn at det er mye lettere å være kjøtteter (kan spise mindre variert mat, dessuten ar vegetarianisme litt stigmatiser i vårt samfunn)

Men vegetarianisme har langt større fordeler for samfunnet vår, eksempelvis mindre land for å fôre flere.

 

MEN: Grunnen til at vi spiser tilberedt kjøtt er på grunn av evolusjon, og er av samme grunn som at vi helst drikker kaldt vann. Det er ikke fordi mennesker har vært/er planteetere. Dyr kan ikke utvikle denne egenskapen fordi dyr ikke er istand til å tenne opp ild.

Tilberedt kjøtt har langt mindre bakterieinnhold, de som stekte/kokte kjøttet før de spiste det hadde enkelt og greit en større sannsynlighet for å overleve. Samme gjelder kaldt vann. Vann som er varmt i naturen er ofte det på grunn av høyt bakterieinnhold, eller en råtnende kropp lenger oppe i bekken. Kaldt vann derimot har naturlig et langt lavere bakterieinnhold og er derfor tryggere å drikke. Ut av springen vår spiller det selvsagt ingen rolle, men kaldt vann er fortsatt langt bedre enn varmt.

Lenke til kommentar

Verfolne:

 

Vil sei at det er litt merkeleg å velge bort kjøtt i norge pga dyre sin skyld? Kan ikkje sei at eg har satt meg djupt inn i korleis dyra i norge blir behandla. Men eg kjem frå bygda, og kjenner mange folk som er bønder. Og dei har alltid behandlet dyra sine fint. Eg meine, dei har til og med madrasser i fjøsen?

Men du skreiv jo at i norge blir dette ikkje meir enn ei prinsippsak.

 

Så då er det jo eigentlege spørsmålet: Trur du ikkje sauane som går på beite heller vil gjere det i 2-3 år for så å bli slakta. Eller det å aldri bli født?

 

"Meninga er at hvis nok mennesker gjør dette vil antallet kyr, sau, gris og fjærkre i verden synke, da behovet vil minske"

 

Har du tenkt på at desse dyra kanskje vil leve? Tenk på alle dei stakkars dyra som aldri får bli født, kun fordi du ikkje vil ete kjøtt! Dei kunne hatt nokon fine år på markene i norge. Men du har frastjåle dei den retten!

 

:)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...